Αυτόνομο και ηλεκτρικό όχημα μεταφοράς ξυλείας απο την Einride

H σουηδική start-up εταιρία τεχνολογίας Einride αποκάλυψε το T-log, ένα αυτόνομο και ηλεκτρικό φορτηγό μεταφοράς ξυλείας.

Το όχημα παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival of Speed στο Ηνωμένο Βασίλειο και βασίζεται στο ήδη αποκαλυφθέν φορτηγό T-Pod της Einride.

T-log-6

Ο Robert Falck, Διευθύνων Σύμβουλος της Einride, σχολίασε κατά την παρουσίαση:

«Η Einride ωθεί συνεχώς τα όρια των αυτόνομων και όλων των ηλεκτρικών οχημάτων φιλοδοξώντας να οδηγήσουμε τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών. Με το T-log, δημιουργήσαμε ένα όχημα που μπορεί να αντέξει τις ακαμψίες ενός απαιτητικού περιβάλλοντος. Είναι αχαρτογράφητο έδαφος για εμάς, αλλά και μια τεράστια αγορά για αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα με.»

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διανύσει 200 χιλιόμετρα (124 μίλια) με μία μόνο φόρτιση χάρη σε μια μπαταρία 200 kWh.

Όσο για την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, η Einride δήλωσε ότι χρησιμοποιεί την αυτοκινούμενη πλατφόρμα Nvidia Drive και ότι μπορεί όχι μόνο να λειτουργεί αυτόνομα αλλά και να είναι τηλεχειριζόμενη.

Εξήγησαν πώς λειτουργεί το όχημα χωρίς καμπίνα:

«Δεν διαθέτει καμπίνα οδηγού αλλά μπορεί να οδηγείται από έναν χειριστή, από εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, χρησιμοποιώντας τεχνολογία Phantom Auto με ελάχιστες καθυστερήσεις σε δίκτυο 4G. Η καμπίνα οδηγού  επιτρέπει μικρότερο όχημα, αυξημένη χωρητικότητα φόρτωσης, μεγαλύτερη ευελιξία, χαμηλότερο κόστος παραγωγής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και βελτιστοποιημένη κατανάλωση, επιτρέποντας στο T-log να λειτουργεί μόνο με μπαταρίες, ακόμη και σε δύσκολα περιβάλλοντα.»

T-log-2

Η Einride δεν ανακοίνωσε χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή ή το κόστος απόκτησης, αλλά ανέφεραν ότι η έλλειψη καμπίνας οδηγού θα κάνει το φορτηγό φθηνότερο να παραχθεί.

Η λίστα των τεχνικών χαρακατηριστικών που κυκλοφόρησε από την εταιρεία:

Φορτίο : 15 παλέτες
Αυτονομία :200 χλμ. με μία φόρτιση
Μέγιστη ταχύτητα : 85km / h (ηλεκτρονικά περιορισμένη)
Χωρητικότητα μπαταρίας : 200kWh
Διαστάσεις  : 7 x 2,5 m (περίπου)
Βάρος : 26 τόνοι πλήρως φορτωμένο

728×90 ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ