Η Ford στην Ι.Α.Α. 2016 : Τα Transit στα καλύτερά τους

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Ford είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ανανεωμένα Transit & Transit Custom με την εντελώς νέα γενιά πετρελαιοκινητήρων «EcoBlue». Τα δύο βαν έρχονται αναβαθμισμένα όχι μόνο στη γραμμή κίνησης αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας, με νέα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγούς όπως το Σύστημα Προστασίας από Πλευρικούς Ανέμους (Side Wind Stabilisation) και το Σύστημα Υποβοήθησης Αποφυγής Σύγκρουσης με Αναγνώριση Πεζών (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection).

Οι εν λόγω κινητήρες διακρίνονται για την αυξημένη (κατά 13%) απόδοσή τους και την επίσης αυξημένη (κατά 20%) ροπή τους, σε σχέση με τον TDCi πετρελαιοκινητήρα που αντικαθιστούν, την ίδια στιγμή που οι εκπομπές ρύπων τους υποχωρούν έως και τα 157 g/km!Παράλληλα όμως, η Ford παρουσίασε για πρώτη φορά και το εντελώς νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι (6) σχέσεων για τα Transit & Transit Custom. Φέρει την ονομασία «SelectShift» και θα είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις με ισχύ 130 ή 170 ίππων σε συνδυασμό με το σύστημα Auto-Start-Stop, από τις αρχές του 2017.

Εν τω μεταξύ το Ford Transit είχε την… τιμητική του καθώς παρουσιάστηκε και σε 4κίνητες (AWD) εκδόσεις. Το νέο -4ης γενιάς- σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς για το Transit, έχει δεχθεί πολλαπλές τροποποιήσεις προκειμένου να ενισχυθεί η αποδοτικότητα του, συνδυασμό πάντα και με τους νέους –EcoBlue- κινητήρες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών των βελτιώσεων είναι μεταξύ άλλων και η μείωση του συνολικού βάρους του συστήματος AWD κατά 10 κιλά ενώ περαιτέρω τροποποιήσεις έχει δεχθεί και το «Electronic Stability Contol» στις συγκεκριμένες εκδόσεις του Ford Transit.

Κατά την κίνηση του οχήματος, το σύστημα AWD αναλαμβάνει να διανέμει την αποδιδόμενη ροπή του κινητήρα στους τροχούς και των δύο αξόνων με αναλογία που κυμαίνεται από 0:100 (για τον πίσω άξονα) έως και 50:50, αναλόγως της περίστασης.Παράλληλα, υπάρχει και η δυνατότητα του κλειδώματος του κατά την κίνηση σε ιδιαίτερα δύσκολα εδάφη όπως η βαθιά άμμος ή το πολύ χιόνι.Τα 4κίνητα Ford Transit θα είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις με ισχύ 130 ή 170 ίππων και σε πολλαπλές επιλογές αμαξώματος ενώ η έναρξη των πωλήσεων τους υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017.

Επιπρόσθετα, μια σημαντική αναβάθμιση για τις επαγγελματικές και επιβατικές εκδόσεις του Ford Transit Custom είναι η δυνατότητα απόκτησής τους (από τις αρχές του 2017) με ένα νέο τύπο αερανάρτησης για τον πίσω άξονα.Το σύστημα έχει εξελιχθεί προκειμένου να αναβαθμίζει σημαντικά την οδική συμπεριφορά και την ποιότητα κύλισης, ειδικότερα στις επιβατικές εκδόσεις Tourneo Custom, του μοντέλου ενώ έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τις όποιες αλλαγές στο βάρος του μεταφερόμενου φορτίου και ακολούθως, να ρυθμίζει ανάλογα την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και την λειτουργία των αναρτήσεων ως προς την απόσβεση των κραδασμών.
18-mediumFord stand, IAA 2016 Hannover, Germany, 21th.Sept.2016

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ