Η Mercedes-Benz eActros εξηλεκτρίζει την Hornbach

banner-google-news

Το ηλεκτρικό Mercedes-Benz eActros για εργασίες διανομής βαρέως τύπου είναι σε σειρά παραγωγής στο εργοστάσιο του Wörth am Rhein από τον Οκτώβριο του 2021. Οι μπαταρίες του eActros αποτελούνται από τρεις (eActros 300) ή τέσσερις συστοιχίες μπαταριών (eActros 400), καθεμία από τις οποίες έχει εγκατεστημένη ισχύ 112 kWh. Εξοπλισμένο με τέσσερα πακέτα μπαταριών, το eActros 400 έχει αυτονομία έως και 400 χιλιόμετρα.

Η τεχνολογική καρδιά του ηλεκτρικού φορτηγού είναι η μονάδα μετάδοσης κίνησης, η οποία αποτελείται από έναν άκαμπτο ηλεκτρικό άξονα με δύο ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες και ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων. Οι δύο υγρόψυκτοι κινητήρες παρέχουν συνεχή ισχύ 330 kW και μέγιστη ισχύ 400 kW. Η ενέργεια που ανακτάται από το φρενάρισμα τροφοδοτεί τις μπαταρίες του eActros και στη συνέχεια είναι και πάλι διαθέσιμη για την τροφοδοσία του οχήματος.

Η Hornbach Baumarkt AG βασίζεται στο eActros με ηλεκτρική μπαταρία για μεταφορά διανομής βαρέως τύπου. Στο πλαίσιο μιας τελετουργικής παράδοσης στο Wörth am Rhein, ο Dominik Hehl, επικεφαλής πωλήσεων για το Mannheim, Heidelberg & Landau στη Mercedes-Benz Truck, παρέδωσε προσωπικά ένα eActros 300 στο Ingo Leiner. Θα χρησιμοποιηθεί για να μεταφέρει τις παραγγελίες απευθείας στα σπίτια και τα εργοτάξια των πελατών.