Γεφυροπλάστιγγα στα Μάλγαρα βάζει φρένο σε υπέρβαρα φορτηγά

banner-google-news

Τέθηκε σε λειτουργία στα διόδια των Ν. Μαλγάρων, στο νομό Θεσσαλονίκης, η πρώτη γεφυροπλάστιγγα, η οποία ελέγχει τα υπέρβαρα φορτηγά. Πρόκειται για την πρώτη από τις επτά γεφυροπλάστιγγες που τοποθετούνται στα σημεία εισόδου του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού (Ηγουμενίτσα και Κήποι Έβρου όπως και στους κάθετους άξονες του ίδιου αυτοκινητόδρομου) και αναμένεται να δώσουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα των φορτηγών που μεταφέρουν υπέρβαρα φορτία.

Παράλληλα επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου των φορτηγών, καθώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες εντόπιζαν κατ´ εκτίμηση τα οχήματα που μπορεί να ήταν υπέρβαρα και τα οδηγούσαν σε άλλο σημείο για να τα ελέγξουν, ενώ πλέον ζυγίζονται εν κινήσει περνώντας πάνω από τη γεφυροπλάστιγγα.


Σε δηλώσεις του από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων, με αφορμή τη λειτουργία της πρώτης πιστοποιημένης γεφυροπλάστιγγας, ο διευθύνων σύμβουλος της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» Κωνσταντίνος Κουτσούκος στάθηκε στο θέμα της οδικής ασφάλειας και στο κόστος που δημιουργούν τα υπέρβαρα φορτηγά όσον αφορά τα ασφαλτικά έργα. Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούκος, παρόμοιες πλάστιγγες θα τοποθετηθούν και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους ανά την επικράτεια, σε σημεία ελέγχου με διόδια, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών.