Άλμα στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Mercedes το γ΄ τρίμηνο

Οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων ανήλθαν σε 30.000

banner-google-news

Οι πωλήσεις της Mercedes-Benz AG αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ξεπερνώντας τη συμφόρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις αρνητικές οικονομικές προοπτικές, καθώς οι καταναλωτές μάχονται με τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Η εταιρεία κατασκευής πολυτελών αυτοκινήτων παρέδωσε 517.800 οχήματα παγκοσμίως το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 21% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με τη ζήτηση στην Κίνα να οδηγεί σε ισχυρή ανάπτυξη σε όλες τις βασικές περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της Mercedes. Στην Ευρώπη, οι παραδόσεις εξακολουθούν να αυξάνονται περίπου 18% καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να καλύψουν τις παραγγελίες μετά από μήνες σοβαρών ελλείψεων σε ημιαγωγούς.

«Η παγκόσμια ζήτηση για οχήματα Mercedes-Benz παραμένει ισχυρή, παρόλο που η αβεβαιότητα στον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης και οι συνεχιζόμενες προκλήσεις του Covid στην Ασία συνεχίζουν να επηρεάζουν τους καταναλωτές», ανέφερε η Mercedes σε δήλωση. Για τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Mercedes είπε ότι οι παραδόσεις υπερδιπλασιάστηκαν σε 30.000 οχήματα.

Autovision New