Γιατί οι οδικοί μεταφορείς δεν εντάσσονται στα μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από τον COVID-19;

Οι οδηγοί φορτηγών στην πρώτη γραμμή
banner-google-news

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι οδικοί μεταφορείς για τη μη ένταξή τους στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού. Το υπουργείο Οικονομικών δεν συμπεριέλαβε τους ΚΑΔ των οδικών μεταφορέων στα μέτρα στήριξης, προκαλώντας την αντίδρασή τους.

«Πώς είναι δυνατόν να εντάσσονται στα μέτρα οι εντολείς μας, όπως οι διαμεταφορείς και οι αποθηκευτές και οι έμποροι, κι όχι εμείς, που επιτελούμε το καθεαυτό έργο της μεταφοράς;» διερωτώνται στελέχη του Πανελληνίου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ).

«Με εξαίρεση τις μεταφορές για τρόφιμα και φάρμακα, δεν υπάρχει άλλο έργο. Τα εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει, οι εισαγωγές και εξαγωγές έχουν ουσιαστικά σταματήσει, οπότε τα περισσότερα φορτηγά είναι ακινητοποιημένα» συμπληρώνουν τα ίδια στελέχη.

Στελέχη του ΠΣΧΕΜ απευθύνουν αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών και στο υπουργείο Μεταφορών για τη συμπερίληψη των ΚΑΔ: 494100, 494110, 494111, 494112, 494113, 494114, 494115, 494116, 494117, 494118, 494119, 494120 στα μέτρα στήριξης .Τα ΚΑΔ αυτά αναφέρονται στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων, εμπορευμάτων με ψυγεία, προϊόντα πετρελαίου, εμπορευματοκιβώτια κ.α.

Δείτε ακόμα:
Συναντήσεις Π.Σ.Χ.Ε.Μ. και ομοσπονδιών Φορτηγών Δημοσίας Χρήσης με τον υφυπουργό Μεταφορών

Το youtruck.gr βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών οδηγών και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας για να ακουστούν οι απόψεις, τα ερωτήματα και τα παράπονά τους.
Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook και στείλτε μας ανά πάσα στιγμή τα ερωτήματα, τα παράπονα, τις απόψεις και τις φωτογραφίες σας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα στείλετε στο info@youtruck.gr 

Εμείς θα φροντίσουμε να τα δημοσιεύσουμε και να τα μεταφέρουμε στους αρμόδιους φορείς για τις απαντήσεις και την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων και των παραπόνων σας. 

Epaggelmatik;o Oxhma