Νέος διαγωνισμός για ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητόδρομους

banner-google-news

Σύντομα οι οδηγοί που κινούνται στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους θα χρεώνονται αναλογικά, για όσα χιλιόμετρα διανύουν, και όχι προκαταβολικά σε σταθμό διοδίων, όπως γίνεται σήμερα. Στη διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου: «Εγκατάσταση ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων, με Σ.Δ.Ι.Τ.», το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκίνησε τη διαδικασία πρόσληψης Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Έργων με Σύμβαση Παραχώρησης (ΕΥΔΕ-ΚΣΕΣΠ).

Το έργο θα δημοπρατηθεί με τη μέθοδο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και αφορά την εγκατάσταση πλήρους ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων.

Οι δρόμοι που θα ενταχθούν είναι: Αυτοκινητόδρομος Μορέας, Ιόνια Οδός, Εγνατία Οδός, Κεντρική Οδός Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Ολυμπία Οδός, Νέα Οδός και μελλοντικά ο ΒΟΑΚ. Σημειώνεται ότι η Ολυμπία Οδός εφαρμόζει ήδη από την αρχή του έτους, ένα πρωτοπόρο υβριδικό σύστημα διοδίων, που επιτυγχάνει αναλογική χιλιομετρική χρέωση για τους συνδρομητές που διαθέτουν τον πομποδέκτη της παραχωρησιούχου.