Νέο Intouro K: το πολυτάλαντο λεωφορείο της Daimler Buses

banner-google-news

Η Daimler Buses παρουσιάζει στην αγορά ένα πολυχρηστικό λεωφορείο, όχι μόνο για υπεραστικά δρομολόγια ή ταξίδια, αλλά και για πολλές άλλες εφαρμογές.

Για την κυκλοφορία μέσα στην πόλη, βασίζεται στο Mercedes-Benz Intouro με την υβριδική μονάδα του, για υπεραστικές συγκοινωνίες, καθώς και για τις υπηρεσίες τακτικών δρομολογίων και τουριστικών εκδρομών. Χάρη στην υβριδική του τεχνολογία, επιτυγχάνονται ορατά οφέλη εξοικονόμησης καυσίμου, καθώς έχει βελτιστοποιηθεί ο ήδη οικονομικός και χαμηλών εκπομπών κινητήρας εσωτερικής καύσης.

Mercedes-Benz Intouro K hybrid, ABA 5, Sideguard Assist

Η υβριδική μονάδα είναι διαθέσιμη για όλα τα διαξονικά μοντέλα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και μετατροπέα ροπής από την πλούσια γκάμα Intouro.

Η νέα υβριδική μονάδα θα κάνει το ντεμπούτο της στο κόμπακτ Intouro K της οικογένειας Intouro. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο με μήκος 10,75 μέτρα και ακτίνα στροφής μόλις 18,34 μέτρα, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για διαδρομές σε ορεινές περιοχές, δρόμους με στροφές ή για εκδρομές με μικρά γκρουπ.

Ταυτόχρονα, το Intouro K είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο λεωφορείο με όλα τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της οικογένειας Intouro. Σύμφωνα με το ευρύ φάσμα εφαρμογών του, διατίθεται με μια πλούσια γκάμα εκδόσεων εξοπλισμού, η οποία εκτείνεται από σύγχρονα, υπεραστικά λεωφορεία με υπερυψωμένο δάπεδο που πληρούν τις προϋποθέσεις για υποβολή προσφορών έως εκδρομικά οχήματα.

Mercedes-Benz Intouro K hybrid, ABA 5, Sideguard Assist

Η γκάμα εξοπλισμού περιλαμβάνει οθόνες προορισμού, κεντρική είσοδο μονού ή διπλού πλάτους και δύο διαφορετικά συστήματα ανύψωσης για επιβάτες μειωμένης κινητικότητας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών σε καθίσματα και φύλαξη αποσκευών για το εσωτερικό. Η θέση του οδηγού του Intouro έχει ανανεωθεί πλήρως, είναι εργονομικά τέλεια και προσανατολισμένη στον οδηγό -όπως σε όλα τα λεωφορεία Mercedes-Benz. Από την εμφάνιση έως τα χειριστήρια και τα όργανα, συμπεριλαμβανομένης της έγχρωμης οθόνης, το υψηλής ποιότητας κόκπιτ είναι τόσο πολυτελές όσο σε ένα πλούσια εξοπλισμένο τουριστικό λεωφορείο.

Η ισχύς κινητήρα του Intouro K είναι, προαιρετικά, 220 kW (299 hp) ή 260 kW (354 hp). Οι επιχειρήσεις υπεραστικών και τουριστικών λεωφορείων μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις εκδόσεις κιβωτίου ταχυτήτων: μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, πλήρως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Mercedes-Benz PowerShift ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με μετατροπέα στρέψης της Voith και της ZF.

Πρωτοποριακό μοντέλο: ευέλικτος εξοπλισμός, υπόδειγμα ασφάλειας

Η εμφάνιση και ο εξοπλισμός του είναι κομψός, λειτουργικός και, ταυτόχρονα, πρακτικός. Το αμάξωμα και τα προσαρτήματα έχουν μεταλλικό ανθρακί φινίρισμα. Η δεύτερη, δίφυλλη πόρτα διασφαλίζει τη γρήγορη εναλλαγή επιβατών κατά τις στάσεις του λεωφορείου. Ο πολυλειτουργικός χώρος ειδικής χρήσης στην απέναντι πλευρά είναι εξοπλισμένος με τέσσερα πτυσσόμενα καθίσματα. Τα αναπαυτικά καθίσματα Travel Star Eco με ρυθμιζόμενες πλάτες, έδρες και πλάτες καθισμάτων με καλύμματα σε Tiffy Gray, περίγραμμα σε May Green και προσκέφαλα σε Jet Black κατασκευασμένα από υλικό με ίνες τεχνητού δέρματος προσφέρουν κορυφαία άνεση ακόμη και σε μακρινές διαδρομές. Οι κουρτίνες των παραθύρων, η μαλακή επένδυση των πλευρικών τοιχωμάτων και το γκρίζο δάπεδο δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του οχήματος. Συγχρόνως, το Intouro K είναι έτοιμο για τακτικά δρομολόγια με σύστημα προορισμού, σύστημα σηματοδότησης επιβατών, προεγκατάσταση για εκτυπωτή εισιτηρίων και βάση για ταμειακή μηχανή. Οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν τις τερματικές συσκευές τους ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης του υπεραστικού ή τουριστικού λεωφορείου, αξιοποιώντας το MediaRouter για πρόσβαση στο διαδίκτυο και streaming.

Mercedes-Benz Intouro K hybrid, ABA 5, Sideguard Assist

Ο εξοπλισμός με τα συστήματα υποβοήθησης είναι εκπληκτικός: Το σύστημα υποβοήθησης πέδησης έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist 5 (ABA 5) είναι μοναδικό στο είδος για υπεραστικά και τουριστικά λεωφορεία και μπορεί να πραγματοποιεί ελιγμούς πέδησης για πλήρη ακινητοποίηση ακόμη και όταν αναγνωρίζονται διερχόμενοι πεζοί, ενώ το Sideguard Assist προειδοποιεί για πεζούς και εμπόδια στις στροφές. Έτσι, σε συνδυασμό με τα συμβατικά συστήματα υποβοήθησης, διασφαλίζεται ότι το επίπεδο ασφάλειας στο Intouro K είναι υποδειγματικό.

Mercedes-Benz Intouro K hybrid, ABA 5, Sideguard Assist

Ο κινητήρας Mercedes-Benz OM 936 είναι εξίσου κόμπακτ με το ίδιο το λεωφορείο και αποδίδει 260 kW (354 hp) με κυβισμό 7,7 λίτρα. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF Ecolife 2 με μετατροπέα ροπής και έναν υποειδή άξονα Mercedes-Benz.
Η νέα υβριδική μονάδα, η οποία διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός, μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου, άρα και τις εκπομπές αυτού του πανίσχυρου και εξίσου οικονομικού συστήματος μετάδοσης κίνησης.