Η δυναμική ανάπτυξη και τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

banner-google-news

Στην αναβάθμιση της Θεσσαλονίκης και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στη συμπρωτεύουσα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας–Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, παρουσιάζοντας τις προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης της Ελλάδας και ειδικότερα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Newsbomb.gr». Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Μετά από ένα δύσκολο χρόνο -που έφερε ανθρώπινες απώλειες, οικονομικές πληγές και κούραση σε όλους- είμαστε, ήδη λίγο πριν το χάραμα της επόμενης μέρας. Ξεκινά, όπου να ‘ναι η περίοδος της μετάβασης σε μια νέα κανονικότητα, μια νέα εποχή.

Επιταχυντές στην πορεία αυτή είναι η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, που απεικονίζεται στα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται το Δημόσιο, αλλά και στη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη στη χώρα μας. Είναι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν κι αυτές που προωθούνται στρώνοντας το έδαφος για νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Είναι οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και οι διευκολύνσεις που παρέχονται στην αποπληρωμή οφειλών του παρελθόντος. Είναι η αύξηση κατά περίπου 22 δισ. των καταθέσεων που αύριο ένα μέρος θα μπει στην κατανάλωση και την πραγματική οικονομία. Οι Έλληνες φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε για την Πατρίδα μας. Θέλουμε να είναι ισχυρή και περήφανη. Θέλουμε να αναπτύσσεται παντού και να προοδεύει. Θέλουμε να σηκώσουμε ακόμη πιο ψηλά τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Θέλουμε λοιπόν μια νέα λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας που μπορεί να μας πάει με σίγουρα και γρήγορα βήματα σε μια νέα κατάσταση πραγμάτων, σε μια νέα προοπτική. Αυτήν ακριβώς την λωρίδα ανοίγει τώρα η Κυβέρνηση με τη δρομολόγηση έργων πνοής στην Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα.

Τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης

Στην περιφέρεια με την αναβάθμιση των σταθμών στις πύλες εισόδου των βορείων συνόρων μας, τους σύγχρονους οδικούς άξονες και τα αναβαθμισμένα λιμάνια. Και στη Θεσσαλονίκη με σειρά έργων που απλώνονται σε ολόκληρη την έκτασή της, δημιουργώντας νέες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία, την εικόνα και την ελκυστικότητά της.

Είναι ανάμεσα στα άλλα, το Μετρό και ο εμπλουτισμός των αστικών συγκοινωνιών με σύγχρονα λεωφορεία. Και η ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, με σύγχρονο συνεδριακό κέντρο και χώρο πρασίνου. Και η κατασκευή εναέριου αυτοκινητόδρομου. Και η επέκταση του Προαστιακού προς τα δυτικά. Είναι ακόμη η αναβάθμιση του λιμανιού και η σύνδεση του με την Εγνατία και την ΠΑΘΕ. Και η ενοποίηση του θαλάσσιου παραλιακού μετώπου. Και το Τεχνολογικό Πάρκο ThessIntec. Και η μετατροπή του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά σε Πάρκο Πολιτισμού και Αναψυχής. Και το νέο Γήπεδο του ΠΑΟΚ για το οποίο τρέχουμε τις διαδικασίες με γρήγορους ρυθμούς. Και η δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος. Παρά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία, η αρχή έγινε. Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Το νερό μπήκε στο αυλάκι και δεν πρόκειται ούτε να σταματήσει ούτε προπάντων να γυρίσει πίσω.

Ένα είναι πλέον περισσότερο από βέβαιο. Πως μαζί με το τέλος της πανδημίας έρχεται και η αρχή μιας νέας εποχής ανάκαμψης, ανάτασης και δημιουργίας. Χρέος όλων είναι η συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών σε κοινούς στόχους. Έτσι ώστε όλοι μαζί, να πάμε πιο γρήγορα πιο ψηλά, πιο μπροστά. Να ανακτήσουμε το έδαφος που χάθηκε και να κερδίσουμε την εποχή που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Έτσι ώστε όλοι μαζί -200 χρόνια από την Εθνεγερσία- να κάνουμε το 2021 αφετηρία και έμπνευση για τη νέα εποχή. Για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε και αξίζουμε. Την Ελλάδα που θέλουμε για μας και τα παιδιά μας».