ΕΚΑΒ: Παραχώρηση ηλεκτρικού βαν στο δημόσιο για τη μεταφορά φαρμάκων

SHELL RIMULA PETROPOULOS 728×90

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο βαν απέκτησε το ΕΚΑΒ με στόχο την ενίσχυση της μεταφοράς φαρμάκων. Η TryEV, καινοτόμος εταιρεία προώθησης της ηλεκτροκίνησης, οργάνωσε στα πλαίσια του κοινού αγώνα κατά του κορονοϊού, μια σημαντική δράση για την ενίσχυση του Υπουργείου Υγείας με τη διάθεση ηλεκτρικών φορτηγών για τη μεταφορά φαρμάκων και υλικών σε άτομα που έχουν ανάγκη, καθώς και για βοήθεια στις παραδόσεις μεταξύ ΕΚΑΒ και νοσηλευτικών δομών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πολύπλευρη ενημέρωση για τα πολλαπλά οφέλη της ηλεκτροκίνησης.

«Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα που έχει το ΕΚΑΒ. Σίγουρα οι ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας σε φορτηγά για την ανάγκη μεταφοράς φαρμάκων είναι μεγάλη και δεχτήκαμε ευχαρίστως την προσφορά για να δοκιμάσουμε και να χρησιμοποιήσουμε το πρώτο ηλεκτροκίνητο φορτηγό και συμπεριφορά του και οι λειτουργίες του κρίνονται ικανοποιητικές. Οι ανάγκες του ΕΚΑΒ είναι πολύ μεγάλες και τι καλύτερο απ’ το να καλύπτονται οι ανάγκες αυτές με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον όπως συμβαίνει με το συγκεκριμένο όχημα», σχολίασε ο Νίκος Παπαευσταθίου, πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Το ηλεκτρικό Van Maxus 3.5 τόνων διέθεσε ο Όμιλος Π. Πετρόπουλου ενώ οι ENGIE και Blink διέθεσαν και εγκατέστησαν τους αναγκαίους σταθμούς φόρτισης. Την πρωτοβουλία στήριξαν επίσης οι Deloitte και η Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του ΥΠΕΝ.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ