Το κλασικό VW «Bulli» γίνεται ηλεκτροκίνητο!

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι ή το Λονδίνο γίνεται όλο και πιο περίπλοκο και μερικές φορές πιο ακριβό να οδηγεί κανείς ένα κλασικό αυτοκίνητο λόγω περιορισμών. Ο αυξανόμενος αριθμός ιδιοκτητών ενός ιστορικού VW Transporter γνωστού και ως Bulli, Combi ή Microbus ονειρεύεται να είναι σε θέση να οδηγήσει κάποια στιγμή ένα κλασικό αυτοκίνητο χωρίς εκπομπές με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Με το νέο e-BULLI η VW φαίνεται ότι μπορεί να κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα, συνδέοντας αυτό το όχημα-θρύλο με τη γοητεία της οδήγησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

VW Bulli (3) (Medium)

Η Volkswagen είχε ήδη παρουσιάσει το 1972 τον πρώτο ηλεκτρικό όχημα που βασίστηκε τότε στο T2, ωστόσο το e-BULLI του 2020 βασίζεται πλέον στο T1, σε έκδοση λεωφορείου «Samba», που έχει πλέον ανακατασκευαστεί και είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το εν λόγω σύστημα στο λεωφορείο «Samba Bus» βασίζεται στην τεχνολογία της μονάδας μετάδοσης κίνησης και της μπαταρίας της VW και αποτελείται από αρχικά εξαρτήματα, όπως αυτά που εφοδιάζουν τα σύγχρονα ηλεκτρικά οχήματα της μάρκας. Είναι επομένως το πλέον προηγμένο στάδιο ανάπτυξης της τεχνολογίας μηδενικών εκπομπών που χρησιμοποιείται στο e-BULLI ενώ από κατασκευαστική πλευρά, το τμήμα σχεδίασης ανέπτυξε μια εξωτερική και εσωτερική ιδέα που είναι πρωτοποριακή και κομψή σε συνεργασία με το VWCV Oldtimer και το τμήμα επικοινωνιών. Έτσι, το e-BULLI γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο ιστορικό ηλεκτρικό φορτηγό T2 (1972-1979) και το μελλοντικό ID. BUZZ (που θα κυκλοφορήσει το 2022).

VW Bulli (1) (Medium)

Οι σχεδιαστές έχουν εκσυγχρονίσει το εξωτερικό με ευαισθησία και φινέτσα, με εντυπωσιακές λεπτομέρειες όπως οι νέοι στρογγυλοί προβολείς LED. Το ίδιο και εσωτερικά, με τα δερμάτινα καθίσματα να είναι από τα νέα χαρακτηριστικά, όπως και ο επιλογέας ταχυτήτων του αυτόματου κιβωτίου που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στα εμπρόσθια καθίσματα. Το ξύλο, είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για το πάτωμα ενώ μια μεγάλη, πτυσσόμενη οροφή κοσμεί το πάνω τμήμα του «Samba Bus». Φυσικά, το πιλοτήριο έχει εκσυγχρονιστεί, με χαρακτηριστικό στοιχείο το νέο ταχύμετρο, το οποίο διαθέτει τώρα LEDs για να δείχνει την ταχύτητα που επιλέχθηκε για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (P, R, N ή D). Μέσω ενός tablet που είναι ενσωματωμένο στην κονσόλα, μπορούν να ελεγχθούν όλες οι διαφορετικές λειτουργίες του e-BULLI και να προσπελαστούν πλήθος πληροφοριών.

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!

Ακολούθησε κι εσύ τη νέα ψηφιακή εποχή και σέρφαρε στις σελίδες του περιοδικού Επαγγελματικό Όχημα !

Διάβασε δωρεάν όλα τα τεύχη του περιοδικού σε άριστη ανάλυση και με απίστευτες δυνατότητες, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι και σε κάθε οθόνη. Άφησε τις σελίδες να σε ταξιδέψουν σε πρόσθετο ψηφιακό υλικό μέσα από τα Links και τα ψηφιακά μέσα και απόλαυσε videos, φωτογραφίες, ηχητικά κλιπ σε ύλη και διαφημίσεις.

  • Σέρφαρε στις σελίδες και αναζήτησε με λέξεις κλειδιά το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει.
  • Κάνε FOLLOW για να ενημερώνεσαι πρώτος για την κυκλοφορία του τεύχους.

menoumespiti-YOUTRUCKGR

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ