Η Ford ξεκίνησε την παραγωγή του ηλεκτρικού van StreetScooter WORK XL

Βασισμένο στο πλαίσιο του Transit, που παράγεται στο εργοστάσιο της Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας, το μεσαίου μεγέθους ηλεκτροκίνητο φορτηγό είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρίες ενώ το εξωτερικό του είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές StreetScooter.

Περίπου 180 εργαζόμενοι της Ford εργάζονται σε δύο βάρδιες για να κατασκευάσουν έως και 16 μοντέλα WORK XL την ημέρα, παρέχοντας ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 3.500 μονάδων.

FORD2018_streetscooter_00122 (Medium)

«Η κατασκευή του StreetScooter WORK XL στο εργοστάσιό μας στην Κολωνία συγκεντρώνει απόλυτα την απαράμιλλη τεχνογνωσία της Ford στην παραγωγή επαγγελματικών οχημάτων μαζί με τα δυνατά σημεία της StreetScooter, ως μια ευκίνητη start-up», δήλωσε ο Joerg Beyer, διευθύνων σύμβουλος Ανάπτυξης Προϊόντων της Ford Ευρώπης. «Αυτό το κοινό σχέδιο υπογραμμίζει ότι, όντας ένας μαζικός κατασκευαστής, μπορούμε επίσης να προσφέρουμε μικρότερες γραμμές παραγωγής».

FORD2018_streetscooter_00124 (Medium)

Το WORK XL είναι το μεγαλύτερο φορτηγό μεταφοράς στο χαρτοφυλάκιο StreetScooter με όγκο φορτίου 20 m3, χώρο για περισσότερα από 200 πακέτα και ωφέλιμο φορτίο έως 1.275 kg. Η Ford θα κατασκευάσει το φορτηγό με μια σειρά ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών ιόντων λιθίου, που θα αποδίδει μέχρι 90 kW (122 PS) και μέγιστη ροπή 276 Nm. Με χωρητικότητα μπαταρίας έως και 76 kWh, το WORK XL έχει μια εμβέλεια έως 200 χιλιομέτρων. Σε σύγκριση με τα μοντέλα ντίζελ, κάθε ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς θα προσφέρει μείωση εκπομπών CO2 5 τόνων ετησίως και εξοικονόμηση 1.900 λίτρων καυσίμου.

Η Deutsche Post DHL χρησιμοποιεί το WORK XL για να υποστηρίξει την υπηρεσία παράδοσης δεμάτων στον αστικό κλοιό στη Γερμανία, ενώ εξετάζεται η μελλοντική διαθεσιμότητα του ηλεκτρικού φορτηγού σε τρίτους πελάτες.

«Στη Ford, βρήκαμε τον ιδανικό συνεργάτη που καταλαβαίνει την ευέλικτη και προσανατολισμένη στον πελάτη μέθοδο παραγωγής. Μαζί, προωθούμε την ηλεκτροκίνηση στη Γερμανία και καθιστούμε την κυκλοφορία εντός της πόλης πιο φιλική προς το περιβάλλον και πιο ήσυχη. Με το νέο WORK XL StreetScooter, έχουμε τώρα το τέλειο e-van για την παράδοση δεμάτων σε αστικές περιοχές, το οποίο στο μέλλον θα ωφελήσει και άλλες εταιρείες μεταφορών », δήλωσε ο καθηγητής Dr. Achim Kampker, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής StreetScooter.

FORD2018_streetscooter_00123 (Medium)

Οι ηλεκτροκινητήρες θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ευρωπαϊκή γκάμα προϊόντων της Ford. Η εταιρεία επενδύει € 9,5 δισ. Και σχεδιάζει να παραδώσει 16 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο 40 ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2022.

Πρόσφατα, στην έκθεση IAA Commercial Vehicle στο Ανόβερο της Γερμανίας, η Ford παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο Hybrid Transit Custom plug-in (PHEV). Διαθέτοντας ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα κίνησης, το Transit Custom PHEV στοχεύει στην οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων για απόσταση 50 χιλιομέτρων  και χρησιμοποιεί τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα Ford 1.0 λίτρων EcoBoost ως range extender, αυξάνοντας τη συνολική απόσταση άνω των 500 χιλιομέτρων.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ