Μεγάλη παραγγελία DAF CF απο τις Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις

banner-google-news

Η DAF έλαβε μια μεγάλη παραγγελία από τις Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η παραγγελία περιλαμβάνει παράδοση και εξυπηρέτηση 879 τετρακίνητων CF στρατιωτικών φορτηγών. Η παράδοση των πρώτων οχημάτων έχει προγραμματιστεί για το 2022 με τα τελευταία οχήματα που θα παραχθούν το 2025.

Η παραγγελία των 879 CF στρατιωτικών φορτηγών περιλαμβάνει 636 2-αξονικά φορτηγά με σύστημα κίνησης 4×4. Αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν ως μεταφορείς φορτίου. Επιπλέον, η DAF θα παρέχει 243 φορτηγά με 4 άξονες και 8×8 σύστημα μετάδοσης κίνησης για μια ποικιλία εφαρμογών (ανατροπές, μεταφορείς εμπορευματοκιβωτίων και γερανοί).

Αξεπέραστες δυνατότητες εκτός δρόμου

Για τα στρατιωτικά μοντέλα CF, η DAF συνεργάζεται στενά με την TATRA TRUCKS στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια μοναδική ιδέα πλαισίου με παγκόσμιας κλάσης σύστημα μετάδοσης κίνησης, πλαίσιο τύπου ραχοκοκαλιάς και ανεξάρτητη ανάρτηση ημι-αξόνων. Αυτό προσφέρει στο CF Military απαράμιλλη ικανότητα εκτός δρόμου και εξαιρετική άνεση οδηγού, ακόμη και στα πιο απαιτητικά εδάφη. Τα φορτηγά τροφοδοτούνται από τους κινητήρες PACCAR MX-11 (4×4) και MX-13 (8×8) 10,8 και 12,9 λίτρων με ισχύ από 300 kW / 410 hp έως 340 kW / 460 hp.

Η DAF επέλεξε τηνHIAB ως προμηθευτή για όλα τα συστήματα ανύψωσης και γερανών και την VS-Mont για την προμήθεια αμαξωμάτων ανατροπής. Τα αμαξώματα cargo θα παραχθούν από την Porgest. Συνολικά, 352 CF στρατιωτικά οχήματα  θα διαθέτουν μια υπερσύγχρονη βαλλιστική καμπίνα , που παρέχεται από την TATRA DEFENSE VEHICLE.

Καμπίνες απο το Βέλγιο

Η παραγωγή των θαλάμων των στρατιωτικών φορτηγών CF θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο της DAF στο Westerlo του Βελγίου. Οι κινητήρες προέρχονται από το εργοστάσιο κινητήρων της DAF στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας ενώ το σασί θα παραχθεί στο εργοστάσιο TATRA TRUCKS στην Τσεχική Δημοκρατία.

 

saloni_digital_ MAGAZINE INSIDE PAGES_2020-12_FINAL-03