Ηλεκτρικό λεωφορείο της BYD σε δοκιμαστική λειτουργία στην Αθήνα

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Από τις αρχές του χρόνου ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια, αυτή τη φορά με επιβάτες, στη γραμμή 2 Κυψέλη-Παγκράτι-Καισαριανή, το σύγχρονο ηλεκτρικό όχημα της BYD.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας BYD (Build Your Dreams), το φθινόπωρο του 2020 είχε δοκιμαστεί από τις «Οδικές Συγκοινωνίες AE” για λίγες ημέρες και χωρίς επιβάτες.

Η εταιρεία, μια από τις μεγαλύτερες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων και ο εισαγωγέας της στην Ελλάδα «Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ» ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για δοκιμή ηλεκτρικών οχημάτων στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων της ΟΣΥ ΑΕ.

Το BYD K9 Electric μήκους 12 μέτρων έχει φυσικά μηδενικούς ρύπους για το περιβάλλον και αθόρυβη λειτουργία, ενώ διαθέτει τρεις διπλές πόρτες σε χαμηλό δάπεδο, χωρίς σκαλοπάτια εισόδου για εύκολη πρόσβαση στους επιβάτες, ειδική ράμπα για ΑμΕα στη μεσαία πόρτα, με εύκολη πρόσβαση, ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 76 επιβατών: 23 καθήμενοι σε καθίσματα αντιβανδαλικού τύπου, 52 όρθιοι και 1 θέση για άτομο με αναπηρία σε αμαξίδιο (ΑμΕα).

Η μπαταρία με την οποία εξοπλίζεται έχει αποθηκευτική δυναμική 350 kW και μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως μέσα σε χρόνο 3 ωρών, σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Το λεωφορείο παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 2×150 kW που αντιστοιχούν σε απόδοση 400 ίππων, ενώ διαθέτει λειτουργική καμπίνα οδηγού από πλεξιγκλάς για απομόνωση από τους επιβάτες, τρεις κάμερες και μόνιτορ που βοηθούν τον οδηγό για ασφαλή οδήγηση μέσα στην πόλη, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα και ισχυρό κλιματισμό για την πόλη της Αθήνας.

Τέλος, παρέχει μέσω WiFi, συνδεσιμότητα στους επιβάτες για χρήση κινητού, tablet κλπ.

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ 728Χ90
728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ