Υπουργείο Μεταφορών : Πρόσκληση για δοκιμές ηλεκτροκίνητων λεωφορείων

Εκτός της αναδιάρθρωσης του συγκοινωνιακού έργου η ΓΕΠΟΕΤ
SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90
Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site του Υπουργείου Μεταφορών, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στις αυτοκινητοβιομηχανίες για χορηγία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για δοκιμαστική χρήση.
Ακολουθεί  η ανακοίνωση :

Η Κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή, δεσμεύτηκε για δυναμική είσοδο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής στα αστικά κέντρα, την ανάπτυξη. Στην προσπάθεια αυτή οι δημόσιες αστικές συγκοινωνίες πρέπει να πρωταγωνιστήσουν.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δράττοντας της ευκαιρίας που δίνει το έργο της «Προμήθειας Λεωφορείων Αστικών Συγκοινωνιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη», ενσωματώνει στο μείγμα τεχνολογιών και τα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει η σωστή προετοιμασία από άποψης υποδομών και οι κατάλληλες λειτουργικές επιλογές οχημάτων – φόρτισης, είναι αναγκαία η δοκιμαστική κυκλοφορία οχημάτων  κατά μήκος κατάλληλων διαδρομών από φέτος το καλοκαίρι έως τα τέλη Ιουνίου 2021.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία και στο εγχείρημα αυτό, η συμβολή του  κλάδου της Αυτοκινητοβιομηχανίας και του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων είναι καθοριστική. Η δοκιμαστική κυκλοφορία ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μπορεί να υλοποιηθεί μόνο μέσα από τις ευγενικές χορηγίες σας.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε για την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών από πλευράς σας, ώστε να περιέλθει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για χρονικό ικανός αριθμός ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, που θα ενταχθούν  στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας στο αμέσως  επόμενο διάστημα.

Προσβλέποντας στην ανταπόκρισή σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις και περαιτέρω συνεργασία στην ηλεκτρονική διεύθυνση ggmsec@yme.gov.gr.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ