Ε.Ε.ΣΥ.Μ: Ετήσια Γενική Συνέλευση παρουσία του προέδρου της ΚΕΕΕ

banner-google-news

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, τόσο φυσική όσο και εξ αποστάσεως διαδικτυακά, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021 οι συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ελληνικού Επιμελητηριακού Επιχειρηματικού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) υπό την Προεδρία του κ. Μιχάλη Αδαμαντιάδη, που φιλοξενήθηκαν στο ΕΒΕΑ.

Στον χαιρετισμό του στην ΓΣ ο κ. Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, επεσήμανε τη σημαντική δράση και προσπάθειες που καταβάλλει ο ΕΕΣΥΜ στο χώρο των μεταφορών και ιδιαίτερα στα θέματα ανάπτυξης των συνδυασμένων μεταφορών, αστικών εμπορευματικών μεταφορών (City Logistics), ψηφιοποίησης κ.α., ενημέρωσε για τους κύριους άξονες δράσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και επιβεβαίωσε την βούληση του Υπουργείου να στηρίξει τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ και τις παραγωγικές τάξεις, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για ζητήματα μεταφορών που απασχολούν τα μέλη του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Στον δικό του χαιρετισμό στην ΓΣ, ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του της ΚΕΕΕ & του ΕΕΑ, εξήρε το έργο του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, την διοίκηση του οποίου συνεχάρη για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσει, ανέλυσε την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας σαν συνέπεια της υγειονομικής κρίσης και της πρόσφατης αύξησης των  τιμών, και τόνισε την πρόθεσή του και αυτή της ΚΕΕΕ, να στηρίξουν τις προσπάθειες του Ε.Ε.ΣΥ.Μ σε μία σειρά θεμάτων προτεραιότητας που προωθεί.

Ο κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ, παρουσίασε τις δράσεις του Συνδέσμου κατά το απερχόμενο έτος, που παρά τις δυσκολίες λόγω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης ήταν αρκετές και σημαντικές, και στις οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η συνέχιση του θεσμού του ετήσιου Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ «Δ. Τσαμπούλας», η προώθηση πορθμειακής σύνδεσης Καβάλας – Λαυρίου – Ηρακλείου – Αλεξάνδρειας, η συνεργασία κομβικών φορέων για την ανάπτυξη των City Logistics, και η διοργάνωση πανελληνίου συνεδρίου για τα City Logistics και τελετής βράβευσης, στο πλαίσιο της 8ης Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo 2021».

Παράλληλα, παρουσίασε τον προγραμματισμό δράσεων για το 2022, που περιλαμβάνει, προώθηση ενημέρωσης και ανάληψης πιλοτικών δράσεων για τα “City Logistics”, την ψηφιοποίηση των χερσαίων εμπορευματικών Μεταφορών, την Οδική Ασφάλεια, θέματα Ακτοπλοΐας, Δικτύου Νησιωτικών Μεταφορών και Ανάπτυξης Λιμένων, τον ετήσιο διαγωνισμό του Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ «Δημήτριος Τσαμπούλας», καθώς και την προώθηση της πορθμειακής σύνδεσης Καβάλας-Λαυρίου-Ηρακλείου-Αλεξάνδρειας, που αποτελεί πρωτοβουλία του Ερευνητικού Κέντρου MOHA, του OΛ. Καβάλας, του ΣΕΕΝ και του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. Η πλήρης παρουσίαση των πεπραγμένων του 2021 και του προγραμματισμού δράσεων 2022 μπορεί να αναζητηθεί  εδώ.