Επέτειος 60 χρόνων του εργοστασίου της Mercedes-Benz στο Wörth

banner-google-news

Με μια τελετή, εκπρόσωποι της εθνικής και τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργάτες και φίλοι καθώς και η διοίκηση της Mercedes-Benz Trucks συμμετείχαν σε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των εορτασμών της 60ής επετείου στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στο Wörth στις 11 Δεκεμβρίου.

Το εργοστάσιο επικεντρώνεται στην πράσινη παραγωγή και στα τοπικά οχήματα με ουδέτερο άνθρακα: εγκατάσταση εκτεταμένων φωτοβολταϊκών συστημάτων για την τροφοδοσία Green Power, πρώτες παραδόσεις οχημάτων για την ηλεκτροδότηση logistics, ίδρυση κοινής επιχείρησης γεωθερμίας WärmeWerk Wörth και προετοιμασίες για την παραγωγή του φορτηγού μεγάλων αποστάσεων eActros 600, το οποίο πρόκειται να βγει από τη γραμμή παραγωγής στο Wörth ως όχημα σειράς παραγωγής από τα τέλη του 2024.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης φορτηγών της Mercedes-Benz Trucks ιδρύθηκε στο Wörth am Rhein το 1963. Περίπου 4,4 εκατομμύρια φορτηγά έχουν κατασκευαστεί εδώ από την αρχή. Σήμερα πρόκειται για τις σειρές μοντέλων Actros, Arocs και Atego.

Τα Mercedes-Benz Special Trucks Econic, Unimog και Zetros κατασκευάζονται επίσης στο Wörth.

Η σειρά παραγωγής του ηλεκτρικού φορτηγού Mercedes-Benz eActros 300/400 με μπαταρία για εμπορευματικές μεταφορές ξεκίνησε το 2021.

Το 2022 ακολούθησε το δεύτερο ηλεκτρικό φορτηγό σειράς παραγωγής Mercedes-Benz eEconic για δημοτική χρήση.

Τον Οκτώβριο του 2023, το eActros 600 για μεταφορές μεγάλων αποστάσεων παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο κοινό. Θα μπει σε σειρά παραγωγής στο Wörth στα τέλη του 2024.

Με περίπου 10.000 εργαζόμενους, το εργοστάσιο της Mercedes-Benz Wörth είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Η έρευνα, η ανάπτυξη και η παραγωγή δουλεύουν χέρι-χέρι στην τοποθεσία, η οποία καλύπτει έκταση σχεδόν τριών εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και συνδέονται στενά, μεταξύ άλλων, με το Κέντρο Ανάπτυξης και Δοκιμών Φορτηγών EVZ που βρίσκεται εκεί.