Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη μάχη εναντίον του COVID-19

banner-google-news

Fiat, Nissan, General Motors, Ford, Mercedes δεσμεύονται να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του Κορωνοϊού (Covid-19). Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να παράγουν αναπνευστήρες και μάσκες προσώπου, μετά την πρόσκληση των κυβερνήσεων να βοηθήσουν να καταπολεμηθεί η πανδημία.

Η Fiat Chrysler Automobiles σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εκατομμύριο μάσκες τον μήνα. Έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει ένα από τα εργοστάσιά της στην Κίνα για να κατασκευάσει μάσκες, και  να υποστηρίξει αυτούς που τις χρειάζονται περισσότερο, όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

H Mercedes Benz είναι έτοιμη. Παράγει ιατρικό εξοπλισμό με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών. Χρησιμοποιεί ήδη μηχανές εκτύπωσης 3D για την παραγωγή έως και 150.000 πλαστικών και μεταλλικών εξαρτημάτων κάθε χρόνο.  Στον τομέα των επιβατικών αυτοκινήτων, η εκτύπωση 3D χρησιμοποιείται συνήθως στην κατασκευή πρωτοτύπων και στην παραγωγή μικρών σειρών.

Η γαλλική κυβέρνηση ανέθεσε στην GEODIS, ηγέτιδα στα logistics και την εφοδιαστική αλυσίδα, να μεταφέρει εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα στη Γαλλία.

Η Ford  και η General Motors σταμάτησαν την παραγωγή αυτοκινήτων στη Βόρεια Αμερική, κάτι που πρώτη φορά συμβαίνει στην ιστορία τους.  Και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται με κατασκευαστές αναπνευστήρων, για να αυξήσουν την παραγωγή αυτών των απαραίτητων ιατρικών συσκευών για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-1, που εντείνεται.

menoumespiti-YOUTRUCKGR