Νέος Κ.Ο.Κ : Καταργείται η έκπτωση 50%, ποινές και για «μούτζες»

Μέχρι και τρεις φορές πάνω από το κανονικό θα πληρώνουν τα πρόστιμα της τροχαίας οι παραβάτες οδηγοί που έχουν υψηλά εισοδήματα με βάση τον νέο ΚΟΚ, δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πάντως ότι όλα τα πρόστιμα θα είναι μειωμένα κατά 50% σε σχέση με τα σημερινά, ενώ θα καταργηθεί η έκπτωση 50% που ισχύει τώρα για όσους τα πληρώνουν εντός δεκαημέρου. Η λογική μας, τόνισε, είναι τα πρόστιμα της τροχαίας να μην έχουν εισπρακτικό αλλά παιδευτικό χαρακτήρα.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι θα υπάρχει ειδική παράβαση για τις μούντζες, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να ποινικοποιηθούν με τον νεο ΚΟΚ οι προκλητικές χειρονομίες των απλών οδηγών στο δρόμο σε άλλους οδηγούς αλλά θα θεσπιστούν αυστηρά πρόστιμα για την αντικοινωνική συμπεριφορά των οδηγών που είναι επαγγελματίες. ««Δεν μπορεί να έχει την ίδια ανοχή η Πολιτεία απέναντι σε έναν απλό οδηγό και απέναντι σε έναν επαγγελματία οδηγό. Δεν μπορεί να τιμωρείται το ίδιο ένας που γράφει στο facebook με έναν που είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος», είπε.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ