Η Nikola Motor παρουσίασε το Tre για την ευρωπαϊκή αγορά

Η Nikola Motor άνοιξε το σύστημα προπαραγγελιών για το Tre, το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό κυψελών υδρογόνου της start-up εταιρίας που σχεδιάστηκε για την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Nikola Motor, η οποία πριν από λιγότερο από ένα χρόνο ανακοίνωσε σχέδια κατασκευής εργοστασίου παραγωγής φορτηγών, ύψους 1 δισ. δολαρίων σε ένα προάστιο του Φοίνιξ, δήλωσε ότι είναι στα προκαταρκτικά στάδια σχεδιασμού με στόχο να βρει την κατάλληλη θέση για την ευρωπαϊκή μονάδα παραγωγής της.

Οι ευρωπαϊκές δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν στη Νορβηγία γύρω στο 2020, ανέφερε η εταιρεία.

Το Tre –  σημαίνει τρία στα νορβηγικά – είναι κάποια χρόνια μακριά από την παραγωγή. Ο διευθύνων σύμβουλος Trevor Milton δήλωσε ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει την ίδια χρονική στιγμή με την έκδοση για τις ΗΠΑ, μεταξύ 2022 και 2023.

Nikola-Tre-3 (Medium)

Οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη έχουν διαφορετικούς κανονισμούς φορτηγών. Η Nikola Motor έπρεπε να σχεδιάσει ένα διαφορετικό μοντέλο για να ανταποκριθεί σε αυτούς τους κανονισμούς προτού προσπαθήσει να εισέλθει στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Το Tre θα εξοπλίζεται με εφεδρικό σύστημα φρεναρίσματος, εφεδρικό σύστημα διεύθυνσης , εφεδρικές μπαταρίες 800V dc και εφεδρική κυψέλη καυσίμου υδρογόνου 120 kW, όλα απαραίτητα για την πραγματική αυτόνομη οδήγηση  επιπέδου 5, δήλωσε ο Milton. Το επίπεδο 5 είναι η αυτόνομη οδήγηση υψηλότερου επιπέδου,  στην οποία το όχημα χειρίζεται το σύνολο της οδήγησης υπό όλες τις συνθήκες.

Το Nikola TRE θα προσφέρεται με ιπποδυνάμεις  απο 500 έως 1.000 ίππους. Το φορτηγό θα έχει αυτονομία απο 500 έως 1.200 χιλιόμετρα, ανάλογα με τις επιλογές του πελάτη.

Μέχρι το 2028, η Nikola σχεδιάζει να διαθέτει δίκτυο περισσότερων από 700 σταθμών υδρογόνου στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Κάθε σταθμός θα είναι ικανός για 2.000 έως 8.000 κιλά ημερήσιας παραγωγής υδρογόνου. Οι ευρωπαϊκοί σταθμοί προγραμματίζονται να συνδεθούν στο δίκτυο γύρω στο 2022 και αναμένεται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής αγοράς έως το 2030.

Η εταιρεία θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη απεικόνιση του Nikola TRE κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Nikola World,στις 16 και 17 Απριλίου στο Φοίνιξ.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ