Εντολή να σταματήσει τις δραστηριότητές της στις Βρυξέλλες έλαβε η Uber

banner-google-news

Η Uber έλαβε εντολή να σταματήσει την προσφορά της κύριας υπηρεσίας μεταφοράς στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση των Βρυξελλών συμφώνησε την Πέμπτη σε μια πρόταση για μεταρρύθμιση της βιομηχανίας ταξί και ιδιωτικών αυτοκινήτων της περιοχής, μόλις μια ημέρα αφότου ένας δικαστής διέταξε την Uber να σταματήσει σχεδόν πλήρως τις δραστηριότητές της στις Βρυξέλλες.

Το Εφετείο των Βρυξελλών αποφάσισε την Τετάρτη ότι η απαγόρευση του 2015 σε ιδιώτες που προσφέρουν υπηρεσίες ταξί ισχύει και για επαγγελματίες οδηγούς.

«Από αυτήν την Παρασκευή, δεν θα μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με  Uber στην πρωτεύουσα της ΕΕ», έγραψε η Uber στο Twitter την Τετάρτη: «Είμαστε απογοητευμένοι με τη σημερινή δικαστική απόφαση να κλείσει η εφαρμογή μας στις Βρυξέλλες».

Η Uber είπε ότι η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις ψηφιακές και πράσινες φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εταιρεία δίνει νομικές μάχες σε όλη την Ευρώπη για τον τρόπο με τον οποίο απασχολεί οδηγούς και συμμορφώνεται με τους κανονισμούς για τα ταξί. Λέει ότι στους οδηγούς αρέσει η ευελιξία του να είναι αυτοαπασχολούμενοι. Αλλά ορισμένοι οδηγοί υποστηρίζουν ότι δυσκολεύονται να κερδίσουν αρκετά χρήματα μέσω της εφαρμογής, ενώ χάνουν επίσης επιδόματα εργαζομένων, όπως αποδοχές ασθενείας και ετήσια άδεια.