Mercedes-Benz Safety Weekend : Ελάτε να μιλήσουμε για ασφάλεια

Έναν ιδιαίτερα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο προτείνει η Mercedes-Benz Ελλάς για να επιδείξει στο ευρύ κοινό τα συστήματα ασφαλείας των επαγγελματικών της οχημάτων. Το Safety Weekend υπόσχεται πλούσιες εμπειρίες για τους επαγγελματίες, διασκέδαση αλλά και γνώση.

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Tο Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου (10:00-18:00) διοργανώνει στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων-ένα Safety Weekend που θα τα έχει όλα.

Mercedes-Benz Actros mit Active Brake Assist 5 und Abbiege-Assistent, Active Drive Assist, MirrorCamMercedes-Benz Actros with Active Brake Assist 5 and Sideguard Assist, Active Drive Assist, MirrorCam

Ειδικοί εκπαιδευτές από τη Γερμανία σε συνεργασία με τους καταρτισμένους ανθρώπους της Mercedes-Benz Ελλάς θα είναι παρόντες να δείξουν στο κοινό ζωντανά εντός της κλειστής πίστας τα πρωτοπόρα συστήματα ασφαλείας των ναυαρχίδων στην κατηγορία τους, Actros και Sprinter. Παράλληλα θα διοργανωθούν μικρά σεμινάρια–Let’s Talk workshops- όπου οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές της Mercedes-Benz θα εξηγήσουν με λίγα λόγια τη λειτουργία και θα συζητήσουν με το κοινό για τη χρησιμότητα των συστημάτων αυτών.


Οι φίλοι της μάρκας θα έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν για άλλη μία φορά την ευρύτητα των προτάσεων αλλά και την ποικιλία λύσεων που μπορεί να παρέχει η Mercedes-Benz Ελλάς για να στηρίξει κάθε επαγγελματία στο έργο του. Όλα τα γνωστά αστέρια θα βρίσκονται στο χώρο του Αυτοκινητοδρομίου Μεγάρων: από τα ελαφρύτερα επαγγελματικά όπως το Citan, έως τα βαρύτερα οχήματα όπως το Arocs.

Mercedes-Benz Arocs 1845 LS 4x2Mercedes-Benz Arocs 1845 LS 4x2


Κι ακόμα, το Sprinter, η X-Class, το Vito, το Atego, το Actros, και το ανερχόμενο αστέρι Fuso Canter. Στο Safety Weekend θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα το eVito, το νέο πλήρως ηλεκτρικό van της Mercedes-Benz. Γνωρίστε το, οδηγήστε το και ελάτε ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση και στην οδήγηση χωρίς εκπομπές ρύπων.
Σκέφτεστε για νέα αγορά; Ενδιαφέρεστε για πιστοποιημένο μεταχειρισμένο από το Truckstore; Θέλετε πληροφορίες για τις υπηρεσίες AfterSales; Οι σύμβουλοι πωλήσεων όλων των κατηγοριών θα βρίσκονται στο χώρο έτοιμοι να λύσουν κάθε απορία αλλά και να προτείνουν το κατάλληλο εργαλείο για κάθε επαγγελματία.
Και για όσους ανυπομονούν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι του επαγγελματικού των ονείρων τους, το διήμερο αυτό γίνεται συναρπαστικότερο. Τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε προκαθορισμένη εξωτερική διαδρομή την X-Class, το Vito, το Sprinter, το Citan αλλά και το e-Vito, το νέο ηλεκτρικό van της Mercedes-Benz που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

eDrive@VANs next level: Lokal emissionsfreie Mobilität im Praxischeck: eVito und eSprinter fit für den urbanen Einsatz


Τα συστήματα ασφαλείας


Στην δοκιμαστική διαδρομή των φορτηγών, Safety Ride Trucks, επιστρατεύεται τo νέο Actros που γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα πριν ένα χρόνο, και κάνει σήμερα πράξη αυτό που άλλοι ακόμα συζητούν. Με αυξημένη αποδοτικότητα. Με μοναδική άνεση. Και με υποδειγματική αξιοπιστία. Από το Μάιο του 2019 ξεκίνησε η παραγωγή του νέου μοντέλου που έχει να παρουσιάσει πάνω από 60 προϊοντικές καινοτομίες που υποστηρίζουν τον οδηγό σε θέματα ασφάλειας και άνεσης.
• MirrorCam. Καταργούνται οι καθρέφτες.
• Sideguard Assist – Σύστημα υποβοήθησης αλλαγής κατεύθυνσης.
• Active Drive Assist – μερικώς αυτοματοποιημένη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων.
• Active Brake Assist 5 – Βελτιστοποίηση όλων των παραμέτρων για την αυτόματη πέδηση.
• Ηλεκτρονικό φρένο στάθμευσης – το χειρόφρενο δένει αυτόματα για αυξημένη ασφάλεια
• Multimedia Cockpit – Η καρδιά του νέου Actros


Στην δοκιμαστική διαδρομή των ελαφρών επαγγελματικών, Safety Ride Vans, επιστρατεύεται τo νέο Sprinter, το εμβληματικό Van που δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια. Το νέο Sprinter μπορεί να εξοπλιστεί με μια ολόκληρη σειρά βασικών και προαιρετικών συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης τα οποία, μέχρι σήμερα, προορίζονταν αποκλειστικά για τις σειρές επιβατικών μοντέλων της Mercedes-Benz.


• Ενεργή υποβοήθηση πέδησης Active Brake Assist – Αποτρέπει πιθανό ατύχημα ή μειώνει τη σοβαρότητα του ατυχήματος.
• Ηλεκτρονικό Πρόγράμμα Ευστάθειας ESP®
• Ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC – Διατηρεί αυτόματα μια ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα
• Rear Cross Traffic Alert – Προειδοποιεί οπτικά και ηχητικά όταν ανιχνεύει διασταυρούμενη κυκλοφορία κατά την έξοδο με όπισθεν από χώρο στάθμευσης.
• Πακέτο στάθμευσης με λειτουργία Drive Away Assist – Σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, υποστηρίζει όταν το όχημα εκκινείται και συμβάλλει στην αποτροπή συγκρούσεων που προκαλούνται εάν επιλεγεί λάθος ταχύτητα ή πατηθεί το πεντάλ φρένου αντί του πεντάλ γκαζιού.


Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να αναζητήσετε στο www.mercedes-benz.gr/safetyweekend


728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ