Η ΟΦΑΕ σε Ιωάννινα και Κοζάνη για την ανάπτυξη των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών

banner-google-news

Ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ) διοργάνωσε μια σειρά συναντήσεων στην Κοζάνη και τα Ιωάννινα, στα τέλη του Αυγούστου. Ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης και Α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΣΥΜ, συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του συνδέσμου με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΕΣΥΜ, Μιχάλη Αδαμαντιάδη.

Στην Κοζάνη η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα, τον οποία ενημέρωσαν για τον ρόλο των Αστικών Εμπορευματικών Μεταφορών (City logistics) και την ιδιαίτερη σημασία τους τόσο στην πορεία για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος τους στις πόλεις, όσο και σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων. Επιπλέον, οι δύο πλευρές συζήτησαν για την επικαιροποίηση μελέτης σκοπιμότητα -βιωσιμότητας του Εμπορευματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας στο νομό Κοζάνης, με στόχο τη δρομολόγηση της υλοποίησής της.

CITYLOGISTICS

Η αντιπροσωπεία του ΕΕΣΥΜ πραγματοποίησε συναντήσεις και στα Ιωάννινα με τους κ. Δημήτριο Δημητρίου και Δημήτριο Μπαράτσα, πρόεδρο και τέως πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, καθώς και με τους κ. Μωυσή Ελισάφ, δήμαρχο Ιωαννιτών, Γεώργιο Αρλέτο, αντιδήμαρχο Έργων και κα Κατερίνα Βίνη, ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου.

Βασικό θέμα όλων των συζητήσεων ήταν οι επόμενες δράσεις που πρέπει να γίνουν ως συνέχεια της πρώτης ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Αστικές Εμπορευματικές Μεταφορές (City Logistics) που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα τον περασμένο Μάιο, λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιλογή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030 με δυνατότητα σύνδεσης στο πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη» και το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ, στις οποίες πόλεις από την Ελλάδα συμμετέχουν η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Καλαμάτα, η Κοζάνη και τα Τρίκαλα.

Το κλίμα όλων των συζητήσεων υπήρξε ιδιαίτερα θετικό και συμφωνήθηκε από κοινού η άμεση συνεργασία με τοπικούς φορείς για την από κοινού υλοποίηση και των στόχων που τέθηκαν για την ανάπτυξη και την οργάνωση των αστικών εμπορευματικών μεταφορών.