ΝΚ Τρέιλερς: Μεγάλη μονάδα κατασκευής οχημάτων στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

banner-google-news

Τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, στην συμπαραγωγή των οποίων συμμετέχει ελληνική εταιρεία, θα παρουσιαστούν στη φετινή διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης από τη βολιώτικη εταιρεία Κιολεΐδης. Πρόκειται για υπερσύγχρονα λεωφορεία μήκους 12,5 και 8,5 μ., με αυτονομία 450 χιλιόμετρα, αυτόματο σύστημα κατάσβεσης φωτιάς, ελέγχου πέδησης και άλλες τεχνολογικές καινοτομίες, τα οποία θα συναρμολογούνται στην Α’ ΒΙΠΕ (Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου).

H εταιρεία ΝΚ Τρέιλερς της οικογένειας Κιολεΐδη, που δραστηριοποιείται στο χώρο των εμπορικών οχημάτων και τρέιλερς πολλές δεκαετίες, συμφώνησε με την κινεζική Zonson Smart Auto για την κατασκευή των ηλεκτρικών λεωφορείων στον Βόλο.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ΝΚ Τρέιλερς κ. Γιώργος Κιολεΐδης δήλωσε στην τηλεόραση του TRT ότι: «Το πρωί ξεκινά το λεωφορείο και το βράδυ φορτίζεται κατευθείαν χωρίς να χρειάζεται ενδιάμεση φόρτιση. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία έχουν υπερσύγχρονα συστήματα, είναι όλο αλουμινένιο και ο σκελετός τους και έχουν μέχρι και σύστημα κατάσβεσης φωτιάς σε περίπτωση ατυχήματος. Έχουμε κάνει συμφωνία με τους κατασκευαστές να συναρμολογηθούν στην Ελλάδα κατά το μεγαλύτερο ποσοστό.

Θέλουμε να πετύχουμε ένα ποσοστό με ελληνική προστιθέμενη αξία άνω του 50%, αν συνυπολογίσουμε ότι το ηλεκτρολογικό υλικό των οχημάτων, οι υαλοπίνακες, τα καθίσματα και πλήθος άλλων εξαρτημάτων θα προέρχονται από ελληνικές επιχειρήσεις, με ότι συνεπάγεται αυτό τόσο για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αυτών όσο και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σκοπός μας είναι εκτός από την διάθεση στην ελληνική αγορά να πραγματοποιήσουμε και εξαγωγές!».

Ο γενικός διευθυντής της ΝΚ Τρέιλερς κ. Κωνσταντίνος Ψαραδέλης τόνισε στο TRT: «Τα λεωφορεία περνούν στην κίνηση με μηδενικούς ρύπους με μόλις μία φόρτιση. Παράλληλα θα είμαστε η πρώτη ελληνική εταιρεία λεωφορείων που θα κατασκευάζουμε στην Ελλάδα.

Άλλωστε η ΝΚ Τρέιλερς έχει μακρόχρονη ιστορία στα εμπορικά οχήματα και πλέον στον 21ο αιώνα μπαίνουμε δυναμικά στην πράσινη ανάπτυξη».

 

Autovision New