Το MF 5S.145 Dyna-6 Τρακτέρ 2022 στην κατηγορία 101-200hp

banner-google-news

Η Massey Ferguson, εμπορική επωνυμία της AGCO, ανακοίνωσε ότι το βραβευμένο MF 5S.145 Dyna-6 έλαβε περαιτέρω αναγνώριση σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (ETSIAAB) του Universidad Politécnica της Μαδρίτης, όπου πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία Tractor of Spain 2022, στις 22 Απριλίου.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες γεωργικών μηχανημάτων σε συνδυασμό με την ψηφοφορία του κοινού, απένειμε στο MF 5S.145 Dyna-6 το βραβείο Tractor of Spain 2022 στην κατηγορία 101-200hp.

Αυτό το βραβείο, μαζί με το βραβείο Red Dot Award για τον καλύτερο Σχεδιασμό Προϊόντος 2022 – που έλαβε στα τέλη Μαρτίου – αναδεικνύει το απλό και αξιόπιστο MF 5S ως ένα εξαιρετικό τρακτέρ στην κατηγορία του. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει στενό καπό για εξαιρετική ορατότητα (μόλις 4 μέτρα μπροστά από το τρακτέρ), στενή ακτίνα στροφής 4 μέτρων για εξαιρετική ευελιξία, καθώς και απλή και αξιόπιστη λειτουργία για απαράμιλλη ευελιξία, καθιστώντας αυτό το Massey Ferguson τον καλύτερο συνδυασμό τρακτέρ-φορτωτή στην κατηγορία του σε αυτό το ανταγωνιστικό τμήμα της αγοράς.

«Από την κυκλοφορία της, η σειρά MF 5S απέκτησε γρήγορα εξαιρετική φήμη. Συνδυάζει τις μικρές διαστάσεις που απαιτούν οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες μεικτών καλλιεργειών με εξαιρετικές επιδόσεις, εργονομία και άνεση για τις αροτραίες εργασίες. Ένα πραγματικό πολυδύναμο εργαλείο, το MF 5S προσφέρει τη σωστή επιλογή ισχύος και προδιαγραφών για όλες τις εφαρμογές. Αυτοί οι σύγχρονοι γεωργικοί ελκυστήρες προσφέρουν επίσης απλή λειτουργία και βελτιωμένα χαρακτηριστικά με χαμηλό κόστος ιδιοκτησίας», λέει ο Jérôme Aubrion, διευθυντής Marketing Massey Ferguson, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Υψηλές επιδόσεις στο δρόμο και το χωράφι

Η σειρά MF 5S περιλαμβάνει πέντε μοντέλα από 105hp έως 145hp. Όλα διατίθενται με επιλογή μεταξύ των προδιαγραφών Exclusive, Efficient, Panoramic ή Essential, οι οποίες προσφέρουν μια σειρά χαρακτηριστικών που βελτιώνουν την απόδοση και ταιριάζουν σε όλους τους τύπους γεωργικών εκμεταλλεύσεων και εφαρμογών.

Δύναμη για όλους παρέχει ο τελευταίος τετρακύλινδρος κινητήρας AGCO Power 4,4 λίτρων, ο οποίος πληροί τους τελευταίους κανονισμούς εκπομπών ρύπων Stage V με τη μοναδική τεχνολογία SCR «All in One», σχεδιασμένη για όλη τη διάρκεια ζωής του τρακτέρ.

Οι γεωργικοί ελκυστήρες της σειράς MF 5S διατίθενται είτε με το κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-4 είτε με το κιβώτιο ταχυτήτων Dyna-6, και τα δύο με αυτόματη λειτουργία. Μια χρήσιμη λειτουργία Brake-to-Neutral (πέδηση στην ουδέτερη θέση) αποσυνδέει την κίνηση όταν ενεργοποιούνται τα φρένα.

Ο απόλυτος ελκυστήρας με φορτωτή

Η σειρά MF 5S είναι οι απόλυτοι ελκυστήρες με φορτωτή – προσφέροντας κορυφαία ευελιξία στον κλάδο, εξαιρετική ορατότητα, μόλις 4 μέτρα πάνω λεπτό, χαμηλό καπό, καθώς και αποδοτικό υδραυλικό σύστημα υψηλής ροής που αποδίδει έως και 110 λίτρα/λεπτό.

Οι εργασίες φόρτωσης γίνονται πολύ πιο εύκολες χάρη στο νέο χειριστήριο, τον εξαιρετικό έλεγχο του κιβωτίου ταχυτήτων, καθώς και το Brake-to-Neutral. Για να βελτιωθεί η ορατότητα και η ασφάλεια, η επιλογή Visio Roof παρέχει καθαρή θέα του φορτωτή σε όλο το εύρος ανύψωσης.

Οι καμπίνες όλων των μοντέλων της σειράς MF 5S είναι εξοπλισμένες με υψηλές προδιαγραφές, με τα μοντέλα Exclusive και Efficient να διαθέτουν νέο υποβραχιόνιο. Αυτό το νέο υποβραχιόνιο πρωτοεμφανίστηκε στη βραβευμένη σειρά MF 8S, φιλοξενεί ένα πολυλειτουργικό χειριστήριο που ελέγχει διάφορες λειτουργίες, όπως την κίνηση εμπρός/πίσω, τα υδραυλικά και τις Η/Υ βαλβίδες διπλής ενέργειας.

Κορυφαίες επιδόσεις στο χωράφι

Οι υψηλές επιδόσεις στο πεδίο εξασφαλίζονται χάρη στα στιβαρά πίσω υδραυλικά, τα οποία μπορούν να ανυψώσουν έως και 6.000 κιλά – 14% περισσότερα από τα προηγούμενα μοντέλα.

Υπάρχει επίσης η επιλογή μπροστινών υδραυλικών. Αναπτύχθηκαν για τοποθέτηση με το νέο μπροστινό αναρτώμενο άξονα και συμβάλλουν στη διατήρηση της κορυφαίας στον κλάδο ακτίνας στροφής 4 μέτρων. Με την αυξημένη χωρητικότητά τους από 2.500 κιλά σε 3.000 κιλά, τα μπροστινά υδραυλικά βοηθούν τους χειριστές να βελτιώσουν την αποδοτικότητα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα και φαρδύτερα παρελκόμενα.

Χάρη στο εντυπωσιακό μικτό βάρος του οχήματος των 9.5t, το οποίο είναι κατά 12% υψηλότερο από το προηγούμενο, το MF 5S μπορεί επίσης να μεταφέρει και να χειριστεί με ασφάλεια μεγαλύτερα φορτία.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Η σειρά MF 5S μπορεί να συνδεθεί πλήρως με την τηλεμετρία MF Connect, η οποία αποτελεί επιλογή για όλα τα μοντέλα. Μια νέα λειτουργία Geofencing βελτιώνει τη διαχείριση και την ασφάλεια στέλνοντας ειδοποιήσεις σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα και συσκευές εάν και όταν τα μηχανήματα βγαίνουν ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές.

Το τερματικό Datatronic 5 με οθόνη αφής της Massey Ferguson είναι στάνταρ στα μοντέλα Exclusive και προαιρετικό στα Efficient. Συμβατό με θύρα ISOBUS, παρακολουθεί όλες τις λειτουργίες του ελκυστήρα και οποιοδήποτε παρελκόμενου συμβατού με ISOBUS.

Το Datatronic 5 μπορεί επίσης να εκτελέσει τις λειτουργίες για γεωργία ακριβείας MF Technologies, όπως την αυτόματη καθοδήγηση MF Guide, καθώς και το MF Section Control και το πιο πρόσφατο MF Rate Control, το οποίο μπορεί πλέον να χειριστεί και να διαχειριστεί έως και 96 τμήματα, και πέντε παρελκόμενα.

Το προεγκατεστημένο λογισμικό MF TaskDoc χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αρχείων, όπως οι χάρτες, η καταγραφή της χρήσης καυσίμων, η σύνταξη αναφορών εργασίας καθώς και η ακριβής καταγραφή όλων των εισροών σε κάθε εκτάριο.