Iveco Fit Cab : Για… προπονημένους οδηγούς!

Το εντελώς νέο S-Way, δεν αποδεικνύει μόνο την ισχυρή θέληση της Iveco να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς στα μεγάλα φορτηγά αλλά και την απόφασή της να αλλάξει τον τρόπο που επικοινωνεί με τους πελάτες της

Η πολυαναμενόμενη αντικατάσταση του Stralis πραγματοποιήθηκε επίσημα στις αρχές Ιουλίου, με το νέο S-Way να έχει πάρει ήδη το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Ένα φορτηγό που καλείται να αποδειχθεί οικονομικό, αξιόπιστο αλλά και θελκτικό αισθητικά στα μάτια του εν δυνάμει ιδιοκτήτη του. Τα πρώτα στοιχεία φανερώνουν ότι η ναυαρχίδα της Iveco έχει αλλάξει πολύ και δεν θυμίζει σχεδόν σε τίποτα του μέτριας εμπορικής αποδοχής απερχόμενου Stralis.

4 (Medium)(7)

Ταυτόχρονα ωστόσο φαίνεται να έχει αλλάξει και η ίδια η Iveco, που έρχεται περισσότερο εξωστρεφής από ποτέ να επικοινωνήσει ουσιαστικά αλλά και να αλληλεπιδράσει με τους πελάτες της τόσο πριν όσο και μετά το λανσάρισμα του νέου της φορτηγού. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της καμπίνας του νέου S-Way ο Ιταλός κατασκευαστής ζήτησε τη γνώμη των πελατών και οδηγών, θέτοντας στη διάθεσή τους προ-εργοστασιακά οχήματα ως αντικείμενο μελέτης και συλλογής σχολίων που θα οδηγήσουν σε μικροβελτιώσεις. Η Iveco χρησιμοποίησε τα concept οχήματα «Iveco Fit Cab» και «Magirus» κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Αγώνων Φορτηγού 2019 στο Nürburgring (Γερμανία), οργανώνοντας μια σειρά σεμιναρίων για οδηγούς φορτηγών και ιδιοκτήτες, με σκοπό να συμπεριλάβει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στην τελική φάση ανάπτυξης του S-Way.

Ο Gerrit Marx, Πρόεδρος των επαγγελματικών και εξειδικευμένων οχημάτων της μάρκας σχολιάζει σχετικά:

«Κατά την ανάπτυξη των προϊόντων μας υιοθετούμε μια προσέγγιση που βασίζεται στον πελάτη και τον οδηγό, τους οποίους καλούμε να συμμετέχουν στις δραστηριότητές μας κατά τη διάρκεια των δοκιμών προκειμένου να μας καθοδηγούν με τις ιδέες και τα σχόλιά τους. Στόχος μας είναι να προσαρμόσουμε απόλυτα τις επόμενες γενιές φορτηγών μας στις ανάγκες και επιθυμίες τους.»

2 (Medium)(8)

Ειδικότερα το εγχείρημα με το Iveco Fit Cab δείχνει ότι ο κατασκευαστής αντιλαμβάνεται την ανάγκη να «μιλήσει» στην ψυχή των οδηγών προσεγγίζοντας με αυτό το ιδιαίτερο concept κάποιες ανάγκες τους. Η ιδέα σίγουρα δεν είναι πρωτότυπη καθώς πρώτη φορά την είδαμε να εφαρμόζεται από τη Mercedes-Benz, ωστόσο εξακολουθεί να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, σηματοδοτώντας τη «στροφή» της Iveco σε νέα πρότυπα επικοινωνίας.

Έτσι λοιπόν, το Iveco Fit Cab φέρνει τον οδηγό στο επίκεντρο της προσοχής του κατασκευαστή με στόχο τη βελτίωση της ευεξίας του, της άνεσης και της απόδοσής του, περιορίζοντας τις συνέπειες της πολύωρης οδήγησης. Το σπορτίφ λογότυπο, εμπνευσμένο από προγράμματα γυμναστικής σηματοδοτεί τον πρόσθετο ρόλο αυτής της ειδικής καμπίνας ως «γυμναστήριο σε τροχούς», με ειδικά όργανα που βελτιώνουν την κινητικότητα, τη σταθερότητα, τη δύναμη και τη συνολική ικανότητα του οδηγού. Πιο συγκεκριμένα, ειδικά σημεία αγκύρωσης ενσωματώνονται εξωτερικά της καμπίνας για να μπορούν να φιλοξενούν ειδικά σχεδιασμένα αξεσουάρ γυμναστικής ενώ το σκαλοπάτι κάτω από τη μάσκα μπορεί να επεκταθεί περεταίρω εξυπηρετώντας διάφορες περιπτώσεις ασκήσεων εκγύμνασης. Στο εσωτερικό της καμπίνας και συγκεκριμένα στον πίσω τοίχο υπάρχει αναρτημένη μια πολυλειτουργική τροχαλία ενώ ενσωματωμένη στην οροφή βρίσκεται μια κατασκευή πολλαπλών λαβών. Το… κινητό γυμναστήριο ολοκληρώνουν  ιμάντες με λαβές αντοχής και διάφοροι αλτήρες.

3 (Medium)(7)

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ