Η Mercedes-Benz στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Δημοσίων Μεταφορών

Ενίσχυση παραγωγής της σειράς eCitaro κυψελών καυσίμου

banner-google-news

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει λύσεις για τις προκλήσεις των εταιρειών μεταφορών στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Δημοσίων Μεταφορών 2023 (GPTS) στη Βαρκελώνη. Εστιάζει στη βιωσιμότητα, την κερδοφορία και την ψηφιοποίηση της ηλεκτροκίνησης στα αστικά λεωφορεία. Η  σειρά eCitaro με κυψέλη καυσίμου καλύπτει περίπου 400 χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση. Πριν από την έναρξη της σειράς παραγωγής, που συμπίπτει με την GPTS, η νέα έκδοση του eCitaro κυψελών καυσίμου θα έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες, περίπλοκες δοκιμές.

Το Mercedes-Benz eCitaro ως σόλο λεωφορείο με μέσες απαιτήσεις, καλύπτει μια απόσταση περίπου 400 χιλιομέτρων, ως αρθρωτό λεωφορείο η αυτονομία είναι περίπου 350 χιλιόμετρα. Η κυψέλη καυσίμου eCitaro της Mercedes-Benz καλύπτει επίσης τις απαιτήσεις μεγάλης εμβέλειας των μεταφορέων και έτσι μπορεί να αντικαταστήσει τα αστικά λεωφορεία με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η κυψέλη καυσίμου με ισχύ 60 kW χρησιμεύει ως γεννήτρια υδρογόνου για την επέκταση της εμβέλειας. Χάρη στην ευνοϊκή κατανομή βάρους, αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την υψηλή χωρητικότητα επιβατών. Λόγω της μεγάλης εμβέλειας, δεν προβλέπεται φόρτιση στη διάρκεια της διαδρομής. Η φόρτιση πραγματοποιείται πάντα στην αποθήκη.

Mercedes-Benz eCitaro G fuel cell mit vollelektrischem Antrieb, NMC 3 Batterie, Brennstoffzelle, 6 Wasserstofftanks, Interieur, 2 x elektrischer Radnabenmotor, 2 x 125 kW, 2 x 485 Nm, 4 Batteriepakete mit jeweils 98 kWh, Dreitürer, LED-Scheinwerfer, Sideguard Assist, Preventive Brake Assist, Länge/Breite/Höhe: 18.125 /2.550/3.400 mm, Beförderungskapazität: max. 1/130 Mercedes-Benz eCitaro G fuel cell with all-electric drive,NMC 3 battery, fuell cell, 6 hydrogen tanks, interior, 2 x electric hub motor, 2 x 125 kW, 2 x 485 Nm, 4 battery packs with 98 kWh each, three-door, LED headlamps, Sideguard Assist, Preventive Brake Assist, length/width/height: 18125 /2550/3400 mm, passenger capacity: max. 1/130.

Πριν από την έναρξη της σειράς παραγωγής τον Ιούνιο του 2023, το eCitaro κυψέλης καυσίμου έπρεπε να περάσει πολυάριθμες δοκιμές αντοχής και λειτουργικές δοκιμές. Το επίκεντρο ήταν το νέο σύστημα κυψελών καυσίμου και υδρογόνου. Οι δεξαμενές υδρογόνου έχουν ήδη δοκιμαστεί για αντοχή σε φωτιά, κρούση και θερμοκρασία σύμφωνα με το νέο πρότυπο UN ECE-R 134. Όλα τα εξαρτήματα καθώς και το σύστημα στερέωσης στην οροφή έχουν υποβληθεί σε δοκιμές κραδασμών που προσομοιώνουν κρούση. Η νέα θερμική διαχείριση, η οποία χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την εισροή θερμότητας από την κυψέλη καυσίμου, έχει ολοκληρώσει εκτεταμένες εργαστηριακές και πρακτικές δοκιμές σε εξαιρετικά ζεστά και εξαιρετικά κρύα περιβάλλοντα. Τα νέα εξαρτήματα της κυψέλης καυσίμου eCitaro πέρασαν με επιτυχία όλες τις δοκιμές.

Η Daimler Buses δεν προμηθεύει μόνο το eCitaro που έχει διαμορφωθεί μεμονωμένα, αλλά και τον εξοπλισμό τροφοδοσίας, τη διαχείριση φόρτισης και το σύστημα διαχείρισης στόλου, κατόπιν αιτήματος. Αυτό από μία μόνο πηγή, συμπεριλαμβανομένων των κατασκευαστικών εργασιών για το νέο κτίριο ή τη μετατροπή αποθηκών, από τα μέτρα σχεδιασμού και κατασκευής έως τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Weltpremiere auf dem Global Public Transport Summit 2023: Mercedes-Benz eCitaro fuel cell – mehr Reichweite dank BrennstoffzelleWorld premiere at Global Public Transport Summit 2023: Mercedes-Benz eCitaro fuel cell – greater range thanks to fuel cellΗ Omniplus επεκτείνει την γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών για ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Η Omniplus προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που υποστηρίζουν τη λειτουργία ηλεκτρικών λεωφορείων. Η πύλη Omniplus On παρέχει ήδη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της κατανάλωσης ενέργειας και της τρέχουσας εμβέλειας των eCitaro και eCitaro κυψελών καυσίμου. Η υπηρεσία Omniplus On Uptime pro απευθύνεται ειδικά σε μεταφορικές εταιρείες με δικό τους συνεργείο. Αυτή η ψηφιακή λύση παρέχει τόσο στη διαχείριση του στόλου όσο και στο συνεργείο σημαντικές διαγνωστικές πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Με τις νέες διεπαφές Omniplus eProcurement, το σύστημα ERP του πελάτη μπορεί να συνδεθεί στο Omniplus eShop, γεγονός που κάνει την προμήθεια ανταλλακτικών πολύ πιο εύκολη. Τα μαθήματα κατάρτισης και τα συμβόλαια eService συμπληρώνουν την εκτεταμένη γκάμα της Omniplus.