Νέο Εργοστάσιο Cento Group : Ένα μικρό θαύμα!

Στις 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου παραγωγής mini-bus της Cento Group, επίσημου συνεργάτη της Mercedes-Benz. Το "Επαγγελματικό Όχημα" παραβρέθηκε στην παρουσίαση, έπειτα από πρόσκληση της Ελληνικής αντιπροσωπείας, "Χαμακιώτης Α.Ε." Παρόντες ήταν ο γενικός διευθυντής κ. Adrian Fagarasi και o εκτελεστικός διεθυντής κ. Sorin Campan, που καλωσόρισαν τους περίπου 150 καλεσμένους στις νέες εγκαταστάσεις.

Κείμενο, φωτογραφίες: Στέφανος Μπαλαμπάνης

Πιστεύετε στα θαύματα; Αν όχι, ίσως για αυτό δεν συμβαίνουν στην ζωή σας ή συμβαίνουν αλλά δεν μπορείτε να τα διακρίνετε. Μικρά και μεγάλα θαύματα συμβαίνουν καθημερινά σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας αλλά η ανθρώπινη φύση μάς οδηγεί είτε να τα αγνοούμε είτε να τα θεωρούμε αυτονόητα. Το επιχειρηματικό θαύμα στη ζωή του Adrian Fagarasi, που μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί πλέον να περάσει στην αγορά των αμαξοποιών, ξεκίνησε από πολλά μικρότερα θαύματα και ευκαιρίες που ο δαιμόνιος Ρουμάνος επιχειρηματίας παρατήρησε και αξιοποίησε στο έπακρο. Μέσα σε μόλις δεκαπέντε χρόνια εξελικτικής διαδικασίας, εισάγει σήμερα με κάθε επισημότητα την εταιρία του στον «χάρτη» των αναγνωρισμένων αμαξοποιών λεωφορείων, εγκαινιάζοντας ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο παραγωγής.

Cento10 (Medium)

Η απόφαση για την κατασκευής μιας σύγχρονης μονάδας παραγωγής πάρθηκε στα τέλη του 2016, στο πλαίσιο της ανάγκης να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση τόσο στην εσωτερική αγορά αλλά κυρίως στις χώρες που ο κατασκευαστής εξάγει τα προϊόντα του (80% του συνόλου της παραγωγής). Με την παραγωγική ικανότητα να είναι κατά πολύ μικρότερη από τον αριθμό των παραγγελιών και τις προθεσμίες παράδοσης συνεχώς να αυξάνουν έπρεπε να δοθεί γρήγορα και αποτελεσματικά μια οριστική λύση, που ταυτόχρονα θα αναβάθμιζε τον Ρουμάνο αμαξοποιό στα «μάτια» της αγοράς.

Μεγάλη επένδυση

Η κατασκευή του νέου εργοστασίου, στην περιοχή Ζαλάου, βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 και ολοκληρώθηκε στις αρχές του τρέχοντος έτους, ενώ τα πρώτα οχήματα βγήκαν από την γραμμή παραγωγής τον Φεβρουάριο. Η ετήσια παραγωγική ικανότητα της νέας μονάδας ξεπερνά τα 700 οχήματα αφού για την παραγωγή ενός mini-bus απαιτούνται 14-15 ημέρες, ενώ για τις πιο σύνθετες παραμετροποιήσεις οι ημέρες εργασίας φθάνουν έως και τις 30 ή και 35. Αυτή την στιγμή απασχολείται προσωπικό 35 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων ενώ, όπως μας δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής κ. Sorin Campan, θα γίνουν άμεσα προσλήψεις ακόμα 25 ατόμων για την περαιτέρω στελέχωση του νέου εργοστασίου.

Cento3 (Medium)

Η συνολική αξία της επένδυσης υπερβαίνει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ ενώ οι στεγασμένες εγκαταστάσεις αγγίζουν τα 4.000 τ.μ. και περιλαμβάνουν τη γραμμή συναρμολόγησης, αποθήκες εξαρτημάτων, βαφείο, χώρους εξυπηρέτησης προσωπικού κ.α.

Σύγχρονες μέθοδοι

Η διαδικασία παραγωγής ξεκινάει με την παραλαβή των «σκελετών« των οχημάτων από τη Mercedes-Benz. Τα διαθέσιμα μοντέλα είναι τα Sprinter 311/314/316/319 με μήκη απο 5.261 έως 7.361 χιλ. και τα 511/514/516/519 με μήκη 7.361 και 7.861 χιλ. Με δυνατότητα φιλοξενίας από 8+1 επιβάτες έως 22+1+1 επιβάτες. Ο κ. Sorin Campan, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στους χώρους του εργοστασίου, μας τόνισε την βαρύτητα που δίνουν στην επιλογή των προμηθευτών. Τα δύο βασικά συστήματα, θέρμανσης και κλιματισμού, προέρχονται από την γερμανική «Eberspaecher« και την ιταλική «Autoclima« αντίστοιχα, οι οποίες διαθέτουν εκτεταμένο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργείων σε όλη την Ευρώπη. Τα υπόλοιπα συστήματα προέρχονται από την Τουρκία, αφού συνδυάζουν ποιότητα και συμφέρουσες τιμές. Η λίστα με τις δυνατότητες παραμετροποίησης είναι μεγάλη και ο κάθε πελάτης μπορεί να παραγγείλει το μίνι λεωφορείο που ταιριάζει στις δικές του ανάγκες. Δεξιοτίμονο ή αριστεροτίμονο, πνευματική οπίσθια ανάρτηση της «Muller«, διπλά θερμοαπορροφητικά φιμέ κρύσταλλα, ηλεκτρικά ανοιγόμενες πόρτες, ψυγείο, δερμάτινες επενδύσεις, φωτισμοί LED, καλωδίωση για σύστημα infotainment είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές. Όπως μας τόνισε ο κ. Α. Χαμακιώτης, τα οχήματα που εισάγονται στην Ελλάδα περιλαμβάνουν απαραίτητα στον εξοπλισμό τους το διπλό σύστημα κλιματισμού, την ηλεκτρική πόρτα, το «σκαμμένο« χώρο αποσκευών, την αναδιπλούμενη τελευταία σειρά καθισμάτων και την προεγκατάσταση για το σύστημα ήχου/T.V., ενώ τα υλικά επενδύσεων που επιλέγονται είναι από τα κορυφαία που διαθέτει το εργοστάσιο. Να σημειωθεί ότι όλα τα οχήματα που βγαίνουν από τις εγκαταστάσεις της Cento Service καλύπτονται από 2ετή ή 3ετή εγγύηση της Mercedes-Benz, ενώ διαθέτουν όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις.

Η εταιρία

Το 2002 ο Adrian Fagarasi ιδρύει την Cento Trans, με σκοπό την μεταφορά επιβατών, αρχικά με ένα μόνο minibus. Γρήγορα το μεταφορικό έργο αυξήθηκε, φθάνοντας σήμερα να διαθέτει στόλο οχημάτων με περισσότερα από 150 καινούρια mini-bus και πούλμαν και να βρίσκεται ανάμεσα στις 15 μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς επιβατών της Ρουμανίας .Το 2012 πάρθηκε η απόφαση για την κατασκευή μιας γραμμής παραγωγής για τη διαμόρφωση των οχημάτων σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Τα μίνι λεωφορεία της MercedesBenz και της VW παράγονταν στη μικρή μονάδα των 1.000 τ.μ. απο 5 – μόλις- άτομα αρχικό προσωπικό και σύντομα τράβηξαν το ενδιαφέρον από πελάτες εκτός συνόρων, με την πρώτη παραγγελία να έρχεται από τη Γερμανία. Το 2015 η Cento Group αποκτά την υψηλού κύρους πιστοποίηση «Van Partner by Mercedes-Benz«, αφού τα οχήματα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της μητρικής εταιρίας. Συνολικά παρήχθησαν πάνω από 600 mini-buses στα 6 χρόνια λειτουργίας της μονάδας, με τα 80 από αυτά να διατίθενται στην ελληνική αγορά μέσω της «Χαμακιώτης Α.Ε.« που ήδη από το 2013 είναι επίσημος αντιπρόσωπος των οχημάτων για την Ελλάδα. Ο κύριος όγκος οχημάτων εξήχθη στη Γερμανία, το Ισραήλ και την Ισπανία, ενώ για το τρέχον έτος αναμένονται εξαιρετικά αποτελέσματα και σε Γαλλία και Ιταλία, αφού ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εταιρικές συνεργασίες. Οι υπόλοιπες χώρες που απορρόφησαν την παραγωγή είναι οι Κροατία, Ισλανδία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βέλγιο, Φινλανδία, Εσθονία ,Δανία, Πορτογαλία, κ.α.

Ποια είναι η Χαμακιώτης Α.Ε.

logo_gr

Μια εταιρεία με σχεδόν 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του επαγγελματικού επιβατικού αυτοκίνητου, και στην εμπορία Λεωφορείων. Ο ιδρυτής της Χαμακιώτης Π. Νικόλαος , ένα ενεργό στέλεχος με μακρά εμπειρία στο  χώρο του λεωφορείου, ο οποίος υπήρξε διευθυντικό στέλεχος στο χώρο του επαγγελματικού αυτοκίνητου σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγής, κατασκευής και εμπορίας λεωφορείων που υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, την ΒΙΑΜΑΞ A.E.B.E.

Με την μακρά πείρα του και την εμπειρία του, ίδρυσε την πρώτη ανώνυμη εταιρεία τουρισμού και εμπορίας λεωφορείων, πρωτοπόρο στην κατηγορία της στην Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά με την εισαγωγή επιλεγμένων, ελαφρώς μεταχειρισμένων λεωφορείων, σε άριστη λειτουργική κατάσταση, από ευρωπαϊκές χώρες, την προώθησή τους στην εγχώρια αγορά, αλλά και τις εξαγωγές αυτών σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Σήμερα, η εταιρεία ΧΑΜΑΚΙΩΤΗΣ Α.Ε, στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο εκτάσεως 11.000 τετραγωνικών μέτρων, στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στον Ασπρόπυργο, στη θέση Κύριλλο, προσφέροντας έναν άνετο, ασφαλή και σύγχρονο εκθεσιακό χώρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, για την έκθεση των λεωφορείων της και την εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών της.

Μετά από μακρά πορεία στην αγορά του μεταχειρισμένου οχήματος πλέον η «Χαμακιώτης Α.Ε.» εισέρχεται δυναμικά στον χώρο του καινούριου λεωφορείου παρουσιάζοντας  τα καινούργια λεωφορεία εκπομπών ρύπων κατηγορίας EURO 6, αντιπροσωπεύοντας τον οίκο του εξωτερικού, CENTO GROUP – Partner by Mercedes Benz. Με γνώμονα πάντα την κάλυψη των αναγκών σας, προσφέροντας τον καλύτερο συνδυασμό ποιότητος και τιμής στο χώρο του μικρού λεωφορείου, προσφέροντας λύσεις καλύπτουν το φάσμα των 9 , 12 , 15 , 18, 21 έως και 24 θέσεων με τριετή Εργοστασιακή Εγγύηση και Πανευρωπαϊκή Έγκριση Τύπου για όλες τις εκδόσεις.

Minibus λεωφορεία σε υπερπολυτελείς εκδόσεις με πλούσια υλικά και κορυφαία ποιότητα κατασκευής σε πιστοποιημένα συνεργαζόμενα εργοστάσια. Στην έκθεση μας στο Κύριλλο Ασπροπύργου μπορείτε να δείτε και να ελέγξετε ετοιμοπαράδοτα καινούρια minibus λεωφορεία με 8+1 έως 22+1 καθίσματα τουριστικού τύπου, επενδεδυμένα με δερματίνη και Alcantara, με κινητήρες της Mercedes ,με 190 άλογα, και ισχυρά κλιματιστικά έως 15,5 KW, πανοραμικά πλευρικά κρύσταλλα, ξύλινα διακοσμητικά, και φωτιστικά με LED.   Αμαξώματα της Mercedes με μήκη από 5μμ έως και το πλέον επιμηκυμένο της αγοράς στα 7,86 μμ.

Στον χώρο αυτό μπορείτε να ελέγξετε και να διαλέξετε μέσα από 80 επιλεγμένα λεωφορεία Minibus, καινούρια και μεταχειρισμένα, σε όλη την γκάμα των λύσεων , με θέσεις από 9 έως και 31 θέσεις, αλλά και μεγαλύτερα τουριστικά λεωφορεία.

Η πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο σας παρέχει τα καλύτερα λεωφορεία επιλογής. Στην έκθεση μας θα βρείτε μεγάλη και συνεχώς ανανεούμενη γκάμα ετοιμοπαράδοτων, λειτουργικών, πολυτελών λεωφορείων, με ποικίλα χαρακτηριστικά, εξοπλισμό, εύρος τιμών, αλλά και επιλογές χρηματοδότησης.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ