Συνεργασία Stellantis – Vulcan Energy Resources για μπαταρίες χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων

banner-google-news

H Stellantis και η Vulcan Energy Resources Ltd. ανακοίνωσαν σήμερα ότι υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Vulcan δεσμεύεται να προμηθεύει στον Όμιλο Stellantis υδροξείδιο λιθίου για μπαταρίες, για χρήση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η συμφωνία είναι πενταετής και προβλέπει ότι οι αποστολές θα ξεκινήσουν το 2026.

Το έργο Zero Carbon Lithium™ της Vulcan στην Κοιλάδα του Άνω Ρήνου στη Γερμανία χρησιμοποιεί γεωθερμική ενέργεια για την παραγωγή υδροξειδίου λιθίου, χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων και ελάχιστη χρήση νερού, μειώνοντας την παραγωγή άνθρακα στην εφοδιαστική αλυσίδα μετάλλων της μπαταρίας.

«Η συμφωνία με τη Stellantis ευθυγραμμίζεται με την αποστολή μας να απανθρακοποιήσουμε την εφοδιαστική αλυσίδα της μπαταρίας ιόντων λιθίου και των ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο δρ. Francis Wedin, διευθύνων σύμβουλος της Vulcan. «Το έργο Vulcan Zero Carbon Lithium™ σκοπεύει επίσης να μειώσει την απόσταση μεταφοράς των χημικών ουσιών λιθίου στην Ευρώπη και η τοποθεσία μας στη Γερμανία, κοντά στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Stellantis, συνάδει με αυτή τη στρατηγική. Προσβλέπουμε σε μια μακρά και παραγωγική σχέση μεταξύ της Vulcan και της Stellantis, καθώς εργαζόμαστε για να επιτύχουμε τις κοινές μας φιλοδοξίες βιωσιμότητας και απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές».

Η Vulcan θα προμηθεύσει τη Stellantis με τουλάχιστον 81.000 μετρικούς τόνους και μέγιστο 99.000 μετρικούς τόνους υδροξειδίου του λιθίου κατά την πενταετή διάρκεια της συμφωνίας.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Stellantis για την ηλεκτροκίνηση. Η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2025 στην ηλεκτροκίνηση και την ανάπτυξη λογισμικού.

«H Stellantis προχωρά στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση με ταχύτητα και δύναμη. Αυτή η συμφωνία είναι μια ακόμη απόδειξη ότι έχουμε το ανταγωνιστικό πνεύμα για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας», δήλωσε η Michelle Wen, Διευθύντρια Αγοράς και Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Stellantis. «Η ασφαλής, καθαρή και οικονομικά προσιτή ελεύθερη κινητικότητα αντιπροσωπεύει μια ισχυρή προσδοκία των κοινωνιών μας και δεσμευόμαστε να ανταποκριθούμε σε αυτό».