Νέα κατασκευαστική μονάδα της Volkswagen για το μοντέλο Trinity

banner-google-news

Επενδύοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, η Volkswagen θα ανεγείρει νέα κατασκευαστική μονάδα στο Wolfsburg, αποκλειστικά για ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2023 και θα πληρούν υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Το νέο μοντέλο, με την κωδική ονομασία Trinity, θα κατασκευάζεται με τις  πιο καινοτόμες μεθόδους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το Trinity θα αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς για την αμιγώς ηλεκτρική γκάμα της Volkswagen και επόμενο σημείο κορύφωσης της στρατηγικής ACCELERATE της μάρκας. Αυτό οφείλεται στο ότι υπόσχεται πολύ μικρότερο χρόνο φόρτισης και αυτονομία άνω των 700 χιλιομέτρων σε συνδυασμό με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ως προς τον άνθρακα, ενώ θα φέρει το υπερσύγχρονο λογισμικό του Group και θα είναι τεχνολογικά έτοιμο για αυτόνομη οδήγηση, Επιπέδου 4. Θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα SSP του Group ειδικά για την ηλεκτροκίνηση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την κατασκευή περίπου 40 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Volkswagen σκοπεύει επίσης να θέσει νέα πρότυπα και στην κατασκευαστική διαδικασία του Trinity, όταν ξεκινήσει το 2026, στοχεύοντας σε χρόνο παραγωγής 10 ωρών ανά όχημα. Κλειδί για αυτό θα είναι οι λιγότερες εκδόσεις, ο μικρότερος αριθμός εξαρτημάτων, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοματισμού, οι πιο λιτές γραμμές παραγωγής καθώς και νέες διαδικασίες logistics. Σε αυτό θα συμβάλει και το υπό ίδρυση CampusSandkamp, το πλέον προηγμένο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του είδους του στην Ευρώπη, το οποίο αποτελεί ξεχωριστή επένδυση της Volkswagen ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ.