«Lifesavers»: Mία γιατρός από τη Μ. Βρετανία προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της με την Ομάδα Διάσωσης Βουνού

banner-google-news

Φέρνοντας την ελπίδα σε περιπατητές/ορειβάτες που χάθηκαν ή τραυματίστηκαν στην άγρια φύση:  Το τελευταίο βίντεο της σειράς  της Ford ακολουθεί μία γιατρό από τη Μ. Βρετανία που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της με την Ομάδα  Διάσωσης Βουνού

Η Δρ. Kennedy και ένα από τα Rangers που μεταφέρουν την Ομάδα Διάσωσης Derby Mountain σε απομονωμένες τοποθεσίες.

Bringing Hope to the Lost and Injured; Latest Ford ‘Lifesavers

Η Δρ. Natalya Kennedy λαμβάνει μία κλήση έκτακτης ανάγκης μέσα στη νύχτα. Ένα κύμα αδρεναλίνης την κατακλύζει. Το μυαλό της δουλεύει πυρετωδώς. Καθώς σπεύδει στον τόπο του ατυχήματος, γνωρίζει ότι πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη και ήρεμη. Το μυαλό της πρέπει να είναι συγκεντρωμένο καθώς οι δεξιότητες και η εκπαίδευση της θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σώζοντας τη ζωή κάποιου που τραυματίστηκε στην άγρια φύση του Peak District.

Bringing Hope to the Lost and Injured; Latest Ford ‘Lifesavers

Αυτό είναι το είδος της πίεσης που η ίδια και πολλοί άλλοι εθελοντές της Ομάδας Διάσωσης Derby Mountain βιώνουν κάθε φορά που φοράνε τα κόκκινα μπουφάν για τα οποία νιώθουν περήφανοι. Κάθε χρόνο, αυτοί οι γενναίοι διασώστες καλούνται να επιχειρήσουν ακόμα και σε 60 περιστατικά έκτακτης ανάγκης, και μπορεί το είδος των τραυματισμών και οι περιοχές να τους είναι γνώριμα, εν τούτοις κάθε κλήση για βοήθεια αποτελεί μία μοναδική και πιθανόν επικίνδυνη πρόκληση.

Το τελευταίο βίντεο της σειράς «Lifesavers» της Ford ακολουθεί τη Natalya και την ομάδα της, ανακαλύπτοντας την υπερηφάνεια που νιώθει ως εθελόντρια καθώς και τις ειδικές απαιτήσεις αυτής της αχανούς περιοχής. Επίσης αποκαλύπτει το τραγικό περιστατικό που την οδήγησε να επιλέξει την ιατρική, ενώ ήδη φοιτούσε στο πανεπιστήμιο.

Bringing Hope to the Lost and Injured; Latest Ford ‘Lifesavers

Το βίντεο κυκλοφόρησε πρόσφατα και πρόκειται για το τρίτο επεισόδιο μιας σειράς που μας έχει ήδη ταξιδέψει στη Βαλένθια της Ισπανίας, ακολουθώντας μία διασώστρια / πλήρωμα ασθενοφόρου, και στο Nové Mlýny, στην Τσεχία, όπου η ομάδα διάσωσης υδάτων φροντίζει για την διατήρηση της ασφάλειας στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Η σειρά αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διασώστες στην Ευρώπη και το θάρρος και την δύναμη που τους κινητοποιεί για να τις ξεπεράσουν.

 Η σειρά «Lifesavers»

Σε κάθε επεισόδιο, οι βιντεοκάμερες της Ford απαθανατίζουν τις σκληρές καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πρωταγωνιστής-διασώστης υπηρετώντας τις τοπικές κοινότητες. Η σειρά θα περιλαμβάνει:

Επεισόδιο 1: Υπηρεσία Ασθενοφόρων Βαλένθιας, Ισπανία

Επεισόδιο 2: Διάσωση σε Νερό, Τσεχία

Επεισόδιο 3: Διάσωση στο Όρος Derby, Μ. Βρετανία

Επεισόδιο 4: Πυροσβεστική Υπηρεσία Μασαλίας, Γαλλία

Επεισόδιο 5: Πυροσβεστική Υπηρεσία, Σλοβενία

Επεισόδιο 6: Βαυαρικός Ερυθρός Σταυρός, Γερμανία

«Είναι προνόμιο να σου επιτρέπεται να φοράς το κόκκινο μπουφάν, το οποίο σου δίνουν όταν γίνεις δεκτός στην ομάδα, αφού ολοκληρώσεις την εκπαίδευσή σου. Και υπάρχει σεβασμός του ενός για τον άλλον κάτι που είναι επόμενο αυτού, όπως και εμπιστοσύνη και αυτό βρίσκεται στην καρδιά κάθε μέλους της ομάδας.»               

Dr Natalya Kennedy, Derby Mountain Rescue Team, UK

«Η κινηματογράφηση σε αυτές τις απομονωμένες τοποθεσίες θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά ακολουθήσαμε τις οδηγίες της Derby Mountain Rescue Team και η διαδικασία κύλισε ομαλά χάρη σε μία τέλεια συντονισμένη ομάδα. Αυτό μαρτυρά τις ικανότητες, τον επαγγελματισμό και την εμπειρία των ανθρώπων αυτών. Εκείνο που μας εντυπωσίασε πάνω απ’ όλα ήταν η αφοσίωση και το θάρρος που επέδειξαν. Αν και πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους, εθελοντές, όταν φοράνε αυτό το κόκκινο μπουφάν είναι σα να μεταμορφώνονται σε σούπερ ήρωες.»

Tim Clifford, παραγωγός, Ford Lifesavers