Τα δελτία ταυτότητας δεν θα γίνονται δεκτά από τον Οκτώβριο 2021 κατά την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο

banner-google-news

Από τον Οκτώβριο του 2021, όποιος εισέρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να χρησιμοποιεί διαβατήριο. Τα δελτία ταυτότητας δεν θα γίνονται πλέον δεκτά (εκτός από ορισμένες συνθήκες). Δείτε το συνημμένο.

Οι οδηγοί της ΕΕ που χρησιμοποιούσαν ταυτότητες κατά την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει τώρα να χρησιμοποιούν διαβατήριο.

Αλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο στο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή τελωνειακών ελέγχων

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε περαιτέρω αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή εισαγωγή πλήρων τελωνειακών ελέγχων μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Πλήρεις τελωνειακές διασαφήσεις και έλεγχοι θα εφαρμοστούν την 1η Ιανουαρίου 2022 όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Οι δηλώσεις ασφάλειας δεν θα απαιτούνται μέχρι την 1η Ιουλίου 2022.
Στο αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα:
• Οι απαιτήσεις για Υγειονομική και Φυτοϋγειονομική προ-δήλωση προϊόντων (SPS), οι οποίες επρόκειτο να εφαρμοστούν την 1η Οκτωβρίου 2021, θα εφαρμοστούν τώρα την 1η Ιανουαρίου 2022.
• Οι νέες απαιτήσεις για υγειονομικά πιστοποιητικά εξαγωγής, οι οποίες επρόκειτο να εφαρμοστούν την 1η Οκτωβρίου 2021, θα εφαρμοστούν τώρα την 1η Ιουλίου 2022.
• Τα φυτοϋγειονομικά πιστοποιητικά και οι φυσικοί έλεγχοι σε προϊόντα SPS στα σημεία συνοριακού ελέγχου, που πρόκειται να εφαρμοστούν την 1η Ιανουαρίου 2022, θα εφαρμοστούν τώρα την 1η Ιουλίου 2022.
• Οι δηλώσεις ασφάλειας για τις εισαγωγές θα απαιτηθούν από την 1η Ιουλίου 2022 σε αντίθεση με την 1η Ιανουαρίου 2022, όπως είχε ανακοινωθεί. Πλήρεις τελωνειακές διασαφήσεις και έλεγχοι θα εφαρμοστούν την 1η Ιανουαρίου 2022, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Τίποτα δεν αλλάζει στις δηλώσεις Ασφάλειας για εξαγωγές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ακολουθεί και σχετική ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο με τις επικαιροποιημένες διαδικασίες για την Εισαγωγή στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων προέλευσης ΕΕ:

brexit-id-card-september-2021

Τελωνειακές διαδικασίες στη Μεγάλη Βρετανία_επικαιροποίηση διαδικασιών_Σεπτ2021