Το νέο VW Crafter αποκαλύπτεται στην ΙΑΑ 2016

banner-google-news

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα ελαφρά επαγγελματικά στην παρούσα φάση είναι χωρίς αμφιβολία η νέα γενιά του Volkswagen Crafter, η οποία έχει ανακοινωθεί πως θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα, στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου (ΙΑΑ 2016).

Η Volkswagen έχει εδώ και καιρό ανακοινώσει πως δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την Mercedes-Benz στην κατασκευή του μεγάλου βαν και η νέα γενιά του θα αποτελεί εξ ολοκλήρου προϊόν του δικού της Κέντρου Έρευνας και Εξέλιξης. Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, το νέο Crafter θα βασίζεται εν πολλοίς στην σχεδιαστική φιλοσοφία της VW, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στα μοντέλα Caddy, T6 και Amarok που έχουν ήδη παρουσιαστεί, με στόχο να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Την ίδια στιγμή, η Volkswagen αναφέρει πως ο αεροδυναμικός συντελεστής του αμαξώματος του νέου Crafter έχει περιοριστεί στο 0,33, μια επίδοση που είναι και η καλύτερη στην κατηγορία.

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Σχεδιαστικού Τμήματος της Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV), κ. Albert – Johann Kirzinger, αναφέρει πως: «… Στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων ειδικότερα, η σχεδίαση ενός οχήματος πρέπει να είναι συμβατή με τις απαιτήσεις μιας μεγάλης και πολυποίκιλης γκάμας πελατών».

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι ειδικοί της Volkswagen πραγματοποίησαν εξαντλητικές έρευνες προκειμένου να ανιχνεύσουν και να καθορίσουν τα χαρακτηριστικά αυτά που το νέο Crafter επιβάλλεται να έχει, προκειμένου να προσφέρει τις βέλτιστες υπηρεσίες σε μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών.

Πέραν της ποιότητας των υλικών και της αξιοπιστίας της συναρμολόγησης τους αλλά και των μηχανικών μερών του, το νέο Crafter έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί απόλυτα σε όσα χρειάζεται ο σύγχρονος επαγγελματίας κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του. Τόσο όταν βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του οχήματος όσο και όταν φορτώνει ή ξεφορτώνει εμπορεύματα από τον χώρο φόρτωσης του.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, πρέπει να είναι κοινά για μια μεγάλη γκάμα εφαρμογών που περιλαμβάνει από τις εκδόσεις καμπίνας – σασί και τις εκδόσεις Van του μοντέλου, μέχρι τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (mini-buses κ.ο.κ.).