Σε μόλις τρεις εβδομάδες, η Daimler Buses μετέτρεψε ένα αστικό λεωφορείο  σε ειδικό όχημα για τη μεταφορά ασθενών με COVID-19 στο εργοστάσιό της στο Ulm. Έτσι, ένα Mercedes-Benz Citaro, είναι τώρα το μεγαλύτερο ασθενοφόρο εντατικής θεραπείας στη Γερμανία και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις γερμανικές Υπηρεσίες Επείγουσας Ιατρικής Υπηρεσίας Ερυθρού Σταυρού.

Από τη μία, η Daimler ως κατασκευαστής ήθελε να συμβάλει στην καταπολέμηση της πανδημίας COVID-19 σε τοπικό επίπεδο και από την άλλη ο David Richter, Διευθύνων Σύμβουλος της DRK-Rettungsdienst Heidenheim-Ulm είχε την ιδέα να μετατρέψει ένα λεωφορείο σε ασθενοφόρο ως απάντηση στην ανάγκη αύξησης των δυνατοτήτων μεταφοράς εντατικής θεραπείας. Μια ομάδα 12 υπαλλήλων από την παραγωγή λεωφορείων στο Ulm μετέτρεψε το λεωφορείο σε ασθενοφόρο σε μόλις 15 εργάσιμες ημέρες. Διαθέτει τέσσερα ηλεκτροϋδραυλικά τροχοφόρα φορεία με σύστημα φόρτωσης, τέσσερις αναπνευστήρες εντατικής θεραπείας, τέσσερις οθόνες παρακολούθησης, μονάδα υπερηχογραφίας και συσκευή ανάλυσης αερίου αίματος. Δημιουργήθηκε επίσης χώρος αποθήκευσης για επαρκή φάρμακα, νοσηλευτικό εξοπλισμό, πρόσθετες αναπνευστικές συσκευές και προστατευτικά ρούχα. Τα πλαϊνά παράθυρα του λεωφορείου έχουν πλαστικοποιηθεί για προστασία της ιδιωτικότητας ενώ το όχημα είναι εξοπλισμένο με μπλε φως και σειρήνα.

Σημαντικό είναι επίσης ότι επειδή το λεωφορείο θα επικεντρωθεί στη μεταφορά ασθενών COVID-19, ένας απολυμαντικός ψεκαστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο διαμέρισμα ασθενούς μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά. Η περιοχή για τον οδηγό διαχωρίζεται από το διαμέρισμα του ασθενούς από έναν τοίχο και το σύστημα εξαερισμού έχει μετατραπεί. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός δεν έχει επαφή με ασθενείς και δεν εκτίθεται σε λοίμωξη.

 

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ