Εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλα τα υπό ανέγερση κτήρια στη Βρετανία

banner-google-news

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, σε σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας  Μπόρις Τζόνσον, προβλέπεται η εγκατάσταση έως και 145.000 θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο μέχρι το 2030. Από το 2030 δεν θα επιτρέπεται η πώληση νέων αυτοκινήτων που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο κανονισμός θα αφορά όχι μόνο τις νέες οικιστικές μονάδες, αλλά και κτίρια εμπορικής χρήσης, όπως γραφεία και σούπερ μάρκετ. Θα εφαρμόζεται επίσης σε κτίρια που ανακαινίζονται και διαθέτουν τουλάχιστον 10 θέσεις στάθμευσης.

Ο Μπόρις Τζόνσον θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ετήσια σύνοδο του συνδέσμου της βρετανικής βιομηχανίας σήμερα Δευτέρα, 22/11.

Η επιτάχυνση των επενδύσεων σε υποδομές που θα διευκολύνουν τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα συγκαταλέγεται στα στοιχεία της ευρύτερης στρατηγικής για την επίτευξη της λεγόμενης κλιματικής ουδετερότητας, που βαπτίστηκε Net Zero Strategy. Το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε από την κυβέρνηση του κ. Τζόνσον τον περασμένο μήνα.