Mercedes-Benz Vito Tourer

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πώς ένα αυτοκίνητο που έχει την ταμπέλα του "επαγγελματικού" μπορεί να μεταμορφώνεται -και μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού- να διαμορφώνει έναν χαρακτήρα στα μέτρα του εκάστοτε χρήστη-ιδιοκτήτη.

banner-google-news

Το Vito Tourer είναι ίσως το πιο τρανό παράδειγμα αυτής της τάσης, όχι μόνο γιατί είναι μελετημένο από άκρη σε άκρη αλλά επιπλέον γιατί ο Γερμανός κατασκευαστής δεν φείδεται λύσεων και εξοπλισμού τεχνολογίας, άνεσης και ασφάλειας που «απογειώνουν» τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια το Vito Tourer μπορεί να προσαρμοστεί τέλεια στις ατομικές ανάγκες χώρου, με έκδοση σε τρία μήκη οχήματος: compact, long ή extra long. Η άνετα διαμορφωμένη καμπίνα επιβατών προσφέρει στους επιβάτες μεγάλη άνεση κινήσεων. Και ο μεγάλος χώρος φόρτωσης μπορεί να χωρέσουν μπόλικο φορτίο.

ΕΩΣ ΕΝΝΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Σύμφωνα με τις βασικές του προδιαγραφές, το Vito Tourer έχει χώρο για έξι άτομα στην καμπίνα επιβατών. Το εξωτερικό κάθισμα της 2ης σειράς, με την λειτουργία Easy-Entry επιτρέπει την άνετη πρόσβαση στην 3η σειρά καθισμάτων. Αν χρειάζεται, μπορεί και να αφαιρεθεί πλήρως. Χάρη στην μεταβλητή διαμόρφωση των καθισμάτων, το όχημα μπορεί να τροποποιηθεί για να χωρέσει πέντε, τρεις, ή και δύο επιβάτες. Η ευελιξία αυτή οφείλεται στις βάσεις καθισμάτων με δυνατότητα γρήγορης απασφάλισης. Αν χρειάζεται να μεταφερθούν ογκώδη αντικείμενα, η αφαίρεση των πάγκων μετατρέπει ταχύτατα την καμπίνα επιβατών σε έναν ευρύχωρο χώρο φόρτωσης.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να συμβούν πίσω από την 1η σειρά καθισμάτων (2 ή 3 με πάγκο), εκεί που βρίσκονται τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού. Οι αερόσακοι για τον οδηγό και τον συνοδηγό, καθώς και οι πλευρικοί αερόσακοι για την προστασία του θώρακα και της λεκάνης, αλλά και οι αερόσακοι παραθύρων, αποτελούν μέρη των βασικών χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Τα φιμέ τζάμια περιμετρικά του οχήματος και οι πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι στα πλαϊνά πάνελ καθιστούν το ταξίδι μια ευχάριστη εμπειρία για τους επιβάτες.
ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Το ταμπλό είναι πλήρως επανασχεδιασμένο, σε μαύρο χρώμα, πιο business, πιο «σοβαρό» και φυσικά εξίσου ποιοτικό σε υλικά και αισθητική. Το σπορτίφ πολυλειτουργικό τιμόνι τριών ακτίνων, με υπολογιστή ταξιδιού και δώδεκα κουμπιά χειρισμού, κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευχάριστη αίσθηση και την εξαιρετική εργονομία που διαθέτει.

Der neue Mercedes-Benz Vito Tourer – Exterieur, PRO Line, Graphitgrau  The new Mercedes-Benz Vito Tourer – Exterior, PRO Line, Graphite grey

Το τιμόνι είναι ρυθμιζόμενο ως προς την κάθετη κλίση και το ύψος, και σε συνδυασμό με τους θερμαινόμενους ηλεκτρικούς εξωτερικούς καθρέπτες, ενισχύει την λειτουργική άνεση του οδηγού. Το ηλεκτρομηχανικό και ανάλογο προς την ταχύτητα σύστημα διεύθυνσης rack-and-pinion (με κρεμαγιέρα υδραυλικής υποβοήθησης), τροποποιεί το επίπεδο της ηλεκτρικής υποβοήθησης ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος. Επίσης, η υποβοήθηση εκκίνησης στην ανηφόρα κάνει την μετακίνηση σε ανηφόρα πανεύκολη: το σύστημα διατηρεί την πίεση της πέδησης για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να σας προσφέρει αρκετό χρόνο να μετακινήσετε το πόδι σας από το πετάλι του φρένου στο πετάλι του γκαζιού.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Από πλευράς εξοπλισμού η διαθέσιμη σειρά μοντέλων του οχήματος περιλαμβάνει τα Vito Tourer BASE, Vito Tourer PRO και Vito Tourer SELECT που ξεχωρίζουν μεταξύ τους κυρίως από πολυτελή χαρακτηριστικά του εξοπλισμού και λιγότερο από «ζωτικά» στοιχεία άνεσης και ασφάλειας.

Το Vito Tourer εφοδιάζεται με κορυφαία συστήματα ασφαλείας στο βασικό εξοπλισμό του όπως το πρότυπο και δοκιμασμένο σύστημα Υποβοήθησης Πλευρικών Ανέμων Crosswind Assist, το Attention Assist και το τελευταίας γενιάς Adaptive ESP® ενισχύει εξίσου την προστασία και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου.

Μοναδικό στην κατηγορία του, το προαιρετικό σύστημα Collision Prevention Assist. Επιβλέπει συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και σας προειδοποιεί ακουστικά και οπτικά σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης. Επίσης, ενισχύει αυτόματα την πίεση πέδησης σε περίπτωση κινδύνου, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να αποτραπούν οπίσθιες συγκρούσεις.

Το προληπτικό σύστημα προστασίας επιβατών PRE-SAFE® μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα κρίσιμες οδηγικές καταστάσεις και, σε περίπτωση ανάγκης, να ενεργοποιήσει προληπτικά τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμό των επιβατών.

ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΔΕΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Οι δύο 4κύλινδροι κινητήρες πετρελαίου με σύστημα άμεσου ψεκασμού common rail και τούρμπο αποτελούν τη βάση για οικονομική και βιώσιμη λειτουργία του Vito. Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις ισχύος και για τα προσθιοκίνητα Vito ενώ ο κινητήρας των 2,2 λίτρων σε τρεις και για τα πισωκίνητα ή τα 4×4 Vito. Ανάλογα με τον τύπο του κινητήρα υπάρχει δυνατότητα επιλογής συστήματος κίνησης εμπρός, πίσω ή 4×4.

Der neue Mercedes-Benz Vito Tourer – Exterieur, PRO Line, Graphitgrau  The new Mercedes-Benz Vito Tourer – Exterior, PRO Line, Graphite grey

Η έκδοση με τα 120 kW και το προαιρετικό πακέτο BlueEFFICIENCY μπορεί να επιτύχει κατανάλωση καυσίμου 5,8 λίτρα ανά 100 χλμ. Η έκδοση του πιο ισχυρού κινητήρα με τα 140 kW, καταναλώνει περίπου 2,5 λίτρα/100 χλμ. λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και στο ίδιο επίπεδο ροπής.

Χάρη στην τεχνολογία BlueTEC (μετεπεξεργασία καυσαερίων SCR), όλοι οι κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6.

Der neue Mercedes-Benz Vito Tourer – Exterieur, PRO Line, Graphitgrau  The new Mercedes-Benz Vito Tourer – Exterior, PRO Line, Graphite grey


Autovision New