Δυναμική παρουσία του ΟΚΑΑ ΑΕ στην έκθεση «FRESKON 2022»

Ο ρόλος του Οργανισμού στο Food Innovation των Agrologistics

banner-google-news

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ) συμμετείχε με δυναμική παρουσία στην 6η Διεθνή Εμπορική Έκθεση FRESKON, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας φρούτων και λαχανικών που δραστηριοποιούνται στις εγκαταστάσεις του, αφού το περίπτερό του αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες επιχειρηματίες και επισκέπτες της έκθεσης.

Η Έκθεση FRESKON, η μεγαλύτερη Διεθνής Εμπορική Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στις 12 και 13 Μαΐου 2022.

Οι 280 εμπορικοί αντιπρόσωποι από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια, που πήραν μέρος στην Έκθεση, επιβεβαιώνουν την τεράστια σημασία της για τον ελληνικό πρωτογενή αγροτικό τομέα και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν.

freskon1

Στις συναντήσεις και συζητήσεις που είχε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, κ. Απόστολος Αποστολάκος, με υπεύθυνους είτε παραγωγικών επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα., είτε εμπορικών, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξήγησε τα πλεονεκτήματα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και συνέδραμε στις εμπορικές συναντήσεις. Αυτό που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η μετάδοση της τεχνογνωσίας που τα στελέχη του Οργανισμού διαθέτουν και η διασύνδεση των εμπλεκομένων πλευρών μέσα από καινοτόμες για τα τρόφιμα δράσεις. Άλλωστε, ο ρόλος που ο Οργανισμός προσδοκά να διαδραματίσει στο εξής, είναι κυρίως στην ψηφιοποίηση και το Food Innovation στην Εφοδιαστική Αλυσίδα των Agrologistics.

freskon

Στην επίσημη έναρξη της FRESKON, την οποία εγκαινίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Τάσος Τζήκας, o αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ενώ τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας εκπροσώπησαν ο κ. Χρήστος Κρομμύδας, πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΚΑΑ, ο κ. Απόστολος Αποστολάκος, διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ και ο κ. Γιάννης Τριανταφύλλης, γενικός διευθυντής ΟΚΑΑ.

Η έκθεση «Freskon» αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στον κλάδο των φρέσκων προϊόντων τα τελευταία 6 χρόνια, συνιστώντας τη μεγαλύτερη συνάντηση παραγωγών και ομίλων του διεθνούς λιανεμπορίου, αλλά και εγχώριων και ξένων διακινητών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.