Η Hyundai φέρνει καινοτομίες στην ευρωπαϊκή αγορά φορτηγού

banner-google-news

Η Hyundai Hydrogen Mobility (HHM), μια κοινοπραξία μεταξύ της Hyundai Motor Company και της H2 Energy, δημιούργησε μια νέα συνεργασία με την Hydrospider, μια κοινοπραξία των H2Energy, της Alpiq και της Linde, για την προώθηση ενός πράσινου οικοσυστήματος υδρογόνου στην Ελβετία και τις ευρωπαϊκές χώρες στο προσεχές μέλλον.13 (Medium)

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η HHM και η Hydrospider πραγματοποίησαν ειδική τελετή στην υδροηλεκτρική μονάδα της Alpiq στο Gösgen της Ελβετίας για να εισαγάγουν ένα νέο επιχειρησιακό μοντέλο για την πράσινη κινητικότητα με ηλεκτρικά φορτηγά κυψελών καυσίμου σε ευθυγράμμιση με την παραγωγή υδρογόνο της Hydrospider και ένα ξεχωριστό σχέδιο για την κατασκευή της απαραίτητης υποδομής ανεφοδιασμού. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανακοίνωση αυτής της συνεργασίας, η Hyundai παρείχε επίσης αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτρικό φορτηγό Hyundai H2 Xcient της επόμενης γενιάς και παρουσίασε ένα βίντεο που δείχνει το Xcient να κινείται στο δρόμο.

Εν τω μεταξύ, διαθέτοντας την κορυφαία τεχνολογία υδρογόνου παγκοσμίως, η Hyundai ως προμηθευτής φορτηγών προτίθεται να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά οικολογικών βαρέων επαγγελματικών οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτής της εταιρικής σχέσης, η HHM σχεδιάζει να φέρει 1.600 ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά μέχρι το 2025, σηματοδοτώντας την είσοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα εμπορικών οχημάτων της Ευρώπης.

Η παγκόσμια ηγετική θέση της Hyundai στην τεχνολογία υδρογόνου και η τεράστια ζήτηση για φορτηγά κυψελών καυσίμου που κινούνται με «πράσινο» υδρογόνο, επιτρέπουν στη Hyundai να αποκτήσει στρατηγική θέση στην Ελβετία μέσω του HHM. Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα αναμένεται να αυξηθεί καθώς οι περιβαλλοντικές κυβερνητικές πολιτικές εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο.

Το επόμενο Hyundai H2 XCIENT Fuel Cell

Η προμήθεια ενός στόλου ηλεκτρικών φορτηγών με κυψέλες καυσίμου στην Ελβετία σηματοδοτεί την πρώτη απόπειρα της Hyundai στον τομέα του εμπορικού οχήματος φιλικών προς το περιβάλλον. Το όχημα H2 XCIENT Fuel Cell έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Διαθέτει ένα νέο σύστημα κυψελών καυσίμου ισχύος 190 kW με δύο σειρές κυψελών καυσίμου 95 kW συνδεδεμένες παράλληλα. Παρέχει ένα εύρος αυτονομίας περίπου 400 χλμ. χάρη στις επτά μεγάλες δεξαμενές υδρογόνου που μεταφέρει, με χωρητικότητα αποθήκευσης σχεδόν 35kg υδρογόνου.