Μαθήματα κατάρτισης οδηγών λεωφορείων/πούλμαν από την Daimler Buses

banner-google-news

Η Daimler Buses οργάνωσε ένα σύγχρονο κέντρο εκπαίδευσης, έκθεσης και εργαστηρίων, σε άμεση γειτνίαση με το εργοστάσιο λεωφορείων στο Μανχάιμ, σε μόλις δώδεκα μήνες. Οι πρόσφατα επιπλωμένες εγκαταστάσεις -αίθουσα παρουσιάσεων, αίθουσες εκπαίδευσης και εργαστήριο- με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό τους προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για επαγγελματική εκπαίδευση.

 «Οι προηγούμενες εγκαταστάσεις δεν ήταν πλέον στο επίπεδο της τρέχουσας τεχνολογίας και πρόσφεραν μόνο περιορισμένες ευκαιρίες για απευθείας εργασία στα λεωφορεία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης», σύμφωνα με τον Tobias Wölki, υπεύθυνο εκπαίδευσης στην Daimler Buses. «Όταν έγιναν διαθέσιμες εγκαταστάσεις στο κέντρο νέων οχημάτων των λεωφορείων, κοντά στο εργοστάσιο, αδράξαμε την ευκαιρία. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τη δέσμευση και την ενέργεια της ομάδας μας να αναλάβει το έργο Customer Campus και να το υλοποιήσει σε χρόνο ρεκόρ. Μόνο δώδεκα μήνες έχουν περάσει από την αρχική ιδέα, τον Ιανουάριο του 2022, μέχρι την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού κέντρου».

Τα επίσημα εγκαίνια του Customer Campus στο Μανχάιμ πραγματοποιήθηκαν  στις 6 Μαρτίου 2023.

Σε μια έκταση 580 τετραγωνικών μέτρων, η εκπαιδευτική ομάδα Daimler Buses θα διαθέτει αίθουσες εκπαίδευσης, θέσεις στάθμευσης για εκπαιδευτικά οχήματα και ένα πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο. Επιπλέον, μόνο εξουσιοδοτημένοι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση στο εργαστήριο.

«Με τον αυξανόμενο αριθμό ηλεκτρικών λεωφορείων σε όλο και περισσότερους στόλους, η ανάγκη για προσόντα υψηλής ζήτησης για τους δικούς μας υπαλλήλους καθώς και για εργαζόμενους συνεργείων στα σημεία εξυπηρέτησης και στα συνεργεία πελατών έχει αυξηθεί σημαντικά», προσθέτει ο Wölki, τονίζοντας την ανάγκη για επέκταση της προσφοράς εκπαιδευτικών μαθημάτων.

Εκτός από το κτίριο με αίθουσες διδασκαλίας, χώρους στάθμευσης και εργαστήριο, ένας μεγάλος ανοιχτός χώρος αποτελεί μέρος του νέου Customer Campus στο Μανχάιμ. Εκεί, για παράδειγμα, θα πραγματοποιούνται ασκήσεις πυρασφάλειας ή μαθήματα εκπαίδευσης οδηγών λεωφορείου.

 «Προσφέρουμε ανοιχτά εκπαιδευτικά μαθήματα στα οποία ο καθένας μπορεί να εγγραφεί, αλλά και μαθήματα που απευθύνονται σε συγκεκριμένες ομάδες, για παράδειγμα σε υπαλλήλους πελατών», εξηγεί ο Wölki. «Με αυτόν τον τρόπο θα επικεντρωθούμε στην τεχνολογία των αστικών λεωφορείων, θα προσφέρουμε επίσης εκπαίδευση που αφορά τα προϊόντα και τεχνική εκπαίδευση για τουριστικά πούλμαν».

  • Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο ιστότοπο: www.omniplus.com/de/support/training