Η Volvo Trucks παρουσιάζει το ηλεκτρικό VNR στη Βόρεια Αμερική

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Σε μια αποκλειστική εκδήλωση στην Καλιφόρνια, η Volvo Trucks προσέφερε μια πρώτη ματιά στα Class 8 ηλεκτρικά φορτηγά για τους δρόμους της Βόρειας Αμερικής. Στην Ευρώπη, η Volvo Trucks άρχισε πρόσφατα τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για τις αστικές μεταφορές και παρουσίασε ηλεκτρικά φορτηγά για τον κατασκευαστικό κλάδο και την περιφερειακή διανομή. Χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης του ομίλου Volvo, η Volvo Trucks στη Βόρεια Αμερική μπόρεσε να ενσωματώσει αυτές τις τεχνολογίες στο υπάρχον μοντέλο VNR.

Η πιλοτική επίδειξη ήταν μέρος του έργου Low Impact Green Heavy Transport Solutions (LIGHTS), μια συνεργασία μεταξύ 15 δημόσιων και ιδιωτικών εταίρων για να αποδείξει τη βιωσιμότητα της ηλεκτροκίνητης μεταφοράς εμπορευμάτων σε αστικές περιοχές υψηλής πυκνότητας. Ο όμιλος Volvo προσέφερε 36,7 εκατομμύρια δολάρια απο τα συνολικό κόστος ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Περιφέρεια διαχείρισης της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα της Νότιας Ακτής διαχειρίζεται τη χορηγία και επιβλέπει το έργο Volvo LIGHTS.

«Το έργο Volvo LIGHTS αποδεικνύει ότι για συντονιστεί όλη η προσπάθεια, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το φορτηγό. Είναι η παράδοση του πλήρους οικοσυστήματος για μεταφορές με μηδενικές εκπομπές και ανάληψη ευθύνης για αυτό το οικοσύστημα «, δήλωσε ο Peter Voorhoeve, πρόεδρος της Volvo Trucks North America. «Μπορείτε να επιτευχθεί μόνο έχοντας έναν κοινό στόχο, μια πλήρως ολοκληρωμένη συνεργασία μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων ώστε να πορευθούμε μαζί».

1860x1050-pressrelease-electric-heavy-duty-trucks-image1 (Medium)

Τα φορτηγά Volvo VNR Electric θα χρησιμοποιηθούν σε εμπορικές συναλλαγές με δύο από τις κορυφαίες εταιρίες εμπορευματικών μεταφορών της Καλιφόρνιας, τις Dependable Supply Chain Services και  NFI. Στη Βόρεια Αμερική, το Volvo VNR Electric θα γίνει το ιδανικό όχημα για μεταφορές μικρής και μεσαίας απόστασης, όπως η αστική διανομή και άλλες εφαρμογές όπου τα ηλεκτρικά φορτηγά θα έχουν το μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Η Volvo Trucks στη Βόρεια Αμερική θα ξεκινήσει την πρώτη φάση της παραγωγής και της εμπορικής διάθεσης του Volvo VNR Electric στα τέλη του 2020.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ