Ακόμη πιο αξιόπιστο το Ford Transit με το έξυπνο εργαλείο τρισδιάστατης εκτύπωσης

banner-google-news

Για τη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας και την αύξηση της παραγωγικότητας, η Ford Pro βρήκε έναν έξυπνο τρόπο, για να διασφαλίσει ότι το μεγαλύτερο van μοντέλο της είναι ακόμη πιο αξιόπιστο.

Οι περισσότεροι οδηγοί αλλάζουν ταχύτητες δεκάδες φορές κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής. Μάλιστα, στα επαγγελματικά van οχήματα, όπως αυτά της οικογένειας Transit της Ford -ειδικά εκείνα που πραγματοποιούν διανομές- οι αλλαγές σχέσεων μέσω του χειροκίνητου κιβωτίου μπορεί να είναι πολύ περισσότερες.

HFTA 5Τα κιβώτια ταχυτήτων των μοντέλων Transit είναι εξοπλισμένα με ένα συγχρονιζέ σε σχήμα δακτυλίου, το οποίο συμβάλλει στη διασφάλιση ομαλών και αξιόπιστων αλλαγών. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, αυτό το εξάρτημα υποβάλλεται σε μια διαδικασία σκλήρυνσης με τη χρήση ενός εργαλείου επαγωγής, κατά την οποία οι θερμοκρασίες φτάνουν έως και τους 820 βαθμούς Κελσίου.

HFTA 4

Οι μηχανικοί της Ford σχεδίασαν και ανέπτυξαν ένα ειδικό, τρισδιάστατα εκτυπωμένο χάλκινο εργαλείο επαγωγής, που κατανέμει καλύτερα τη θερμότητα και συμβάλλει στη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού εξαρτήματος. Επιπλέον, η χρήση τρισδιάστατης εκτύπωσης για την παραγωγή του εργαλείου εξαλείφει τα απόβλητα, ενώ η τροφοδοσία της διαδικασίας με ηλιακή ενέργεια μειώνει τις εκπομπές.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/RWRNX5c5gW4

«Αυτή ήταν μία μοναδική πρόκληση για εμάς, καθώς ο χαλκός συνήθως δεν χρησιμοποιείται στη διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ομάδα μας όμως ήταν αποφασισμένη να βρει τον κατάλληλο τρόπο», δήλωσε ο Stefan Zimmermann, manufacturing & plant engineering manager. «Βλέπαμε από την αρχή ότι υπάρχει ένα σαφές όφελος για τους πελάτες μας που θα κάνει τη διαφορά στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και στις καθημερινές μετακινήσεις τους».

HFTA 3Η Ford Pro ξεκίνησε πέρσι για πρώτη φορά να χρησιμοποιεί αυτό το καινοτόμο εργαλείο, για να βοηθήσει στην παραγωγή των εκδόσεων van του Ford Transit -και η επινοητικότητα της ομάδας αναγνωρίστηκε στο θεσμό Βραβείο Τεχνολογίας Henry Ford 2023 στον τομέα της παραγωγής.

Το επόμενο βήμα; Η Ford διερευνά τώρα τη χρήση του εργαλείου ώστε να διαδραματίσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στο μέλλον στη δημιουργίας της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων.