Η εταιρεία εξόρυξης λιθίου Vulcan προσθέτει και τη VW στους πελάτες της

banner-google-news

Η εταιρεία ανάπτυξης λιθίου Vulcan Energy Resources εξασφάλισε τη Volkswagen ως έναν ακόμη πελάτη για το φιλικό προς το περιβάλλον υδροξείδιο λιθίου για μπαταρίες αυτοκινήτων. Η δεσμευτική συμφωνία με τη Volkswagen για αγορά λιθίου που εξορύσσεται από την περιοχή της κοιλάδας του Άνω Ρήνου της Γερμανίας μέσω γεωθερμικής ενέργειας, έχει αρχική διάρκεια πέντε ετών με την εμπορική παράδοση να ξεκινά το 2026.

Η γερμανοαυστραλιανή εταιρεία Vulcan τον Νοέμβριο υπέγραψε μια προκαταρκτική συμφωνία προμήθειας λιθίου με την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis. Λίγο πριν είχε  συνάψει παρόμοια συμφωνία με την ανταγωνιστική Renault, εν μέσω της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα. Η Vulcan, η οποία έχει συμφωνίες προμήθειας με τον βελγικό όμιλο ανακύκλωσης Umicore (UMI.BR) και την LG Chem της Νότιας Κορέας (051910.KS), λέει ότι η μέθοδος άμεσης εξόρυξης λιθίου χρησιμοποιεί λιγότερη γη, υπόγεια ύδατα και ενέργεια από τις πιο κοινές υπάρχουσες μεθόδους ανοιχτής ορυχεία και λίμνες εξάτμισης άλμης.

Το γεωθερμικό λίθιο από την κοιλάδα του Άνω Ρήνου κατά μήκος των γαλλογερμανικών συνόρων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων εταιρειών.

Η Volkswagen σχεδιάζει να κατασκευάσει έξι μεγάλα εργοστάσια κυψελών μπαταριών στην Ευρώπη μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ως μέρος της φιλοδοξίας της να ξεπεράσει την Tesla και να γίνει ο κορυφαίος πωλητής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο.