Η ασφάλεια των οδικών μεταφορών στα χρόνια του COVID – 19

Η ασφάλεια των οδικών μεταφορών στα χρόνια του COVID – 19
banner-google-news

Μένουμε σπίτι… Αυτό είναι το σύνθημα των τελευταίων ημερών που προτρέπει τον πληθυσμό της Ελλάδας να αυτοπεριοριστεί και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην καθυστέρηση της εξάπλωσης του φονικού κοροναϊού.

Το γίνεται όμως με αυτούς που δεν μπορούν να μείνουν σπίτι; Που χωρίς αυτούς η χώρα θα παραλύσει; Που η δουλειά τους συνδέεται με τον εφοδιασμό μας με τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης;
Βγήκαμε στα μπαλκόνια μας και χειροκροτήσαμε με θέρμη και συγκίνηση το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη ενάντια στον κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας. Τους ήρωες στην πρώτη γραμμή, που ξεπερνούν καθημερινά τα όρια της αντοχής τους για το δικό μας καλό. Υποκλινόμαστε στην μεγάλη τους προσπάθεια και τους ευχαριστούμε για όλα.

Ευχαριστούμε όμως και τους άλλους, τους αφανείς ήρωες που συνεχίζουν να εργάζονται για να μπορούμε όλοι εμείς να προμηθευτούμε τα απαραίτητα στις μέρες αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης εγκλεισμού. Υπάλληλοι σουπερ μάρκετ και φαρμακείων, υπάλληλοι στα καταστήματα τροφίμων όλης της χώρας σας ευχαριστούμε.

Για σκεφτείτε όμως. Πως βρίσκονται όλα αυτά που έχουμε ανάγκη στα ράφια των σούπερ μάρκετ; Ποιος αναλαμβάνει την διακίνηση των αγαθών, των φαρμάκων, των καυσίμων; Μια ακατάπαυστη εφοδιαστική αλυσίδα εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και τώρα. Ο κύριος όγκος των προϊόντων μεταφέρεται με φορτηγά αυτοκίνητα. Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν και τους επαγγελματίες οδηγούς που εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες ούτως ή άλλως, πόσο μάλλον στις μέρες του κοροναϊού.

Επαγγελματίας οδηγός : Ένα βίντεο αποτυπώνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο επαγγελματίας οδηγός.
heroesdrivers

 

Με μήνυμά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών καλεί τους οδηγούς να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Οι οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης αφού ταξιδεύουν σε μη ασφαλείς περιοχές, εκτεθειμένοι πολλές φορές στον κίνδυνο να μολυνθούν από τον κορωναϊό, γι’ αυτό επιβάλλεται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να παραμείνουν υγιείς τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, όσο και κατά την είσοδο και παραμονή των φορτηγών στις εγκαταστάσεις των εταιρειών .

Η ΟΦΑΕ παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις και σε συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα, δεσμεύεται ότι θα προτείνει στους επαγγελματίες οδηγούς κάθε επιπλέον απαραίτητο μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση της υγείας των επαγγελματιών.
Και το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Εφοδιαστικής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων συστήνει Γενικές Οδηγίες Προφύλαξης της Εφοδιαστικής Αλυσίδας από τον κοροναϊό, υπό τις συνθήκες όπως έχουν έως σήμερα.

Το youtruck.gr βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών οδηγών και ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας για να ακουστούν οι απόψεις, τα ερωτήματα και τα παράπονά τους.
Μπείτε στη σελίδα μας στο facebook και στείλτε μας ανά πάσα στιγμή τα ερωτήματα, τα παράπονα, τις απόψεις και τις φωτογραφίες σας. Εναλλακτικά μπορείτε να τα στείλετε στο info@youtruck.gr 

Εμείς θα φροντίσουμε να τα δημοσιεύσουμε και να τα μεταφέρουμε στους αρμόδιους φορείς για τις απαντήσεις και την καλύτερη επίλυση των προβλημάτων και των παραπόνων σας.