Massey Ferguson: Ο γεωργικός ελκυστήρας MF 7S.210 με 210 ίππους στην κορυφή της Σειράς MF 7S

banner-google-news

Η Massey Ferguson, παγκόσμιο brand της AGCO, μετά τη θερμή υποδοχή των πρόσφατων Σειρών MF 6S και MF 7S, με ιδιαίτερη υπερηφάνεια παρουσιάζει τώρα τη νέα ναυαρχίδα MF 7S.210 με 210 ίππους που αυξάνει περαιτέρω τις επιλογές σε αυτή την κατηγορία των ακούραστων και ανθεκτικών γεωργικών ελκυστήρων.

Με απόδοση 210 ίππων από τον κινητήρα AGCO Power 6,6 λίτρων, μεταξόνιο 2,88 μ. και στάνταρ κιβώτιο Dyna-VT, ο ελκυστήρας MF 7S.210 αποτελεί την τέλεια γέφυρα με το μοντέλο MF 8S.205 με μεταξόνιο 3,05 μ. και κινητήρα 7,4 λίτρων και ισχύ 205 ίππων.

MF-7S-210_PLOUGH_WORKING_BEZU_0521_020 (Medium)

«Στόχος της Massey Ferguson είναι να προσφέρει στους πελάτες το μέγεθος, την ισχύ και τις προδιαγραφές που ικανοποιούν απόλυτα τις προσδοκίες τους» δήλωσε ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson, Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

«Τώρα, στην κατηγορία ιπποδύναμης 200 ίππων, προσφέρουμε τη δυνατότητα επιλογής είτε του ισχυρού MF 7S.210 είτε ενός heavy duty MF 8S με μεγαλύτερο πλαίσιο. Παράλληλα, επιλέγοντας μεταξύ των εκδόσεων Efficient ή Exclusive, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόζουν τον ελκυστήρα στις ιδιαίτερες ανάγκες τους» πρόσθεσε.

MF-7S-210_MANURE_SPRAYER_FIELD_WORKING_BEZU_0521_005 (Medium)

Ο νέος ελκυστήρας MF 7S.210 προσφέρει την τέλεια σχέση ισχύος/βάρους για την κατηγορία, πετυχαίνοντας υψηλές επιδόσεις, ευελιξία και απόδοση με χαμηλή συμπίεση του εδάφους. Την ίδια στιγμή, με Μικτό Βάρος Οχήματος (GVW) 14 τόνους και Μικτό Βάρος Συνδυασμού Οχήματος Ρυμουλκούμενου (GCW) 44,5 τόνους ο κινητήρας προορίζεται για τη διαχείριση βαρέων φορτίων και για δραστηριότητες μεταφορών.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Σειράς MF 7S, ο ελκυστήρας MF 7S.210 είναι σχεδιασμένος για απαιτητικούς επαγγελματίες χειριστές, προσφέροντας τα ίδια επίπεδα αντοχής, ευελιξίας, αυτοματοποίησης και επιδόσεων. Κληρονομώντας πολλά χαρακτηριστικά της Σειράς MF 8S – βραβευμένης με τον τίτλο ‘Tractor Of The Year’ – προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης, ελέγχου και πρακτικότητας.

Ο Νέος MF 7S.210 τοποθετείται στην κορυφή της Σειράς MF 7S 

MF 7S – Προδιαγραφές
Μοντέλο MF 7S.155 MF 7S.165 MF 7S.180 MF 7S.190 MF 7S.210
Κινητήρας Εξακύλινδρος, 6.6L AGCO Power
Μέγιστη ισχύς  155hp 165hp 180hp 190hp 210hp
Μέγιστη ισχύς με EPM  175hp 185hp 210hp 220hp 220hp
Μέγιστη ροπή στις 1.500 σαλ. 700Nm 725Nm 750Nm 850Nm 860Nm
Μέγιστη ροπή στης 1.500rpm με EPM 750Nm 800Nm 860Nm 925Nm 925Nm
Κιβώτιο Dyna-6 Super Eco NA
Dyna-VT
Εκδόσεις  Essential, Efficient, Exclusive, Panoramic Efficient ή Exclusive
  • Νέο κορυφαίο μοντέλο 210 ίππων για τη Σειρά MF 7S – ο ελκυστήρας MF 7S.210 διαθέτει Dyna-VT στάνταρ, και διατίθεται σε έκδοση Efficient & Exclusive
  • Άμεσης απόκρισης, καθαρός, εξακύλινδρος κινητήρας 6,6 λίτρων αποδίδει ροπή 860Nm και μέγιστη ισχύ 210 ίππων σε όλες τις εφαρμογές, που αυξάνεται κατά 10 ίππους, υπό συγκεκριμένες συνθήκες
  • Στάνταρ κιβώτιο Dyna-VT Super ECO για πιο ομαλή λειτουργία και βελτιωμένη κατανάλωση
  • Νέο εργονομικό υποβραχιόνιο για εύκολο έλεγχο
  • Multipad τοποθετείται το υποβραχιόνο και προσφέρει ολοκληρωμένο έλεγχο από ένα μοχλό
  • Μοντέρνα, δροσερή και αθόρυβη καμπίνα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης με νέες τεχνολογίες, προερχόμενες από τη βραβευμένη Σειρά MF 8S
  • Εύχρηστο και διαισθητικό, το σύστημα Datatronic 5 διαθέτει μία νέα, πιο φωτεινή και ευκρινή οθόνη αφής
  • Μακρύ μεταξόνιο 2.88 μ. και στιβαρό πλαίσιο συνδυάζουν αντοχή και σταθερότητα με βέλτιστη ευελιξία από ακτίνα στροφής 4,93 μ.
  • Ικανότητα διαχείρισης και μεταφοράς βαρέων φορτίων μέσω των υδραυλικών βραχιόνων υψηλής ανυψωτικής ικανότητας 9.600 κιλά πίσω και  4.000 κιλά μπροστά
  • Έξυπνη, πρακτική neo-retro σχεδίαση χαρίζει στυλ με ουσία.

Ο εύχρηστος ελκυστήρας MF 7S.210 είναι η τέλεια επιλογή

Βασισμένος σε ένα μακρύ μεταξόνιο 2,88 μ. για βέλτιστη σταθερότητα και ελκτική πρόσφυση, ο ελκυστήρας MF 7S.210 χρησιμοποιεί έναν κινητήρα 6,6 λίτρων, που προσφέρει υψηλά επίπεδα ισχύος και ροπής.

Η ανθεκτική κατασκευή επιτρέπει στους ελκυστήρες να μεταφέρουν και να διαχειρίζονται βαριά φορτία στο δρόμο εύκολα και οικονομικά. Στο χωράφι, η άριστη σχέση ισχύος/βάρους προσφέρει υψηλές επιδόσεις με εξαιρετική ευελιξία και μειωμένη συμπίεση για την προστασία του εδάφους.

Μία σειρά από αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά, εργονομικά χειριστήρια και τεχνολογίες συνδεσιμότητας βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης σε ποικίλες εργασίες.

MF_7S_210_WITH_DISK_MOWER_EMOTIVE_IN_FIELD_SUNSET_BEZU_0521_05 (Medium)

Ισχύς για αποδοτικές εργασίες

Ο τεχνολογικά προηγμένος, καθαρός, εξακύλινδρος κινητήρας 6,6 λίτρων AGCO Power αποδίδει μέγιστη ισχύ 210 ίππων και μέγιστη ροπή 860Nm για όλες τις εφαρμογές. Το Σύστημα Διαχείρισης Ισχύος Κινητήρα – Engine Power Management (EPM) αυξάνει αυτόματα την ισχύ στους 220 ίππους και τη ροπή στα 925Nm (στις 1.500 σαλ.) για μεταφορές, εργασίες PTO ή για υψηλές υδραυλικές απαιτήσεις – όταν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο.

Το κορυφαίο κιβώτιο είναι στάνταρ εξοπλισμός

Το ιδιαίτερα δημοφιλές κιβώτιο Dyna-VT ECO της Massey Ferguson με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση διατίθεται στάνταρ με τον ελκυστήρα MF 7S.210. Προσφέροντας ομαλές αλλαγές σχέσεων, συνδυάζει άριστο έλεγχο με οικονομία – πετυχαίνοντας 40 χλμ./ώρα στις 1.450 σαλ.

Ένα νέο Automatic Mode προσφέρει πιο ομαλή λειτουργία και μεγαλύτερη οικονομία. Αυτό ρυθμίζει αυτόματα τις βέλτιστες στροφές του κινητήρα σε συνάρτηση με το φορτίο και την ταχύτητα του μηχανήματος, με εργονομικό έλεγχο μέσω του πεντάλ ή του Multipad.

Άνετος ολοκληρωμένος έλεγχος 

Και οι δύο εκδόσεις – Efficient και Exclusive – που διατίθενται για τον ελκυστήρα MF 7S.210 περιλαμβάνουν το νέο χειριστήριο Multipad που ενσωματώνεται στο υποβραχιόνιο του καθίσματος. Με αυτό το εύχρηστο, συμβατό με ISOBUS χειριστήριο ο χειριστής μπορεί να ελέγχει άνετα τα πάντα, μεταξύ άλλων τα υδραυλικά μπράτσα (μέσω διθέσιου διακόπτη), τις ταχύτητες κίνησης, τα προκαθορισμένα οδηγικά προγράμματα και την ενεργοποίηση του MF Guide. Επίσης φιλοξενεί ένα micro joystick για τον έλεγχο δύο ηλεκτρικών βαλβίδων.

Ένας νέος, μοναδικός μοχλός πολλαπλών λειτουργιών προσφέρει εύκολο έλεγχο του φορτωτή και του εμπρός υδραυλικού συστήματος (μπράτσα). Πέρα από τον έλεγχο των βαλβίδων, οι χειριστές μπορούν να τον χρησιμοποιούν για αλλαγή κατεύθυνσης και ταχύτητας του ελκυστήρα.

Αθόρυβη, άνετη και δροσερή καμπίνα 

Οι χειριστές του MF 7S.210 επωφελούνται από σημαντικές βελτιώσεις στην καμπίνα, οι οποίες εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ελκυστήρες της βραβευμένης με τον τίτλο ‘Tractor Of The Year’ Σειράς MF 8S, και περιλαμβάνουν νέο υποβραχιόνιο, χειριστήριο Multipad και βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Χάρη στο νέο σύστημα κλιματισμού, η καμπίνα είναι τώρα έως 4C° πιο δροσερή από πριν. Οι χειριστές απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα άνεσης με ένα νέο, πιο αναπαυτικό, στάνταρ κάθισμα με αερανάρτηση. Ένα προαιρετικό θερμαινόμενο κάθισμα με βελτιωμένο εξαερισμό, εφοδιάζεται με σύστημα DDS – Dynamic Damping System, το οποίο αντιδρά αυτόματα ανάλογα με την ανωμαλία του εδάφους μέσω της εγκάρσιας ανάρτησης.

Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται σε θέση άμεσης πρόσβασης, διατεταγμένα εργονομικά και διαισθητικά. Το νέο Multipad παρέχει απλό, ολοκληρωμένο έλεγχο με πληκτρολόγιο για τις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο σπάνια.

Εξωτερικά, η φιλοσοφία φώτων LED και μία φωτεινή μπάρα στο καπό, δημιουργούν μία ταυτότητα φωτισμού, ενώ προαιρετικά διατίθενται μέχρι 16 φώτα εργασίας LED. Για λειτουργίες φορτωτή, υπάρχει επίσης η προαιρετική, πρακτική οροφή Visio Roof, που προσφέρει άριστη ορατότητα σε όλο το εύρος ανύψωσης.

Βελτιωμένη άνεση προσφέρει ο αναρτώμενος εμπρός άξονας, και η μηχανική ανάρτηση καμπίνας στα μοντέλα Efficient και ένα ενεργό μηχανικό σύστημα για τις εκδόσεις Exclusive.

Ευκρινής οθόνη αφής

Οι χειριστές θα εκτιμήσουν τις τελευταίες αναβαθμίσεις στο σύστημα Datatronic 5, που διαθέτει πολύ πιο φωτεινή και ευκρινή οθόνη αφής 9” για μείωση της αντανάκλασης. Χρώματα υψηλότερης ανάλυσης και μαύρο φόντο, μαζί με νέες συντομεύσεις στην αρχική σελίδα την καθιστούν πιο φιλική προς το χρήστη.

Νέα είναι η προαιρετική λειτουργία MF E-Loader που συνεισφέρει στη μεγαλύτερη ακρίβειας φόρτωσης, παραγωγικότητα και ασφάλεια και επιτρέπει έλεγχο και ρύθμιση της νέας λειτουργίας ανάδευσης κάδου (Bucket Shake).

Συνδεσιμότητα για αυξημένη ακρίβεια

Η οθόνη Datatronic 5 όχι μόνο διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ αλλά με τη συνδεσιμότητα  ISOBUS και το σήμα GPS, ‘τρέχει’ το πακέτο λογισμικού MF Technologies’ Precision Farming. Αυτό περιλαμβάνει το MF Guide – με τη λειτουργία ‘Go-Mode’ που ρυθμίζεται ταχύτατα, καθώς και το MF Section Control που πλέον μπορεί να διαχειρίζεται 96 αγροτικά τεμάχια, μειώνει τις επικαλύψεις και στοχεύει με ακρίβεια τα διάφορα υλικά μέσω της εφαρμογής μεταβλητού ρυθμού MF Rate Control.

Τα δεδομένα που συλλέγονται και καταγράφονται αυτόματα στο MF TaskDoc μεταφέρονται μέσω της κάρτας μνήμης USB. Η επιλογή The MF Task Doc Pro σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τις προγραμματισμένες εργασίες σας με το λογισμικό διαχείρισης φάρμας.

Μία νέα έκδοση Datatronic 5 προσφέρει τη δυνατότητα ελέγχου του ραδιοφώνου, του κινητού τηλεφώνου και των πολυμέσων μέσω της οθόνης, μέσω τριών τεχνολογιών συνδεσιμότητας πηγών: Bluetooth, USB ή Aux. Οι χειριστές ειδοποιούνται για εισερχόμενες κλήσεις και, όπως σε ένα αυτοκίνητο, ενώ συνδέονται και ελέγχουν τις διάφορες συσκευές.

Όπως οι ελκυστήρες της Σειράς MF 7S, η έκδοση MF 7S.210 μπορεί να συνδέεται πλήρως με το σύστημα τηλεμετρίας MF Connect, συμπεριλαμβανομένης πενταετούς συνδρομής στάνταρ. Αυτό το χρήσιμο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο παρέχει πολύτιμα δεδομένα για τη χρήση καυσίμου, την τοποθεσία του μηχανήματος και τους όποιους κωδικούς βλαβών.

Μία νέα λειτουργία Geofencing βελτιώνει τη διαχείριση logistics και την προστασία στέλνοντας ειδοποιήσεις σε smart phones και συσκευές εάν και όταν τα μηχανήματα εξέρχονται ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές.

MF_7S_210_WITH_DISK_MOWER_ANS_7S_255_WITH_MF_RAKE_WORKING_BEZU_0521_03 (Medium)

Ισχυρός, σταθερός και ευέλικτος

Με μεταξόνιο 2.88μ. και ανθεκτικό, ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, ο ελκυστήρας MF 7S.210  συνδυάζει σταθερότητα με ευελιξία – με ακτίνα στροφής μόλις 4,93 μ.

Τέλεια ισορροπημένο, προσφέρει επίσης άριστη σχέση ισχύος/βάρους και ένα εντυπωσιακό Μικτό Βάρος Συνδυασμού Οχήματος Ρυμουλκούμενου 44,5 τόνων. Το σύστημα υδραυλικών μπράτσων τριών σημείων έχει ανυψωτική ικανότητα 9.600 κιλά πίσω και 4.000 κιλά εμπρός, ενώ το Μικτό Βάρος Οχήματος των 14 τόνων και η μέγιστη ισχύς των 210 ίππων τον καθιστούν ιδανικό για συνδυασμένες εργασίες με παρελκόμενα εμπρός και πίσω.

Το μακρύ μεταξόνιο βοηθά επίσης στην αύξηση της έλξης και της σταθερότητας, στο οποίο συνεισφέρουν περαιτέρω τα προαιρετικά πίσω ελαστικά διαμέτρου 42” ενώ παράλληλα μειώνουν την πίεση στο έδαφος. Για εργασίες βαρέως τύπου, υπάρχουν διάφορα αντίβαρα που αφαιρούνται εύκολα, ώστε να αξιοποιείται πλήρως η ευελιξία του ελκυστήρα, είτε κατά τις αγροτικές εργασίες ή στις μεταφορές.

Στυλ με ουσία

Μία εντυπωσιακή neo-retro σχεδίαση, τιμά την κληρονομιά της Massey Ferguson με σύγχρονο στυλ. Αυτή συνεχίζει τη νέα στιλιστική ταυτότητα της οικογένειας που είδαμε για πρώτη φορά στη σειρά MF 8S, με μία νέα εκδοχή της εμβληματικής γκρι λωρίδας και του αλόγου με τα γκέμια που χρονολογείται από τη Σειρά MF 100.

Το λεπτό, στενό καπό βελτιώνει την ορατότητα, ενώ τα κοψίματα συνδυάζονται με το ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο για μέγιστη γωνία διεύθυνσης τροχών και κατ’ επέκταση βέλτιστη ευελιξία.