COVID-19 & Αυτοκινητοβιομηχανίες

Πώς αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων την κρίση της πανδημίας και τα προβλήματα που φέρνει στην εφοδιαστική αλυσίδα; Τι λένε οι ελληνικές αντιπροσωπείες;

COVID-19 & Αυτοκινητοβιομηχανίες - O κορωνοϊός απειλεί την παραγωγή και τα logistics
banner-google-news

Στις αρχές του έτους 2020 μια επιδημία άρχισε να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τη στιγμή που γράφονται οι λέξεις αυτές, πρωί 31 Μαρτίου 2020, έχουν καταγραφεί 786.228 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 37.820 θάνατοι. Οι αριθμοί αυτοί αλλάζουν ταχύτατα, καθώς τα κρούσματα δυστυχώς αυξάνονται ύπουλα και εκθετικά. Πρόκειται για τον Κορωνοϊό (COVID-19), που ανακαλύφθηκε τέλη του 2019 και δεν έχει ταυτοποιηθεί προηγουμένως σε άνθρωπο. Προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά νοσήματα και μεταδίδεται κυρίως μέσω επαφής με μολυσμένο άτομο.

1a (Medium)

Όλες οι χώρες προσπαθούν εναγωνίως να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του COVID-19. Η μία μετά την άλλη σφραγίζουν τα σύνορά τους, επιβάλλουν καραντίνα και χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν προσωρινά. Τα αγαθά πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και ο ιατρικός εξοπλισμός είναι αυτά που τώρα ο κόσμος χρειάζεται κυρίως.

Στην Ευρώπη και στην Αμερική οι αυτοκινητοβιομηχανίες κλείνουν. Ακριβώς τώρα όμως τα εμπορικά οχήματα για μεταφορές και logistics πρέπει να είναι διαθέσιμα, το ίδιο και για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το περιοδικό «Επαγγελματικό Όχημα» επικοινώνησε με τις εταιρείες στην Ελλάδα και έθεσε το σχετικό ερώτημα: «Στην Ευρώπη προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις αντιπροσωπείες φορτηγών, που κλείνουν εξαιτίας της επιδημίας του COVID-19: Μπορούν να στηρίξουν την εφοδιαστική αλυσίδα ή όχι;»

Η Mercedes-Benz στοχεύει να υποστηρίξει το δίκτυό της διατηρώντας ανοιχτά 3.000 κέντρα εξυπηρέτησης στην Ευρώπη

H Mercedes-Benz αποφάσισε να αναστείλει μεγάλο μέρος της παραγωγής της στην Ευρώπη, αρχικά για δύο εβδομάδες, εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης της πανδημίας του COVID-19. Αυτό γίνεται σύμφωνα με τις συστάσεις των διεθνών, εθνικών και τοπικών αρχών. Συνδέεται επίσης με την εκτίμηση των εφοδιαστικών αλυσίδων παγκόσμια, ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως.

Safety Ride TRUCKS (Medium)

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν: «Η Mercedes-Benz trucks, FUSO και Daimler Buses κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχίσουν να παρέχουν στους πελάτες τους ανταλλακτικά και να διατηρήσουν τα κέντρα εξυπηρέτησης στην παρούσα κατάσταση. Όπου αυτό είναι δυνατόν οργανωτικά -και το επιτρέπουν τα τοπικά νομικά και επίσημα δεδομένα- έχουμε στόχο να υποστηρίξουμε το δίκτυό μας, διατηρώντας ανοιχτά 3.000 κέντρα εξυπηρέτησης στην Ευρώπη.

Επιδιώκουμε λύσεις, ώστε να κρατήσουμε τα οχήματα των πελατών μας σε κίνηση και να παρέχουμε ανταλλακτικά. Τα φορτηγά και τα λεωφορεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά την περίοδο που διανύουμε. Ακριβώς τώρα τα εμπορικά οχήματα για μεταφορές και logistics πρέπει να είναι διαθέσιμα, το ίδιο και για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Επομένως είναι κρίσιμο τα κέντρα εξυπηρέτησης να παραμείνουν σε λειτουργία, όπου αυτό είναι δυνατόν.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να διασφαλίσει την προστασία των πελατών και των εργαζομένων στα κέντρα υπηρεσιών μας που μένουν ανοιχτά».

Volvo Trucks – Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: «Είμαστε δίπλα στους πελάτες μας και εργαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες τους»

Η Volvo και οι πάροχοί της εργάζονται αδιάκοπα για να περιορίσουν κάθε συνέπεια που θα μπορούσε να έχει για τους πελάτες της η επίπτωση του COVID-19 στην εταιρεία.

Η επίπτωση σχετίζεται με τη γενικότερη κατάσταση και τις αποφάσεις που θα λάβουν οι τοπικές αρχές, που μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση της παραγωγής και διατάραξη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

volvo FH I-save (5)

Στην ερώτηση που απηύθυνε το YouTruck στην Volvo Trucks – Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, αν μπορεί να υποστηρίξει την εφοδιαστική αλυσίδα, τη στιγμή που στην Ευρώπη αντιπροσωπείες φορτηγών κλείνουν εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού», μας απάντησαν:

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και να αντιμετωπίσουμε τυχόν αποκλίσεις στη λειτουργία μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Είμαστε δίπλα τους, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να καλύψουμε τις ανάγκες τους σε γνήσια ανταλλακτικά Volvo Trucks και σε τεχνική υποστήριξη, καθώς τα εξουσιοδοτημένα μας συνεργεία εξακολουθούν να λειτουργούν.

Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει καθημερινά και μπορεί να υπάρχουν διακυμάνσεις σε σχέση με το κανονικό επίπεδο εξυπηρέτησης. Λυπούμαστε πολύ για όποια ταλαιπωρία μπορεί να αντιμετωπίζουν οι πελάτες μας. Στεκόμαστε δίπλα τους και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε».

ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ: «Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον επαγγελματία αυτοκινητιστή»

«Τα ευρωπαϊκά brands του Ομίλου TRATON θα κλείσουν προσωρινά πολλά παραρτήματα στην Ευρώπη εξαιτίας του COVID-19«, δήλωσε ο Andreas Renschler, διευθύνων σύμβουλος της TRATON και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.

«Επειδή θέλουμε το εργατικό μας δυναμικό να παραμείνει υγιές, θα μειώσουμε σημαντικά την παραγωγή ή θα τη σταματήσουμε τελείως. Ταυτόχρονα, κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε ενεργές τις υπηρεσίες και τα ανταλλακτικά προς τους πελάτες μας.

ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ: "Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον επαγγελματία αυτοκινητιστή"

Η υποστήριξη της χερσαίας μεταφοράς και, συνεπώς, η παράδοση τροφίμων και φαρμάκων σπάνια ήταν τόσο κρίσιμη όσο είναι σήμερα. Εμείς ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη έχουμε ειδική ευθύνη σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση».

Στην σχετική ερώτηση που απηύθυνε το YouTruck η MAN ΕΛΛΑΣ απάντησε:

«Οι στιγμές που όλοι μας περνάμε λόγω της πανδημίας του κορωνοΐού είναι δύσκολες. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, όπως γνωρίζετε, η εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων θα παραμείνει ενεργή. Το ίδιο ισχύει και για τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, ο οποίος καλείται να εξασφαλίσει ότι δεν θα «σπάσει» η εφοδιαστική αλυσίδα.

Στη ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ κατανοούμε απολύτως τη σοβαρότητα της κατάστασης και με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε να στηρίζουμε απρόσκοπτα την εφοδιαστική αλυσίδα. Όπως πλήθος εταιρειών τόσο από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και εκτός, η εταιρεία λειτουργεί αφενός με προσωπικό ασφαλείας στις κεντρικές μας εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, αφετέρου με απομακρυσμένη εργασία από το σπίτι για τους περισσότερους εργαζόμενούς της, με στόχο την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοΐού και την ασφάλεια εργαζομένων και συνεργατών της.

«Με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον επαγγελματία αυτοκινητιστή»

Ταυτόχρονα όμως, τόσο η ΜΑΝ ΕΛΛΑΣ όσο και το εξουσιοδοτημένο της δίκτυο διανομέων και συνεργατών τεχνικής υποστήριξης, είναι στη διάθεση του επαγγελματία αυτοκινητιστή, για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει και για οποιαδήποτε υπηρεσία εκείνος χρειαστεί, από το σύνολο των διαθέσιμων υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του δικτύου μας. Ενδεικτικά και για τον κρίσιμο τομέα των ανταλλακτικών, για παράδειγμα, να αναφέρουμε ότι όλες μας οι παραγγελίες εξυπηρετούνται κανονικά και υπάρχει επαρκές απόθεμα σε πλήθος διαφορετικών κωδικών. Άρα τα απαραίτητα «εργαλεία» σε υλικό και τεχνική ή άλλη υποστήριξη για τους πελάτες μας εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα. Στηρίζουμε συνεπώς την εφοδιαστική αλυσίδα, παραμένοντας κοντά στον πιο σημαντικό για εμάς κρίκο της: τον επαγγελματία αυτοκινητιστή και τις ανάγκες του».

Ο Όμιλος Συγγελίδη στηρίζει τον αγώνα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα την εφοδιαστική αλυσίδα στις δύσκολες αυτές ώρες που ζει η Ελλάδα, όπως όλη η Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19.

Η συμμετοχή του ομίλου στον στόλο των οχημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και φαρμάκων είναι μεγάλη. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι του Ομίλου Συγγελίδη. Τελευταία παρέδωσε στο ΕΚΑΒ 143 ασθενοφόρα οχήματα Peugeot τύπου Boxer (δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος) και έχει δεσμευτεί για τη διασφάλιση της σωστής συντήρησης και λειτουργίας τους.

Στη σχετική ερώτηση που απηύθυνε το YouTruck στην εταιρεία, «αν μπορεί να υποστηρίξει την εφοδιαστική αλυσίδα, τη στιγμή που στην Ευρώπη αντιπροσωπείες φορτηγών κλείνουν εξαιτίας των συνεπειών του κορωνοϊού», ο διευθυντής πωλήσεων Peugeot Professionnel Π. Καραβέλλας απάντησε:

«Υπάρχουν δύο σοβαροί τομείς οι οποίοι αυτή τη στιγμή πρέπει να υποστηριχθούν κι αυτοί είναι της υγείας και της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και φαρμάκων.

Ο όμιλος Συγγελίδη, όπως γνωρίζετε, θέτει σαν πρώτη του προτεραιότητα αυτούς τους τομείς.

7 (Medium)

Εδώ και δεκαετίες όλα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι του ομίλου Συγγελίδη. Υποστηρίζονται με πληρότητα ανταλλακτικών , εξειδικευμένων τεχνικών μονάδων και δίνουμε λύσεις 24 ώρες καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο.

Επίσης η συμμετοχή του ομίλου στο στόλο των κυκλοφορούντων οχημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας τροφίμων και φαρμάκων είναι πολύ μεγάλη.

Για τον λόγο αυτό, επίσης παραμένουμε σε εγρήγορση, προκειμένου να στηρίξουμε και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή τον αγώνα των ανθρώπων αυτών που μάχονται να μας προσφέρουν τα απαραίτητα στην πόρτα μας.

Ο όμιλος Συγγελίδη και οι εργαζόμενοί του εργάζονται, προκειμένου όλοι να μπορούμε να «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»».

Ford Motor Hellas: «Τα συνεργεία μας συνεχίζουν να παρέχουν συντήρηση και εξυπηρέτηση των πελατών μας πανευρωπαϊκά»

«Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πελατών, των εργαζομένων και των εταίρων μας βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας. Με αυτό το δεδομένο ενεργούμε με πρωταρχικό στόχο να συμβάλουμε στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, αλλά και να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση.

Έτσι πρόσφατα αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της παραγωγής στις βασικές κατασκευαστικές μονάδες μας στην Ευρώπη, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα που σχετίζονται με την κατάσταση στην αγορά, την εξάπλωση του ιού, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στην κυκλοφορία, αλλά και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

3 (Medium)

Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις οχημάτων σε όλη τη βιομηχανία αυτοκινήτων έχουν μειωθεί λόγω των επιπτώσεων του COVID 19 -με τις αντιπροσωπείες σε πολλές χώρες να είναι υποχρεωμένες να κλείσουν προσωρινά τα καταστήματα λιανικής- η εξυπηρέτηση των οχημάτων που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή θεωρείται σημαντική κοινωνική ανάγκη, γι’ αυτό και τα συνεργεία της Ford συνεχίζουν να παρέχουν ουσιαστική συντήρηση και εξυπηρέτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την εφοδιαστική αλυσίδα, που είναι τόσο σημαντική αυτή τη στιγμή για τον εφοδιασμό της αγοράς με είδη πρώτης ανάγκης».

Οι αντιπρόσωποι της FCA δίπλα στους πελάτες τους: «Παρκαρισμένοι στο σπίτι, αλλά πάντα εν κινήσει!»

Η FCA ανακοίνωσε την ενεργοποίηση του προγράμματος “Parked at home, but always on the move!”, μέσω του οποίου οι πελάτες της μπορούν να εξυπηρετηθούν ολοκληρωτικά από απόσταση.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, αλλά και στη στήριξη του δικτύου διανομής μέσω ενός απολύτως ασφαλούς τρόπου εργασίας. Η εταιρεία υπογραμμίζει έτσι τη σημασία της πρόληψης και την ανάγκη να τηρηθεί αυστηρά η απαίτηση «Μένουμε σπίτι». Ταυτόχρονα παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον.

Το πρόγραμμα προς το παρόν είναι ενεργό μόνο στην Ιταλία, αλλά σύμφωνα με την εταιρεία, η χρήση του θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Fiat Talneto (4)

Παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, η FCA εφαρμόζει συγκεκριμένες νέες πρωτοβουλίες μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της, για να υποστηρίξει όλους τους πολίτες που, κατά τη διάρκεια αυτής της εθνικής κρίσης για την υγεία, σκέφτονται την αγορά ενός νέου οχήματος και θέλουν να έρθουν σε επαφή με έναν σύμβουλο πωλήσεων της FCA. Έχουμε δρομολογήσει μια ειδική υπηρεσία που επιτρέπει στους αντιπροσώπους και στους πελάτες να επικοινωνούν μαζί μας, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδικασία που επιτρέπει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων και πωλήσεων μέσω του διαδικτύου. Δεν απαιτείται εγκατάσταση λογισμικού.

Η Ιταλία είναι η πιλοτική αγορά γι’ αυτό το έργο το οποίο, λόγω της εύχρηστης τεχνολογίας, σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες».

Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.: «Προτεραιότητα στα οχήματα ειδικού σκοπού και στο σύστημα υγείας»

Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητα αντιμετωπίζει την τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τον κορωνοϊό η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., καθώς και το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Συνεργατών της.

«Φροντίζουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές για την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των πελατών μας και του κοινωνικού συνόλου. Επιδίωξή μας είναι να διατηρήσουμε τα επίπεδα εξυπηρέτησης στο υψηλότερο δυνατόν σημείο. Τηρούμε πιστά τις οδηγίες των κρατικών φορέων και τη νομοθεσία και παραμένουμε ψύχραιμοι μπροστά στις εξελίξεις.

Nissan NV300 Van

Σήμερα, αρκετές Εκθέσεις και Συνεργεία μας παραμένουν ανοιχτά. Συνεχίζουμε να παρέχουμε υπηρεσίες πωλήσεων, όπως και after sales service.

Όπως είναι φυσικό, τα συνεργεία θα εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα εργαζομένους στο σύστημα υγείας, οχήματα ειδικού σκοπού (ασθενοφόρα, Σώματα Ασφαλείας κ.α.), καθώς και έκτακτες περιπτώσεις πελατών. Εντούτοις, προτρέπουμε το καταναλωτικό κοινό να επικοινωνεί με τους κατά τόπους Εμπόρους μας για επακριβείς πληροφορίες.

Τα στοιχεία επικοινωνίας  του Δικτύου Εμπόρων και Επισκευαστών της Nissan ανά την Ελλάδα,  είναι διαθέσιμα στο https://www.nissan.gr/dealer-locator.html

Σε ό,τι αφορά τα ανταλλακτικά, θα υπάρχει εφοδιασμός της αγοράς και του δικτύου επίσημων επισκευαστών Nissan, μέσω του Κέντρου Διανομής Ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο.

Για κάθε πληροφορία, ερώτηση ή ενημέρωση, τo καταναλωτικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί στο customercare@nissan.gr, ή να επισκεφθεί το www.nissan.gr «.

Διαβάστε το περιοδικό online ή κατεβάστε το στη συσκευή σας!

Ακολούθησε κι εσύ τη νέα ψηφιακή εποχή και σέρφαρε στις σελίδες του περιοδικού Επαγγελματικό Όχημα !

Διάβασε δωρεάν όλα τα τεύχη του περιοδικού σε άριστη ανάλυση και με απίστευτες δυνατότητες, απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι και σε κάθε οθόνη. Άφησε τις σελίδες να σε ταξιδέψουν σε πρόσθετο ψηφιακό υλικό μέσα από τα Links και τα ψηφιακά μέσα και απόλαυσε videos, φωτογραφίες, ηχητικά κλιπ σε ύλη και διαφημίσεις.

  • Σέρφαρε στις σελίδες και αναζήτησε με λέξεις κλειδιά το περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει.
  • Κάνε FOLLOW για να ενημερώνεσαι πρώτος για την κυκλοφορία του τεύχους.

menoumespiti-YOUTRUCKGR