Νέο ερευνητικό βαν εγκαινιάζεται για να ενισχύσει την οδική ασφάλεια

Εντοπίζουν οδηγούς που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ή μιλούν στο κινητό

banner-google-news

Η αστυνομία χρησιμοποιεί βαν εξοπλισμένα με νέα τεχνολογία, για να εντοπίσει οδηγούς που δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ή μιλούν στο κινητό. Η νέα αυτή τεχνολογία δοκιμάζεται για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο σχεδίων για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Ένα νέο βαν με εξοπλισμό ανίχνευσης κυκλοφορεί στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Αγγλίας, ως μέρος ενός ερευνητικού έργου που διεξάγεται μαζί με την αστυνομία του Warwickshire. Στο πλαίσιο αυτό, θα αποστέλλονται προειδοποιητικές επιστολές στους οδηγούς.

H έρευνα αποτελεί μέρος της δέσμευσης των Εθνικών Αυτοκινητοδρόμων για την οδική ασφάλεια ως πρώτη προτεραιότητα. Οι αυτοκινητόδρομοι της Αγγλίας είναι ήδη από τους ασφαλέστερους δρόμους παγκοσμίως και η εταιρεία έχει μια φιλόδοξη στρατηγική, για να βελτιώσει περαιτέρω την ασφάλεια τα επόμενα χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για τον μηδενισμό του αριθμού των ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά στο οδικό δίκτυο έως το 2040.

Τα κυβερνητικά στοιχεία δείχνουν ότι σημειώθηκαν 420 συγκρούσεις στους βρετανικούς δρόμους το 2019, στις οποίες ο οδηγός χρησιμοποιούσε κινητό τηλέφωνο στο τιμόνι. Ξεχωριστά στοιχεία δείχνουν ότι η μη χρήση ζώνης ασφαλείας έχει αποδοθεί σε έναν στους τέσσερις θανάτους από τροχαία ατυχήματα.