Η έξαρση του covid-19 στην Ινδία χτυπά τις πρώτες ύλες, επηρεάζοντας πολλές βιομηχανίες

Οι βιομηχανίες που χρησιμοποιούν οξυγόνο περιορίζουν την παραγωγή τους, για να υπάρχει απόθεμα για τους ασθενείς

banner-google-news

Η έξαρση που παρουσιάζει ο κορωνοϊός στην Ινδία έχει επηρεάσει την παραγωγή πολλών βιομηχανιών. Η κατάσταση περιγράφεται «εξαιρετικά σοβαρή», καθώς πολλές εταιρείες αντιμετωπίζουν  έλλειψη πρώτων υλών ως αποτέλεσμα της επιδημίας στην Ινδία. Τα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins δείχνουν ότι αναφέρθηκαν σχεδόν 28 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 στην Ινδία από την έναρξη της πανδημίας, αν και πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι υψηλότερος.

Η Ινδία είναι ο ένατος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος με τις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύοντας το 2,4% του ετήσιου εμπορίου τον Μάρτιο του 2021. Μερικές εισαγωγές από τη χώρα είναι οργανικά χημικά, βιομηχανικά μηχανήματα, βαμβακερά ρούχα και φαρμακευτικά παρασκευάσματα.

Πολλές από τις προσωρινές διακοπές παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Ινδία αναστάλθηκαν αυτό το μήνα, σύμφωνα με την την Everstream Analytics. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές πρόσφατες διακοπές λειτουργίας, όπως της Royal Enfield, η οποία παράγει μοτοσικλέτες και έκλεισε προσωρινά τρία εργοστάσια παραγωγής στην Ινδία, για να διατηρήσει τους εργαζόμενους ασφαλείς εν μέσω εστιών, σύμφωνα με το Reuters.

Ένα ζήτημα στην Ινδία είναι η έλλειψη οξυγόνου. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό και αποτελεί επίσης μέρος της διαδικασίας κατασκευής αυτοκινήτων. Ορισμένοι OEM (κατασκευαστές αρχικού εξοπλισμού) σταμάτησαν την παραγωγή, για να δεσμεύσουν οξυγόνο για τους ασθενείς.

«Σε περίπτωση που η κατάσταση δεν βελτιωθεί σύντομα, και άλλες βιομηχανίες που βασίζονται στο οξυγόνο για την παραγωγή προϊόντων τους μπορεί να περιορίσουν τις δραστηριότητες παραγωγής λόγω της ανισορροπίας προσφοράς και ζήτησης», έγραψε η Διευθύντρια της Αλυσίδας Εφοδιασμού της Everstream Risk Intelligence, Jena Santoro. «Καθώς οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να επηρεάζονται από την πανδημία, είναι πιθανό να σταματήσει η παραγωγή, για να περιοριστεί η επαφή μεταξύ του προσωπικού και η επακόλουθη μετάδοση».

Η κατάσταση επηρέασε επίσης τη φαρμακευτική παραγωγή. Περίπου 80% των δραστικών φαρμακευτικών συστατικών παράγονται στο εξωτερικό, κυρίως στην Ινδία και την Κίνα. Ορισμένοι κατασκευαστές εμβολίων COVID-19 άρχισαν να στρέφονται προς την Κίνα, για να ενισχύσουν τον εφοδιασμό τους, καθώς η τιμή των συστατικών έχει αυξηθεί σημαντικά στην Ινδία. Σύμφωνα με αναφορές, πολλοί κατασκευαστές κινεζικών δραστικών φαρμακευτικών συστατικών (API) είδαν τις παραγγελίες από τρίτες αγορές να αυξάνονται κατά 10% τις τελευταίες δύο εβδομάδες, την ίδια στιγμή που η κατάσταση της Ινδίας εξαιτίας του COVID-19 άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά.

 

Autovision New