Ο ηλεκτροκίνητος τράκτορας της Tesla τα… «σπάει» (Video)

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτροκίνητου φορτηγού της Tesla, οι δημόσιες εμφανίσεις του οποίου έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα.

banner-google-news

Οι περισσότεροι από εμάς εστιάζουμε σε εκείνες τις δραστηριότητες της που σχετίζονται με τα επιβατικά οχήματα της Tesla, λησμονώντας ενδεχομένως ότι η καλιφορνέζικη φίρμα εξελίσσει -μεταξύ άλλων- και έναν αμιγώς ηλεκτροκίνητο τράκτορα.

Ο λόγος για το Τesla Semi, οι δημόσιες εμφανίσεις του οποίου έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα υποδηλώντας ότι οι δοκιμές εξέλιξής του έχουν περάσει στην τελική ευθεία.

Ο ηλεκτροκίνητος τράκτορας της Tesla εντοπίστηκε πάνω σε μια πλατφόρμα μεταφοράς βαρέων οχημάτων προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για να παρατηρήσει κανείς από απόσταση αναπνοής τις σχεδιαστικές και όχι μόνο λεπτομέρειές του.

Το close up στο Semi είναι χωρίς αμφιβολία αποκαλυπτικό των προθέσεων της αμερικανικής φίρμας, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα περάσει στην παραγωγή έναν ηλεκτροκίνητο τράκτορα.

Αν συγκρίνουμε το σημερινό Semi με εκείνο που είχε παρουσιάσει η Tesla πίσω το 2017, οι σχεδιαστικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί γίνονται εύκολα αντιληπτές, καθώς εκτείνονται στο σύνολο των επιφανειών του ηλεκτροκίνητου φορτηγού.

Σύμφωνα με προμηθευτές της Tesla, η έκδοση παραγωγής του Semi θα είναι έτοιμη τον ερχόμενο Μάιο και η πιλοτική παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει δύο μήνες μετά, τον Ιούλιο.

tesla_truck

ον Αύγουστο ο πρώτος ηλεκτροκίνητος τράκτορας θα περάσει στην ευρεία παραγωγή, με την Tesla να έχει στόχο τις 2.500 μονάδες για το 2021 και τις 10.000 μονάδες για την αμέσως επόμενη χρονιά.

Όπως είναι φυσικό, πολλά θα εξαρτηθούν και από την εξέλιξη της πανδημίας του Κορωνοϊού, μιας και μέχρι σήμερα έχουμε δει την παραγωγή ακόμα συμβατικών προτάσεων να καθυστερεί συμπαρασύροντας και το εμπορικό τους λανσάρισμα.

Σε κάθε περίπτωση, το Tesla Semi που βλέπεται στις οθόνες σας είναι πιθανότατα η τελική μορφή του ηλεκτροκίνητου φορτηγού που θα περάσει στην παραγωγή σε μερικούς μήνες από σήμερα.

tesla_truckstrailer

 

saloni_digital_ MAGAZINE INSIDE PAGES_2020-12_FINAL-03