Νέο Ford Transit 2T : Έρχεται να συναρπάσει!

Με σύγχρονη εμφάνιση και ένα πλήθος καινοτομιών που το καθιστούν πρωτοπόρο, το νέο Transit υπόσχεται αναβαθμισμένες δυνατότητες και υπηρεσίες στον χρήστη του.

Έναν σχεδόν χρόνο μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου (IAA) στο Αννόβερο, το νέο Transit 2T (δύο τόνων) ξεκινά πωλήσεις στην Ευρώπη με στόχο να συνεχίσει την επιτυχία του απερχόμενου μοντέλου αλλά και να σηματοδοτήσει το λανσάρισμα του «ευφυέστερου» και παραγωγικότερου Transit όλων των εποχών.

Τα περισσότερα από 4.600 αναβαθμισμένα εξαρτήματα, σε συνδυασμό με τα προηγμένα συστήματα κίνησης και τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, συνέβαλαν  στη δημιουργία ενός νέου Ford Transit που μπορεί να μεταφέρει περισσότερα, να χρησιμοποιεί λιγότερο καύσιμο και παράλληλα να είναι πιο ευκολοδήγητο και πιο λειτουργικό.

«Το θρυλικό Ford Transit ανεβάζει τον πήχη για μία φορά ακόμα ενισχύοντας την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, με αυξημένο ωφέλιμο φορτίο, βελτιωμένη κατανάλωση και προηγμένη συνδεσιμότητα προσφέροντας σε μικρές και μεγάλες εταιρείες, τα εργαλεία για τη μεγιστοποίηση της λειτουργικής τους απόδοσης» δηλώνει σχετικά ο Michael McDonagh, παγκόσμιος επικεφαλής μηχανικός προγράμματος του Transit, Ford Ευρώπης.

Το νέο Ford Transit κατασκευάζεται στο Kocaeli στην Τουρκία, μαζί με το Transit Custom ενός τόνου το οποίο επίσης έρχεται με νέες τεχνολογίες συστημάτων κίνησης EcoBlue diesel, EcoBlue Hybrid και Plug-In Hybrid για βελτιστοποιημένη κατανάλωση, σε συνδυασμό με προηγμένη συνδεσιμότητα και εξελιγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού (αναλυτικά σε επόμενο τεύχος).

Ford Transit (15)

Άμεσα αναγνωρίσιμο

Η κομψή, νέα εξωτερική εμφάνιση του Ford Transit διαθέτει μία ψηλότερη, πιο δυναμική μάσκα με τρεις μπάρες και ανασχεδιασμένη κάτω πρόσοψη. Τα εμπρός πάνελ και ο προφυλακτήρας έχουν νέα, πιο αεροδυναμική σχεδίαση διαμορφώνοντας μία πιο τολμηρή εμφάνιση με απέριττες επιφάνειες που καθαρίζονται εύκολα. Τα πλουσιότερου εξοπλισμού μοντέλα της σειράς διαθέτουν ισχυρούς σε απόδοση προβολείς bi-xenon και νέα φώτα ημέρας LED με τη χαρακτηριστική ταυτότητα Transit.

Σύμφωνα με την αισθητική του τελευταίου Transit Custom, η ανανεωμένη καμπίνα προσφέρει αναβαθμισμένο στυλ, πρακτικότητα και άνεση οδηγού. Το νέο ταμπλό διαθέτει πρακτικά στοιχεία για οδηγούς που χρησιμοποιούν το εσωτερικό σαν κινητό γραφείο, όπως αισθητά βελτιωμένους αποθηκευτικούς χώρους με τρία καπάκια στο πάνω μέρος του ταμπλό. Μία νέα βάση σύνδεσης στα βασικά μοντέλα επιτρέπει στους οδηγούς να τοποθετούν τα κινητά τους τηλέφωνο και τα μεγαλύτερα tablets.

Ford Transit (3)

Στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ελκυστικά και ανθεκτικά υλικά, όπως κομψά, νέα υφάσματα καθισμάτων που έχουν περάσει από τα σκληρότερα τεστ αντοχής της Ford. Η καθημερινή άνεση αναβαθμίζεται με νέα σχέδια καθισμάτων με αφρώδες υλικό και γεωμετρία για βελτιστοποιημένη στήριξη.

Μία νέα έκδοση Limited διατίθεται τώρα για τους όλο και περισσότερους χρήστες που αναζητούν μία έκδοση υψηλών προδιαγραφών για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της επιχείρησής τους. Αυτή φέρει εμπρός προφυλακτήρα στο χρώμα του αμαξώματος, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, πλέον του μηχανικού συστήματος κλιματισμού (A/C), των προβολέων bi-xenon και του συστήματος συνδεσιμότητας SYNC 3 με οθόνη αφής 8”.

Ford Transit (17)

Όπως στο απερχόμενο μοντέλο, οι πελάτες του Transit μπορούν να επιλέξουν από 450 και πλέον βασικές εκδόσεις, μεταξύ των οποίων προσθιοκίνητες, πισωκίνητες και τετρακίνητες, με μία πλήρη γκάμα αμαξωμάτων και σασί, ανάμεσα στα οποία και το πρόσφατα λανσαρισμένο, χαμηλού ύψους σασί Skeletal.

Αυξημένο ωφέλιμο φορτίο

Το νέο Ford Transit θα είναι μεταξύ των κορυφαίων μοντέλων στην κατηγορία του αναφορικά με το ωφέλιμο φορτίο, χάρη σε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης βάρους σε όλους τους τομείς του οχήματος, που έχει βοηθήσει στην αυξημένη ικανότητα μεταφοράς φορτίου.

Οι μειώσεις βάρους επιτεύχθηκαν με την εφαρμογή μιας μεθόδου «μέγιστου οφέλους» μέσω της οποίας τα εξαρτήματα βελτιστοποιήθηκαν ως προς το βάρος, τη δύναμη και την αντοχή τους με χρήση λογισμικού CAD που προέρχεται από την αεροδιαστημική βιομηχανία. Το νέο μοντέλο Transit RWD 350 GVM, L3 H2, για παράδειγμα, είναι μέχρι και 80 κιλά ελαφρύτερο από το εφάμιλλο απερχόμενο μοντέλο, ενώ το αντίστοιχο προσθιοκίνητο van είναι μέχρι και 48 κιλά ελαφρύτερο. Το καθαρό ωφέλιμο φορτίο φτάνει μέχρι τα 1.418 κιλά για τα μοντέλα των 3,5 τόνων.

Ford Transit (16)

Το ελαφρύ αλουμινένιο καπό του νέου Transit εξοικονομεί 5,4 κιλά συγκριτικά με ένα αντίστοιχο ατσάλινο, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην αντοχή, ενώ σημαντικές μειώσεις έως και 14,7 κιλά επιτεύχθηκαν με τον επανασχεδιασμό του πίσω άξονα για το πισωκίνητο μοντέλο. Ένα νέο, υψηλής αντοχής, ελαφρύ, συνθετικό τροπέτο εξοικονομεί 4,4 κιλά συγκριτικά με ένα άλλο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι.

Οι ατσάλινοι τροχοί του νέου Transit κατασκευάστηκαν με μία τεχνική φυγοκέντρησης που πετυχαίνει μεγαλύτερη αντοχή χρησιμοποιώντας λιγότερο μέταλλο. Αυτή η μέθοδος εξοικονομεί 5,5 κιλά από τους πέντε τροχούς του Transit, συμπεριλαμβανομένης και της ρεζέρβας.

Εν τω μεταξύ, μία νέα, «Power Side Load Door» (Ηλεκτρική Πλαϊνή Πόρτα Φόρτωσης) – διευκολύνει τη λειτουργία κατά τη φόρτωση ή εκφόρτωση. Η νέα, ψηλά τοποθετημένη πλαφονιέρα προσφέρει άριστο φωτισμό όταν εργάζεστε νύχτα στην περιοχή πίσω από τους πόρτες του χώρου φόρτωσης.

Ford Transit (9)

Βελτιωμένη απόδοση

Ο προηγμένος 2.0-litre EcoBlue diesel της Ford έχει αναβαθμιστεί και βελτιώνει την κατανάλωση κατά 7%, σύμφωνα με στοιχεία της Ford βασισμένα στο πιο ρεαλιστικό πρότυπο δοκιμών του κύκλου WLTP. Ένα σύστημα ψεκασμού καυσίμου που αυξάνει τη μέγιστη πίεση στα 2.200 bar συμβάλλει στην πιο αποδοτική καύση. Για μείωση των τριβών μέσα στο κινητήρα, νέα ατσάλινα έμβολα έχουν πιο λεπτές ποδιές συγκριτικά με τη σχεδίαση του προηγούμενου μοντέλου από χυτό αλουμίνιο. Μία αντλία λαδιού μεταβλητής ροής μειώνει τις απώλειες ισχύος, προσφέροντας τροφοδοσία λαδιού ανάλογα με τις ανάγκες.

Ford Transit (10)

Ο πολιτισμένος χαρακτήρας του Transit, ο οποίος παραπέμπει σε εκείνον ενός επιβατικού αυτοκινήτου, αναβαθμίζεται με την εισαγωγή της τεχνολογίας EPAS, η οποία επίσης συμβάλλει στη μείωση της κόπωσης του οδηγού, ενισχύοντας την υποβοήθηση στο παρκάρισμα και στους ελιγμούς. Η απόδοση βελτιώνεται ακόμα περισσότερο μέσω ενός διεξοδικού προγράμματος εξοικονόμησης βάρους, τη χρήση ελαστικών χαμηλής αντίστασης κύλισης και με αεροδυναμικές βελτιώσεις. Η τεχνολογία οικονομίας καυσίμου «Auto Start-Stop» παραμένει στάνταρ σε όλη τη γκάμα.

Οι οδηγοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία «EcoGuide», που κάνει χρήση το συστήματος εντοπισμού GPS, για προληπτικές συμβουλές οδήγησης (πότε να επιβραδύνουν και να αλλάξουν σχέση, σύμφωνα με μη ορατές καταστάσεις που θα συναντήσουν, όπως διασταυρώσεις, όρια ταχύτητας και ανηφόρες) ώστε να επιτυγχάνεται βέλτιστη οικονομία καυσίμου.

Ford Transit (11)

Η γκάμα κινητήρων με ιπποδυνάμεις 105, 130 και 170 ίππων επεκτείνεται με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης 185 ίππων, που αποδίδει πλούσια ροπή 415 Nm. Όλες οι εκδόσεις ωφελούνται από την αναθεώρηση της σχεδίασης του υπερσυμπιεστή, η οποία υποστηρίζει την αύξηση της ροπής σε μεγάλο εύρος στροφών.

Από την άνοιξη του 2020, μία προσθήκη στα στάνταρ μοντέλα Transit με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και πίσω κίνηση θα διατίθεται με το πολύ αποδοτικό και άμεσης απόκρισης 10τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της Ford με «Adaptive Shift Scheduling» (Προσαρμοζόμενο Πρόγραμμα Αλλαγών), το οποίο αξιολογεί το ατομικό οδηγικό στυλ, για να βελτιστοποιεί τα σημεία αλλαγής σχέσεων.

Συνδεσιμότητα

Στο πλαίσιο της στρατηγικής επέκτασης της συνδεσιμότητας σε όλη τη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων, η Ford προσφέρει μία τεχνολογία ενσωματωμένου modem «FordPass Connect» για το νέο Transit, επιτρέποντας σε διαχειριστές στόλων να βελτιώνουν τη χρήση οχημάτων και να βελτιστοποιούν το λειτουργικό κόστος, με λύσεις όπως τα νέα προϊόντα «Ford Telematics» και «Ford Data Services» που επίσης θα λανσαριστούν το αμέσως επόμενο διάστημα

Το ενσωματωμένο modem επιτρέπει την πρόσβαση σε μία σειρά λειτουργιών μέσω της mobile εφαρμογής FordPass που κάνει την εμπειρία ιδιοκτησίας και λειτουργίας του οχήματος πιο άνετη και πιο παραγωγική για διαχειριστές και οδηγούς fleet.

Ford Transit (14)

Μία ακόμα προηγμένη τεχνολογία είναι το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, το οποίο λειτουργεί μέσω απλών φωνητικής εντολών ή χειρονομιών (pinch & swipe) σε μία έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών. Αξιοσημείωτο είναι το MyKey της Ford, που επιτρέπει σε διαχειριστές στόλων να προγραμματίζουν το κλειδί για να ελέγχουν την ταχύτητα και την ένταση ραδιοφώνου και την κατάσταση των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας.

Υποστήριξη οδηγού

Ο αναβαθμισμένος οδηγικός χαρακτήρας του Transit έχει βελτιωθεί με την εισαγωγή της τεχνολογίας EPAS, που επίσης βοηθά στη μείωση της κόπωσης του οδηγού προσθέτοντας περισσότερη υποβοήθηση στο παρκάρισμα και στους ελιγμούς και αποτελεί τη βάση για τεχνολογίες υποστήριξης όπως «Active Park Assist» και «Lane-Keeping Aid».

Ford Transit (4)

Για πρώτη φορά, οι οδηγοί Transit θα μπορούν να επιλέγουν διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Selectable Drive Modes) για να συνδυάζουν τις οδηγικές επιδόσεις με τις συνθήκες: Eco Mode, Slippery Mode, Mud/Rut Mode για τετρακίνητα μοντέλα και Tow/Haul Mode για ομαλή παραγωγή ισχύος κατά τη ρυμούλκηση μεγάλων τρέιλερ ή σκαφών που ζυγίζουν πάνω από το απόβαρο του οχήματος. Η ελκτική ικανότητα του Transit έχει βελτιωθεί περαιτέρω. Με μέγιστο Βάρος Οχήματος/ Ρυμουλκούμενου τα 7.000 kg, το νέο Transit παρέχει ελκτική ικανότητα έως 3.500 kg για τις πισωκίνητες εκδόσεις 350 GVM που αποδίδουν 170 και 185 ίππους, με σχέση τελικής μετάδοσης 4.1:1.

Ford Transit (1)

Εν τω μεταξύ, μία ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών βοηθά στη μείωση του στρες και της κόπωσης του οδηγού και στην αποφυγή ή τη μείωση των επιπτώσεων των συγκρούσεων. Μεταξύ αυτών είναι:

  • «Blind Spot Information System» με σύστημα Trailer Tow, με εκτεταμένη ζώνη τυφλού σημείου που καλύπτει το όχημα και ένα τρέιλερ μήκους έως 10 μέτρα.
  • «Intelligent Adaptive Cruise Control», συνδυάζει τη λειτουργικότητα των «Traffic Sign Recognition» και «Adaptive Cruise Control» για να βοηθά τους οδηγούς να παραμένουν εντός των νόμιμων ορίων ταχύτητας.
  • Αναβαθμισμένο «Lane-Keeping System».
  • «Pre-Collision Assist» με «Pedestrian Detection», τώρα ανιχνεύει πεζούς τη νύχτα που φωτίζονται από τους προβολείς.

Ford Transit (8)

Επιπλέον, νέα χαρακτηριστικά αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και μειώνουν το στρες στους ελιγμούς και το παρκάρισμα σε συνωστισμένους δρόμους πόλεων ή σε εργοτάξια, και προστατεύουν από δαπανηρά χτυπήματα και γρατζουνιές. Μεταξύ αυτών είναι:

  • Εμπρός & πίσω ευρυγώνιες κάμερες βοηθούν τους οδηγούς να βλέπουν αντίθετα ερχόμενα οχήματα όταν εξέρχονται από στενό χώρο στάθμευσης σε πολυσύχναστους δρόμους ή όταν κάνουν όπισθεν.
  • Ψηλά τοποθετημένη κάμερα οπισθοπορείας, προσφέρει βελτιωμένη ορατότητα κατά την  όπισθεν πορεία, κυρίως με τις πόρτες ανοιχτές.
  • «Parking Aid», αναβαθμισμένο με πρόσθετους, πλευρικούς αισθητήρες.
  • «Active Park Assist» (APA), βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν κατάλληλους χώρους και να παρκάρουν παράλληλα ή μπροστά από άλλα οχήματα.
  • «Park-Out Assist», βοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται από παράλληλους χώρους στάθμευσης.
  • «Cross Traffic Alert» προειδοποιεί τους οδηγούς όταν βγαίνουν με όπισθεν από ένα χώρο στάθμευσης για τη διέλευση οχημάτων πίσω τους.

Ford Transit (5)

Τεχνολογία Ecoblue Hybrid

Στοχεύοντας σε μεγαλύτερα οφέλη απόδοσης για τους διαχειριστές επαγγελματικών οχημάτων, το νέο Ford Transit λανσάρει την καινοτόμο τεχνολογία του ήπια υβριδικού συστήματος των 48 volt EcoBlue Hybrid, που πετυχαίνει πρόσθετη βελτίωση 3% στην κατανάλωση -συγκριτικά με το αντίστοιχο μοντέλο 2,0 EcoBlue diesel- βάσει μετρήσεων WLTP. Αυξημένο όφελος έως 8% μπορεί να επιτευχθεί σε εφαρμογές με υψηλή αναλογία οδήγησης στην πόλη, με συχνά stop-start, όπως στις αστικές διανομές.

Ford Transit (10)

Οι εκδόσεις Transit EcoBlue Hybrid έχουν ρυθμιστεί ειδικά για μεγιστοποίηση της απόδοσης διαθέτοντας μία ενσωματωμένη μίζα-γεννήτρια με κίνηση μέσω ιμάντα που αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη και επιτρέπει ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης για τη φόρτιση μιας αερόψυκτης μπαταρίας ιόντων λιθίου των 48 volt. Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται μετά για την παροχή επιπλέον ροπής στον κινητήρα υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, αλλά και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Το εν λόγω σύστημα του Transit έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρει μειωμένη κατανάλωση, αντί αύξηση επιδόσεων σε σχέση με τους στάνταρ κινητήρες. Η άμεση υποβοήθηση ροπής που παρέχει το ήπιο υβριδικό σύστημα, ωστόσο, πετυχαίνει βελτιωμένη απόκριση κατά την επιτάχυνση με χαμηλές στροφές.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ