Αvevai Iona : Ηλεκτρικό φορτηγό και van απο τη Σιγκαπούρη

Η Avevai, μια start-up από τη Σιγκαπούρη, παρουσιάζει τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα της νέας σειράς Iona στην έκθεση Guangzhou Auto στην Κίνα. Αναπτύσσουν το πλαίσιο του ηλεκτρικού τους φορτηγού και του μικρού e-van μαζί με τις Daimler και Foton, αλλά η πραγματική καινοτομία είναι στο σύστημα GEMS.

Για να τροφοδοτήσουν τη σειρά Iona των ελαφρών εμπορικών ηλεκτρικών οχημάτων, η Avevai στράφηκε στην e-Synergy, επίσης εταιρίας της Σιγκαπούρης, για την τεχνολογία υπερ-πυκνωτών  απο γραφένιο. Αυτό το σύστημα διαχείρισης ενέργειας επιτρέπει  αυτό που η Avevai ονομάζει «ασύγκριτη αυτονομία» 330 χιλιομέτρων για το Iona Van και 300 χιλιόμετρα για το ηλεκτρικό φορτηγό Iona.

avevai iona

Η Avevai προχώρησε στη μακροπρόθεσμη συνεργασία της με την e-Synergy, καθώς φαίνεται ότι κατοχύρωσαν το, απο κοινού αναπτυγμένο, Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας Γραφενίου (GEMS). Λένε ότι μπορούν να το προσαρμόσουν για χρήση σε οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα και σχεδιάζουν να το διαθέσουν στο εμπόριο το 2019. Ελεγχόμενη από έναν έξυπνο αλγόριθμο, η GEMS επιτρέπει κύκλους φόρτισης και εκφόρτισης να τρέχουν σε νανοδευτερόλεπτα και η Avevai ισχυρίζεται ότι μέχρι και το 85% της ενέργειας ανακτάται  κατά την πέδηση.

Στον πραγματικό κόσμο αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία της μπαταρίας μπορεί να πάρει γρηγορότερους κύκλους φόρτισης και εκφόρτωσης με λιγότερες ζημιές. Η Avevai θα προσφέρει εγγύηση 200.000 χλμ. ή πεντε ετών και υποστηρίζει ότι ένας σταθμός φόρτισης AC 22kW θα φορτίσει πλήρως το  Iona van σε δύο ώρες, ενώ  το ηλεκτρικό φορτηγό θα απαιτεί λιγότερο από τέσσερις ώρες .

11-2018-Avevai-Iona-

Η Avevai σχεδίασε τη σειρά Iona στη Σιγκαπούρη, αλλά στράφηκε στη Στουτγάρδη για να αναπτύξει ένα προσαρμοσμένο πλαίσιο. Η ανάπτυξη του πλαισίου έγινε απο τους μακροχρόνιους συνεργάτες της, Daimler και Foton, που  ενσωμάτωσαν όλα τα εξαρτήματα που σχετίζονται με την απόδοση και την ασφάλεια, όπως τα φρένα, τις αναρτήσεις, τα συστήματα κίνησης και ελέγχου, καθώς και τη μόνωση , ώστε να συμμορφώνονται με τα διεθνή πρότυπα.

Το αμάξωμα μπορεί να προσαρμοστεί για διάφορες απαιτήσεις με εκδόσεις με κοντό και μακρύ μεταξόνιο  ικανές να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως 2.500 κιλά και έως 18 κυβικά μέτρα φορτίου. Η Foton της Κίνας θα αναλάβει την παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων για την Avevai.

Η εταιρία ανακοίνωσε την έναρξη των πωλήσεων της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων τους για το Φεβρουάριο του 2019, πρώτα στην Κίνα. Άλλες αγορές όπως η Ευρώπη και οι ΗΠΑ θα ακολουθήσουν από τον Μάιο του επόμενου έτους.

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ